Hej, witajcie! Jestem tu nowa, założyłam tu konto ponieważ potrzebuję pomocy. Ostatnio podczas odwiedzin u znajomych zobaczyłam przepiękne drzewko w doniczce. Niestety nie mam pojęcia co to za roślina. Co gorsza - znajomi także nie wiedzą i sami się głowią (roślinę dostali dawno temu w prezencie, a ona od wielu lat pięknie ozdabia ich dom i jest obiektem marzeń każdego gościa). Postanowiłam więc chociaż zrobić zdjecia komórką i poszukać porady, bo ta roślina strasznie mi się podoba i spełnia w stu procentach moje "oczekiwania" - tj. jest to zgrabne drzewko o ładnych listkach i do tego kwitnie, a kwiatki mają piękny zapach. Na zdjęciach tego nie widać (starałam się zrobić zoom na liście i kwiaty, bo to by mogło pomóc w identyfikacji) ale jest to dość wysokie drzewko doniczkowe, na pierwszy rzut oka wygląda jak jakiś fikus - podłużne listki, beżowy pień itd, ale kwiatki wykluczają fikusa
Przepraszam za jakość zdjęć ale mam słaby aparat w komórce, bez lampy błyskowej a w pomieszczeniu było już dość ciemno. Postarałabym się o lepsze zdjęcia ale teraz nie mam możliwości ponownych odwiedzin.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję!!!