Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Post »

Asiu jak się raz spróbuje posadzić własne i jeszcze zaowocują to już się przepadło :oops: no chyba że ma się kogoś kto hoduje i od niego można nabyć.
Alu ;:196 :wink: to zacznij od siewu, potem na FO wszystko Ci podpowiedzą. forumowicz będzie prowadził za rączkę i pomidory zbierzesz koszami.
Krysiu ale Cię dawno nie było ;:196 rzeczywiście przepadłaś, o hortensjach czytałam ale lepiej je trzymaj szczególnie nocami w domu. a w dzień możesz hartować. Jadę do sanatorium do Kołobrzegu już za pięć dni i bardzo się cieszę z wypoczynku i zabiegów. Laptop jedzie ze mną i wieczorkiem będę wpadać na FO, żeby wkleić kawałek morza i zachodzącego słonka ;:3
O podpaleniu zasieków nie ma mowy ;:185
Zuziu wiesz jak to cieszy jak przynosi sie takie różniste i smakuje, potem te do jedzenia , te na przecier, a jak duzi to wszystko idzie na przecier ;:oj A ten zapach i smak ...koraliki też to mają . Miałam rok temu jeszcze bo się wysiewały ale w tym już nie było, więc znowu muszę posadzić, bo to śliczne krzaczki :uszy

Zupełnie zmieniła się pogoda jest zimno, mgliście i wieje od czasu do czasu silny, mroźny wiatr, czyżby w górach spadł śnieg?
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, chciałabym móc się pochwalić takimi zbiorami pomidorów. Byłabym dumna jak paw. Ja krzaczki potrafię wyhodować, tylko później różnie bywa, ale nie zniechęcam się i w tym roku również wysiewam. Wczoraj taką dużą skrzynie tarasową zaadaptowałam na mini warzywniak. Posiałam rzodkiewkę, koperek, sałatę i kalarepę testowo na rozsadę. Przykryłam agro i zobaczymy co to z tego będzie. Tunelu nie mam niestety, więc szkoda, żeby skrzynia stała pusta do maja.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu dla pocieszenia ja wysiałam jak co roku dużą ilość odmian bo aż 40, część idzie do foliaka, reszta w grunt.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Maryś właśnie byłam na spacerku po Twoim cudnym sierpniowym ogrodzie i tak mi się błogo zrobiło ;:173
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, no właśnie. Ja się raz spróbuje to później chce się nadal. A do tego ta niezliczona ilość odmian. A kiedyś wydawało mi się, że pomidor to pomidor. Po pierwszym roku mam swoje typy, wiem, które dzieciom smakowały, z których dobra była zupka, a z których sałatka.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Cześć, Marysiu - przemierzyłam kilometry po Twoim ogrodzie, trochę poczytałam, trochę pooglądałam i coś się pogubiłam... Bo szukam i nie mogę znaleźć tego miejsca, gdzie Kasia-robaczek tłumaczy cięcie glicynii. Pomożesz? Też bym się chciała nauczyyyć...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bogusiu jak wychodziłam dzisiaj do ogrodu to wątpię czy to już naprawdę wiosna, raczej czuć śnieg w powietrzu :? ale próbować trzeba, tez posiałam rzodkiewkę i sałatę w tunelu (skrzynia ma takie same warunki). Zaczynałam tez od takich skrzyń. Pierwsze kwiatki kapusty w nich siałam. A wracając do pomidorów to ja tez nie od razu miałam takie zbiory to są moje doświadczenia podpierane informacjami od koleżanek i FO. Na początku żal mi było obcinać pędów a teraz ciacham , obrywam bezlitośnie i mam owoce ;:215
Dorotko ja posieję jutro lub pojutrze i niech rosną ten miesiąc beze mnie. Wrócę to się nimi zajmę :uszy
a odmian ok 50 i parę jeszcze idzie listem z USA ale nie wiem czy zdąży dojść przed wyjazdem.
Asiu ja mam mnóstwo nowych. Chyba poświęcę im więcej uwagi w tym roku i muszę zacząć wybierać bo to rośnie w sposób przerażający ;:202
Iwonko a ja wczoraj oglądałam zdjęcia z naszego pierwszego spotkania (czy ja Ci je wysłałam?) ;:167
Małgosiu Kasia tłumaczyła cięcie u siebie, a ponieważ miałam wątpliwości prosiła, żeby wkleić zdjęcie mojej wisterii i wkleiłam, ale uwag jeszcze nie mam, więc będziesz musiała jeszcze mnie odwiedzić ;:168
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nie Marysiu i o kilka z Krakowa też się upomne :wink: bo jak pamiętasz pod koniec kartę pamięci miałam pełną :D ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ok. Iwonko Będę partiami wysyłać, bo Twoje (belg) też mi się nie przekopiowały, ale sobie zapisałam z wątku.
MaGorzatka

Post »

Ok, dziękuję, to lecę jeszcze poszukać u Kasi :)
Miotam się dziś po wątkach - mam tyle zaległości, że po prostu rozpacz! ;:145
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu zostawilas u mnie na kompie fotki - a Ty je masz :?:
MaGorzatka

Post »

Marysiu - znalazłam to, co Kasia pisała u siebie i jeszcze ją trochę pomęczyłam, zobaczymy, co odpisze.
Zapomniałam Ci powiedzieć, Elisabetka pięknie przetrwała zimę, ma paczki, dziś robiłam jej zdjęcia. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu to może wreszcie będziesz miała QE chyba, że się okaże że co innego wykopałam ;:306 ;:306
Dużą masz tą swoją wisterię?

Iwonko przekopiowałam to co umieszczałaś na wyspie, a przecież wybrałaś najładniejsze :lol:
MaGorzatka

Post »

Pisałam u Kasi - mam taki jeden długi badyl na jakieś 2 metry.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,piszesz o stercie gałęzi ,ja mam taką rozdrabniarkę do kory i gałęzi i wszystko super się rozdrobni i idzie pod borówki amerykańskie ,a co zostanie to pod różaneczniki,fajna rzecz ,bo kory też mam pełno z obramowań :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”