Ogród z różanymi impresjami 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród z różanymi impresjami 3

Post »

Justi masz taki porządek że aż w oczy kole ;:202 kiedy ja się takiego dorobię ;:218 przy moich areałach chyba nigdy ;:145
Zielone różyce to chyba już dawno takie nie były po zimie, oj bardzo dawno i niech już tak zostanie aż do kolorowych widoków różanych :uszy żadnych niespodzianek nie chcemy ;:185
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majutek,
Patrzę codziennie i jakoś nic mi nie szkodzi na oczy i ciagle coś znajduję do zrobienia :;230
Różyce zielone, a najfajniejsze jest to, że te pod płotem też :heja

Mufeczko,
Nadzieje ta nasza wiosna bardzo rozbudza, prawda? Oby nie bylo juz niespodzianki. Gdzieniegdzie słyszę o załamaniu pogody, ale nie potwierdzają tego prognozy, ktore widziałam.
Wiesz co? Zniknęła mi po zimie fiszka od trawy od państwa S., ktora dostałam, jak byłyśmy u nich. Nie pamiętasz, co to bylo? Wygląda jak turzyca włosista.

Janusz,
Jest ok, oby nie zapeszyć.... :uszy , ale w sumie nie mamy na nic wpływu :;230
.... wiosna z tamtego roku pozostanie mi na bardzo długo w pamięci. W Wielkanoc mialam urodziny, a dzieciaki, ktore były w odwiedzinach, lepiły ze śniegu Panią Wiosnę. Za to małż mój miał teraz urodziny w styczniu - przy temperaturze +8 ;:219 ... przynajmniej raz ja mialam urodziny w śnieżną zimę ;:224

A teraz obserwacje z dzisiaj....jest tak, ze niektóre wyrywne róże mają już pierwsze liście. Forsycja calkiem w tyle ;:306 no cóż.....czekam sobie dalej ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja pracuję codziennie w ogrodzie. Nie tyle ile bym chciała, ale prace posuwają się do przodu.
Róże będziesz chciała bardzo przyciąć, tylko cięcie kosmetyczne?
Ja chyba będę cięła jak zwykle, czyli nisko :D
Wolę niższe krzaczki.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja u Ciebie, Ty u mnie :)
Jak najbardziej normalne cięcie... W tamtym roku pozostawiam szekspirka "kosmetycznego" i bylo nie za bardzo.... Dobrze, że mozesz sobie popracować z efektami. Ja posypałam kilka dni temu dolomitem i zagrzebałam go. Dzisiaj wyźyłam się w kuchni - cały dzień, aż do tej pory jedzą pączki :;230
Pozdrawiam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super, ze potwierdzasz zastosowanie normalnego przycinania roz, Justi!
I ja mam taki zamiar...
Przygladalam sie dzis forsycjom... To juz niedlugo! ;-)
Dobrej nocy,
A
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No trzeba przyciąć normalnie bo kto to widział takie gidyje zamiast normalnej wysokości róże. Pozostaje ewentualnie zakulkować albo przygiąć bardziej do ziemi, oczywiście jak ma dość wiotkie pędy. A te sztywnopędowe ciachną i kropka. Ja chyba jak będę pod nimi sprzątać to zacznę ciąć bo kiedyż to uda mi sie wszystko skończyć ;:173
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Też się zastanawiałam jak ciąć, zwłaszcza, że nie mam miejsca na 4 m giganty... choć z drugiej strony aż będzie żal ciąć zdrowe pędy...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pączusie zajadacie..... :D .......mnie też dopadło i dzisiaj jeszcze jadłam.
Taka wiosna mi się całkiem podoba.
Prognozy do połowy marca są dobre, więc i nasze róże powinny pięknie się rozwijać.
Miłego weekendu. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jaki ładne, pozimowe obrazki - aż się wierzyć nie chce, że rośliny mają się tak dobrze. U mnie również niektóre trawy nie mają oznak, że w ogóle była zima i nie wiem nawet, czy przycinać, czy zostawić :lol:
Porządku na rabatkach zazdroszczę - u mnie wciąż bałagan. Dzisiaj będę porządkować co nieco.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Widzę Justynko, że już przymierzasz się do cięcia róż. Ja dzisiaj posprzątałam im kopczyki (kopczykuję obornikiem bydlęcym i dlatego muszę go sprzątać). Przymierzam się do oprysku miedzianem dlatego potrzebowałam mieć czysty teren.
Myślę, że najpierw będę pryskać, potem ciąć :wink: . Chcę się jeszcze wyrobić z opryskiem olejowym :D .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit
Widziałam dziś kwitnące forsycje..... jakieś 500 km od nas :;230
Będziemy za trochę ciąć ;:108
Nie mogę się doczekać rana, żeby zobaczyć co wylazło z ziemi. Tydzień urlopu, a ogród nie spał :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, zmotywowałaś mnie na moment ale widzę że też jesteś u siebie dość rzadkim gościem :;230 :;230
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem :wit
Agnieszka, udało się z podyplomówką ;:333
Ciekawe kiedy będziemy ciąć nasze róże ;:224
Ja dopiero dzisiaj zrobiłam oprysk preparatem olejowym i widzę, ze forsycja i róże całkiem się w tym roku rozmijają :;230 moje róże ewidentnie są gotowe do cięcia, niektore mają już listki i są gotowe bardziej niz 20 kwietnia rok temu...

Edulkotku, Asiu
Też jestem zwolenniczką mniejszych róż, szczególnie w moim małym ogrodzince ;:108 jak już wcześniej zdążyłam napisać, one naprawdę już ruszyły wiosennie i żal będzie ciąć takie zielone piękne łodygi.... no ale któż to widział przecież takie wielgachne badyle :;230

Grażynko,
W ostatni czwartek moi pochłonęli 32 pączki, wprawdzie nieduże, ale to i tak rozpusta normalnie.... ;:224 ale to jedyny taki dzień ;:224 W dodatku, poczułam się gospodynią w tym roku, i zrobiłam pierwszy raz w życiu, zgodnie z hasłem: " i ty możesz zostać bohaterem w swoim domu" :;230 bo wiesz... oni - nastolatki - wszystko ostatnio pochłaniają.... ;:173 to przynajmniej mieli radość...
Ręce mnie świerzbią, aby ciąć róże ;:219 nie wiem, jak długo jeszcze wytrzymam ;:173

Monika,
Porządek niby juz jest, ale i tak pracy nie brakuje.... Dzisiaj przycinałam jeszcze krzewy i byliny.... ilez tego odpadu ;:219
u mnie trawy wszystkie suche, cięcie konieczne. Nawet kosmatki - zimozielone - okropnie wyglądają... W sumie nie wiem dlaczego. Podejrzewam koty, jak rok temu :evil:

Edytka :wit
Ja własnie też posprzątalam wcześniej rabaty, ale potrzebne mi to bylo do wapnowania, kopczyków jeszcze nie rozgarnęłam....za to dzisiaj opryskałam olejowym :uszy w końcu....

Nenka, jak było???
Widzę, że daleko pojechaliście, a tymczasem robota nie zając :uszy dasz radę z pewością....u mnie, czyli u sąsiadki, forsycje dalej nic......

Joluś,
A jakos tak wyszło.....weekend był mocno ostatkowy, ostatnio też trochę więcej czytam i rysuję, niż piszę :;230

Znalazłam dzisiaj jakies dwie godzinki, żeby popracować z opryskiwaczem i sekatorem. Barbula, budleja i perowskia - super, do tego te zielone szałwie i werbenki ;:224 oby nie przyszly juz większe mrozy - wegetacja ruszyła bardzo, bardzo szybko ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Justi, wlasnie ogladalam prognoze pogody dla Twojego miasta. Przez kolejne 16 dni min.tem. w okolicach 0 - -2*. Juz niedlugo rzucisz sie z sekatorem na rozyczki............ ;:65
Moje juz z wiosennymi fryzurkami :tan , tylko 2 zostawilam nie ciete, ciekawe co z tego wyjdzie ;:131 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana Alexio,
Oby to była prawda ;:108 . Róże są "na wybuchu", takiego speeda złapały, ze obecnie szukam info, co sie dzieje, gdy się je tnie za późno :;230 w tamtym roku się za to pospieszyłam.... ;:14 calkiem wszystko pokręcone...
Dwie bez fryzjera, kolejny eksperyment? ;:oj
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”