Martuś - krokusów kwitnie zaledwie kilka sztuk, u mnie o tej porze roku zdecydowanie za dużo cienia, czekam niecierpliwie na pozostałe cebulowe
Jadziu - najgorsze mam już za sobą, oby tylko zima już nie zawróciła

Buziaki dla Ciebie!
Aniu sweety- u kogoś czytałam, że sprzątał odkurzaczem w rabatach (może nawet u Ciebie? albo u Robaczka). Ale wśród delikatnych bylin nie ma szans. Liczi ma dni, gdy większość czasu "leżakuje" na studni, a czasem biega jak szalony i szczeka dookoła na wszystko, co żywe

Dziś nieźle się wystraszyłam - niosąc drewno do kominka jedna szczapa spadła mi wprost na niego

Piszczał okropnie, ale na szczęście skończyło się tylko na panice obu stron...
Grażynko - pogoda w weekend dopisała, ale przymrozek z niedzieli na poniedziałek nieźle mnie nastraszył. Na szczęście bratki to twarde sztuki i po nocy nie miały żadnych oznak zmrożenia

Grillowaliśmy na starym sprzęcie, powyginanym przez drzwi garażowe

Czekamy na grilla wg projektu mojego eMka (jak to poważnie brzmi

), mam nadzieję, że będzie się dobrze spisywał
Aniu akl62 - potrzeba matką wynalazku (lenistwo również)

Ale w tym przypadku odkurzacz się nie sprawdza, o czym musiałam sama się przekonać
Madziu - dziękuję, Mama co prawda obawia się, czy jesienno-zimowe wiatry jej nie połamią, ona jest składana z kilku części. Mam nadzieję, że zacementowana da sobie radę
Aniu dusza001 - witam Cię serdecznie

cieszę się, że mnie odwiedziłaś i zapraszam do nowego - (przed)wiosennego wątku
Aniu Annes77 - miło mi, że wpadłaś, ja u Ciebie byłam już parę razy, muszę w końcu się ujawnić
Aguś - też mam takie wrażenie, choć u mnie i tak wegetacja rusza później - kochane tuje dają duuużo niepotrzebnego cienia o tej porze

Odkurzacz sprawdził się doskonale jesienią, ale i tej wiosny na pewno jeszcze nieraz z niego skorzystam
Sylwuś - czytałam u Ciebie o Twoich kłopotach z autem.. Ale jeśli to pierwsza grubsza naprawa od 3 lat, to i tak bardzo szczęśliwie trafiłaś

Z komarami będziemy pewnie walczyć intensywniej niż w zeszłym roku.. Trzeba uzbroić się w przeróżną antykomarową amunicję
Kochani, bardzo Wam dziękuję za przemiłe towarzystwo w tej części i serdecznie zapraszam do kolejnej, którą znajdziecie
TUTAJ