Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Agnieszko- witaj niedzielnie.. U nas ponuro, jakby słońce o nas zapomniało.. nawet nie chce się wychodzić do ogródka. Jednak wczoraj Mama poprosiła Pana, który czasem pomaga w koszeniu, aby wygrabił trawnik- ja na to nie mam siły.. Muszę sprawdzić, czy nie poniszczył nic. Co prawda wspominałam, aby nie wchodził na rabaty, ale pewno stamtąd też wygrabiał- a już peonie puszczały spore pączki- mam nadzieję, że nie poobrywał. Na razie przez okno wypatrzyłam jedną złamana gałązkę rododendrona i nikt się nie przyznaje :evil:
Bardzo chciał też pomóc i poprzycinać krzewy- rozpoczynając prace od migdałka :shock: Na szczęście się zapytał, zanim zaczął ciachać..
Szkoda, że dziś tak niemiły dzień.. Niby kilka stopni na plusie, niby widzę na krzewach i drzewach budzące się pączki- ale tak ospale i bez tej prawdziwej wiosennej determinacji.. Ale nie narzekam- równie dobrze mógłby teraz leżeć śnieg w metrowych zaspach.. więc i tak nie jest źle- a wiosna w końcu przyjdzie ta prawdziwa..

Pozdrawiam niedzielnie, życząc udanego relaksu :wit
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie!
Wczoraj padało i u mnie i u mamy, gdzie gościliśmy.
Dziś niedzielę spędzam na obowiązkach domowych - pogoda niesprzyjająca pracom w ogrodzie.
W niedzielę staramy się nie wykonywać zabiegów rzucających się w oczy, bo zostalibyśmy we wsi zupełnie wyklęci (choć mój M. nie przejmuje się tym).
Miłego popołudnia :wit
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

U mnie w ogródku już czuć przedwiośnie, roślinki też stęsknione za wiosennym słońcem nieśmiało wyglądają z pod ziemi, chociaż niektóre bardzo odważnie. Oto parę dzisiejszych zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dobry wieczór :wit

Zjedliśmy właśnie na kolację racuszki drożdżowe z konfiturą malinową i zalegamy... nie bezstresowo oczywiście, bo sprawa naszego sąsiada ogromnie leży na sercu.
Jak Wam minęła niedziela?
U nas li tylko relaks w domu.

Piotrze, miło mi Cię gościć... może opowiedz coś więcej o sobie i swoim ogrodzie oraz czy będziemy mogli podziwiać w szerszej perspektywie jego zakątki? Zachęcam serdecznie do założenia swojego wątku... Wiosnę masz już uroczą.
Eda, pogoda jak widać nieco się popsuła... na dziś zapowiadanego słońca nie było ani grama... jednak i tak nie zamierzałam pracować w ogrodzie, z tych samych powodów, co Ty. Już wiem, że niektórzy sąsiedzi nie akceptują np. pracy kosiarki.
Miejmy nadzieję, że tydzień będzie ładniejszy niż mijający weekend...
Udanego wieczoru!
Moniko, witam u schyłku weekendu!
Pogoda niestety nie rozpieściła nas w te ostatnie dwa dni, ale prawdę mówiąc, chętnie odpoczęłam. Mam nadzieję, że nowy tydzień będzie łaskawszy i dokończę zaplanowane pracy.
Bardzo nadgorliwego mieliście pomocnika w mamy ogrodzie! Całe szczęście, że nie zaczął samowolnie przycinać wszystkiego, co wpadło mu pod nożyce... narobiłby więcej szkód, niż byłoby z tego pożytku.
Wiosna w mazowieckim rzeczywiście budzi się dość ospale, ale powolutku i u nas wybuchnie kwieciem i listeczkami.
Musimy być cierpliwe :)
Pozdrowienia!
Bogna, podziwiam za ochotę do wyjścia na spacer! Mnie się jakoś dzisiaj nie chciało wychodzić na kije. Ponuro i smętnie, nie lubię tak.
Widać wszystko, co z kierunku R., jest paskudne ;:219
Pyszny obiad zrobiłaś!
Iwonko, ładnej pogody zwyczajnie zazdroszczę! U nas ostatnie godziny nie skłaniają do aktywności, ale liczę na ładniejszy poniedziałek.
Maseczka... i ja muszę o sobie pomyśleć :)
Miłego wieczoru!
Aniu, oby te deszcze nie nastały - za dużo roboty w ogrodach mamy. Ja potrzebuję co najmniej tydzień, by wyrobić się ze wszystkim na tip top. Różami i ja się na dniach zajmę... forsycje już bardzo nabrzmiałe!
Ewo, nie lubię takich prognoz... lubię słońce, bo ono dodaje mi energii i dobrego humoru. Może przewidywania meteorologów się nie sprawdzą, a my będziemy mieć przyjemny front robót.
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś! Byłoby miło bo przecież niedziela, Kamil wygrał no i jeszcze zrobiłam sobie uroczą kompozycję z pełnych stokrotek- gdyby nie sprawa na wschodzie :? Uzasadnienia działań pana P. kojarzą mi się z notą z 17 września. Paranoja ;:134
Małgoś
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

aguniada pisze:..... i zalegamy... nie bezstresowo oczywiście, bo sprawa naszego sąsiada ogromnie leży na sercu.
Jak Wam minęła niedziela?
Też mnie martwi ta zabawa towarzyszy radzieckich w wojnę, zapomnieli chyba tylko, że żołnierzyki - z ołowianych już na żywe zamienili, straszna sytuacja ;:185 . Pozdrawiam Cie Agnieszka.
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Nie martwcie sie dziewczyny juz na zapas, najwazniejsze zeby Putin nie dostal wiekszego apetytu bo z pewnoscia nikt nie bedzie w stanie jemu przeszkodzic.
Wtedy moze dojsc do ladnego podłoże i szkoda ludzi.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Ja już teraz też zalegam :wink: A jutro chyba nie wstanę... Wyrzuciłam do sąsiadki dwa krzaczory, usługa razem z wkopaniem i przycięciem. Na ich miejsce posadziłam 4 cisy i zastała mnie ciemność na dworze. Mam nadzieję, że przyjmą się te cisy z Gardenii, bo trochę korzenie miały obciachane :evil: Dzień był piękny, słoneczny a temperatura przez moment wzrosła do ponad 15 st ;:3 Mam nadzieję, że jutro będzie powtórka z takiej pogody :wink: Chyba wszyscy martwimy się sytuacją na wschodzie... Robi się poważnie...
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Po nim to i wzrostu apetytu można się spodziewać :evil:
Małgoś
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aguniu - gadułko Ty moja, nadrobiłam zaległości i przeczytałam o Twoich planach, związanych ze studiami. Trzymam kciuki i wierzę, że dostaniesz pozytywną odpowiedź! To wydział mojego M., pewnie zajęcia będą na Ursynowie. Tam mieszkaliśmy w akademiku, ciekawa jestem, jak tam się teraz pozmieniało...
Buziaki i pozdrowienia!
x-ag-a
---

Post »

Magorzatko, witam Cię serdecznie po przerwie! Tak, jeśli zostanę przyjęta, to edukację będę przyswajać na Ursynowie :) To także uczelnia mojego M. - technologia drewna - mimo, że w zawodzie nie pracuje ;-) Kochana, kciuki się przydadzą - jestem gotowa do tego najbliższego roku i postrzegam go w kategoriach szansy, dodajmy że ekscytującej na swój sposób.
Buziaki!
Bozuniu, napracowałaś się bardzo! Dawkuj trochę aktywność, bo rzeczywiście będą rano trudności ze zwleczeniem się z łóżka ;-)
Z zazdrością czytam o słońcu i dobrej pogodzie - u nas było bardzo smętnie i ponuro.
Mam nadzieję, że sankcje - przede wszystkim gospodarcze, bo one najbardziej zabolą - powstrzymają chore zapędy tego.... ech, nie mogę się denerwować - cały dzień w napięciu.
Spokojnego wieczoru!
Małgoś, wygrana Kamila z pewnością osłodziła dzień, ale sytuacja u sąsiada jest na tyle poważna, że jakoś nawet nie ekscytowałam się tym pierwszym miejscem. Przerażają mnie zapędy tego człowieka, który człowiekiem nie powinien się nazywać.
Iwonko, mnie też ta sytuacja martwi i to bardzo. Czekam na wieści na temat decyzji i wspólnego stanowiska zaangażowanych państw po szczytach, które dziś mają miejsce.
Januszu, moim zdaniem Krym to jest macanie, na ile można sobie pozwolić i jak zareaguje świat. Sytuacja niestety może się jeszcze rozwijać, oby jednak wszystko udało się wygasić na tym etapie.
MaGorzatka

Post »

Agulek - a ile semestrów trwa nauka?

I jeszcze mam pytanie kociołkowe - jak zrobiony jest ten stelaż/stojak, na którym zawiesza się kociołek? Jest zrobiony, czy kupiony?
x-ag-a
---

Post »

Gosiulek, będę się uczyć przez rok, jak to najczęściej na studiach podyplomowych bywa.
Program studiów bardzo mi odpowiada, zwłaszcza że - poza poszerzeniem i usystematyzowaniem wiedzy, co robię tylko dla siebie - pozwoli mi otworzyć furtkę do samodzielnego projektowania. Wiem, że to może późno na zmiany w profesjonalnym cv, ale w sumie, dlaczego nie?
Trójnóg do kominka jest kupiony... bodaj na all. To trzy kute nogi, z konstrukcją łańcuchową do zawieszenia kociołka.
Znajdziesz na pewno coś podobnego :)
MaGorzatka

Post »

Dzięki, Aguś. A kiedy spodziewasz się odpowiedzi z uczelni?
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, we wtorek po południu mam rozmowę kwalifikacyjną z szefową studiów :)
Powinnam poznać odpowiedź od razu, ponieważ już w piątek zaczęłabym zajęcia :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”