Moje pierwsze "kroki"na działce

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje pierwsze "kroki"na działce

Post »

No i wystartowała ;:138 !!!!!!!
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nooo Kochana to się rozpędziłaś :D Niedługo pikowanko :D Co ram wymyśliłaś że przekopujesz ?
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit
zuzola11 pisze: że słońce ładnie swieciło więc chwyciłam za łopatke i troszkę pokopałam ;:224
Oj Kasiu w gorącej wodzie kąpana jesteś ;:224, a może od razu i posiałaś jakieś warzywka, przyznaj się ;:oj
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

No i sezon działkowy otwarty ;:138 pierwszy szpadel ziemi przekopany tulipanki na wierzchu siewki na parapetach , wiosna zawitała na całego ;:215
Pozdrawiam słonecznie ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Co za zakupy. ;:oj ;:138 Widzę sezon rozpoczęty. Nie wiedziałem, że bulwy wiosenne już są w sprzedaży, muszę się wybrać. ;:173 Ja nasionek ma, że hoho. Myślę, że na jakiś kryzys wystarczy. ;:306 Ja jeszcze nic nie wysiewałem, ale kusi mnie aby przynieść fuksję i parę pelargonek z piwnicy żeby było chociaż na co popatrzeć. :wink: Bratki rokoko - jestem ciekaw efektu. ;:108 U mnie tylko krokusiki widać. :wit
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41

Post »

Witam Kasiu u Ciebie -pracowita Jesteś i poganiasz tą wiosnę -aby szybciej przyszła , no i dobrze.
A u mnie na tym pierwszym zdjęciu to jest łopatka z szynkowara - używam go prawie dwa lata i sprawdza się doskonale.
Podam Ci przepis - potrzebujemy około 90 dkg ładnej łopatki , może być karkówka ,szynka nacieramy 15 gramami peklosoli
i odstawiamy na 24 godz. do lodówki, następnie dobieram ulubione zioła (majeranek,jałowiec,czosnek,cząber,gorczycę)-to jest zestaw przykładowy każdy może stosować w/g uznania jeżeli chcemy aby wyrób nasz był z galaretką to dodajemy 1 łyżkę żelatyny, nacieramy nasze mięsko taką mieszanką żeby łatwiej się wchłaniała można dodać łyżkę oliwy - i znowu na 24 godź do lodówki. A nazajutrz zwijamy mięsko w rulon i pakujemy do woreczka (który zawiązujemy) i wciskamy do szynkowara który zamykamy i chłodzimy około godziny w lodówce , w odpowiednio dużym garnku podgrzewamy wodę do około 90 stopni c wkładamy szynkowar (woda ma sięgać trochę poniżej górnej krawędzi szynkowara) parzymy w temperaturze 85 stopni(około) przez 1 godz i 40 min - niektórzy podają ponad 2 godz parzenia - ale moim zdaniem jest to za długo i wyrób wychodzi za suchy. Po zakończeniu parzenia schłodzić szynkowar w zimnej wodzie i wstawić na 12 godz do lodówki.
Trochę roboty ale warto - przede wszystkim wiemy co jemy. Smacznego
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Kasiu, zakupy niesamowite ! Lobelia też "idzie" w dobrym kierunku :tan
A z zagonkiem, to poszalałaś ! ale wcale Ci się nie dziwię , wiosnę widać było i pewnie czuć całym jestestwem ;:3
Aż chce się pracować przy takiej pogodzie.

Pozdrawiam niedzielnie, pa :wit
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Ciekawe, czy tu jest tak samo jak z sylwestrem - jaki będzie pierwszy dzień sezonu, taki będzie cały sezon ? Gratuluję mieczyków. ;:333
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Kasiu co słychać? Dalej szalejesz działkowo?
Awatar użytkownika
arty
500p
500p
Od: 6 kwie 2012, o 10:17

Post »

dzień Dobry Kasiu , powiedz mi jakie masz w swoim ogródka drzewa owocowe ? po zdjęciach widać że to jakieś stare odmiany :) a taki poszukuje
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Matemax tak to jest mój warzywnik niewielki bo nie niewielki ale dla nas wystarczy :wink:
Aniu tak ja juz wystartowałam ale "widzę" , że Ty tez nie próżnujesz ;:138 dozobaczenia na mecie :tan
Magdziu zaczęłam przekopywać warzywnik, jesienią na poplon posiałam żyto i teraz wiosną muszę to przekopać pod warzywa. Wygląda to jak soczysta zielona trawka co ? ;:108
maika tak już mnie rączki swędzą , żeby coś posiać ale narzaie muszę się zadowolić tym co wysiałam w domu nie bardzo mi to wszystko w tym roku powschodziło w tamtym o wiele ładniej wschodziło .
MariaWy tak u mnie sezon juz otwarty :wink: w przyszłym tygodniu na zachodzie zapowiadają 15-17 stopni na pewno nie odpuszczę działki :)
Kriss1515 u mnie nie widzać jeszcze krokusów może jeszcze się pokarzą, bratki siałam pierwszy raz i też jestem ciekawa co mi wyrośnie ?
misia i klusek dziękuję za przepis :)
iwwaojtak jak tylko słońce widzę to , aż się chce coś robić ale jak juz pisałam wcześniej w przyszłym tygodniu ma byc 15-17 stopni to może cosik uda mi się zdziałać :tan
cccc1969 sama jestem ciekawa czy tak będzie :wink: chociaż zauważyłam , że jaki początek tygodnia taki cały tydzień, nie daj Boże zebym w poniedziałek pojechała na zakupy bo cały tydzień bedę kursować ;:108 dlatego zakupy zaczynam od wtorku :D
arty z drzew owocowych ( tych starszych) mam czereśnie , jabłoń (papierówkę) i jabłonke drugą ale nie znam ani nazw ani odmian tych drzew :( kiedy zaczęłam "gospodarzyć " na tej działce te drzewa juz były.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

hej hej fajne zakupy i wysiewy ekstra :) lobella muszę sama kupić i wysiać :wit
Awatar użytkownika
arty
500p
500p
Od: 6 kwie 2012, o 10:17

Post »

Ja Kasiu uwielbiam takie drzewa, maja klimat, taka magie , wiosna, latem jesienią, nawet zimą. poza tym jesienią zawsze robię soki jabłkowe w roku 2013 zrobiłem oko 50 litrów i polecam wszystkim takie soczki teraz zima super sprawa
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Kasiu, mety nie widać.... czy w ogóle moźna ocenić jaki to dystans? Całą zimę przesiedziałam na forum i nie widziałam, żeby ktoś tu odpoczywał, a to planował rBaty, a to latał po okazjach a to siał na parapetach... To szaleństwo ogródkowe nigdy się nie kończy... :heja z łopatą w te i z powrotem....
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Czy tą samą zasadę stosujesz do zakupów ogrodniczych? ;:224 ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”