Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Dzień dobry! :wit

Wybaczcie, ale dziś - przynajmniej na razie - napiszę ogólnie... pozdrawiam wszystkich odwiedzających!

Dopiero 11sta, a ja się już spracowałam jak wół...
Cztery taczki ziemi po krecich kopcach wywiezione, przycinanie skończone, grabienie przed posesją zrobione.
Jest już czysto i ładnie, naprawdę!
Tylko patrzeć, jak zakwitną forsycje i będziemy się rozprawiać z cięciem róż...
Póki co, przede mną opryski i w sobotę wertykulacja trawnika...
Jeśli sił wystarczy, to umyjemy myjką ciśnieniową podjazd, opaskę wokół domu, alejki i taras.
Jestem przezadowolona z dzisiejszej pogody! Mimo wczesnych godzin, słonko cudnie operuje, a pracuje się z wielką przyjemnością :) Widziałam dziś na niebie parkę gęsi :)

No nic, lecę dalej z robotą, a Wam życzę słonecznego dnia!
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga zazdroszczę ci słoneczka i tego ciepełka ;:145 u mnie mimo tego że świeci słabo to mamy jeszcze bardzo zimny wiatr

Pozdrawiam :wit życzę powodzenia w dalszych pracach ogrodowych :D
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, jesteś jak no nie wiem jak Cię nazwać, ale podziwiam Cię w każdym calu. U mnie na ogród zostają tylko weekendy, ale mam już pierwsze 3 kwitnące krokusy. Jaka radość w oku mi zabłysła na ich widok, mówię Ci.
Widziałam już 2 wielkie klucze gęsi w tamtym tygodniu.
Pozdrawiam słonecznie
x-ag-a
---

Post »

Ula, witam! U mnie też dziś trochę wieje, ale słonko tak ogrzewa powietrze, że w ogóle nie czuć stosunkowo niskiej temperatury...
Miłego!
Marzenko, dziękuję za słowa uznania, ale ja nie robię niczego szczególnego! Pracy jest ogrom, więc codziennie po trochu posuwam się do przodu :) Dziś porządki, a na koniec ognisko :) Sara jest przeszczęśliwa, że tyle czasu spędzamy na zewnątrz.
Klucze kaczek i gęsi i ja widziałam - bardzo optymistyczne obrazki :)
A na krokusy czekam ;:173
Pozdrowienia!

No to pokażę pierwsze migawki z mojego ogrodu... proszę o wyrozumiałość - robię, ale końca nie widać... o ile rabaty w miarę ogarnięte (niektóre wymagają uzupełnienia korą), to trawnik aż się prosi o wertykulację... już w sobotę!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Bardzo ładnie :D A trawnik i tak wygląda rewelacyjnie jak na luty i w porównaniu z moim - przez cały rok :;230 Ja jestem mniej więcej w 2/3 gotowa z porządkami, ale niestety zostają mi popołudnia i weekend. Choć w tym tygodniu, nie mogę narzekać, bo w czwartek też muszę zostać w domu w związku z przeglądem pieca CO. Dziś koleżanka pożyczyła mi odkurzacz do liści i posprzątam 2 ostatnie rabaty. Po czym zrobie oprysk miedzianem, a drzew owocowych promanalem. Potem natomiast przesadzę tulipanowca (malutkiego) i wisterię (od razu go też przytnę) oraz 2 sadzonki bluszczu, który docelowo ma zarosnąć mur oporowy sąsiada i biorę się za wyznaczania niewielkich grządek warzywnych. Słowem, plan mam napięty ;:306 Jak zawsze...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu prace wiosenne zaczęłaś z prawdziwym rozmachem..... mnóstwo już zrobiłaś, bardzo Cię podziwiam ;:196
U mnie szaro i zimno..... myślałam, że dziś troszkę wyskoczę na dwór....ale odpada..... nie chce się nawet nosa za próg wychylić :roll:
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Aguniu, kobieto!
Kiedy Ty to wszystko ogarnęłaś?? Jestem pełna podziwu dla Twojej energii i zapału.
Już jest pięknie!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguniu wpadłam na chwilkę do domu i idę z kawką do Ciebie :lol: Pięknie !
Ja już zrobiłam wertykulację ;:224 Nie wytrzymałam ...trawa się obudziła ;:215 Zrobiłam też pisakowanie, a nawóz za tydzień :heja Jest bajeczna pogoda właśnie idę na kije .Jak wrócę robię oprysk na krety :twisted: Mam jednego drania ;:124
MIŁEGO DNIA ;:168
marzenia się spełniają! Dana
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Ale Ordnung :shock: Teraz tylko kawa w dłoń i uśmiech satysfakcji! Brawo! Sara pomagała?
x-ag-a
---

Post »

O ludzie, ale sobie dzisiaj dałam w kość... przed południem orka w ogrodzie, a teraz mega-fantastyczny spacer z kijami :)
Dążę do ideału, czyli Dany :D
Jest przecudownie na dworze! Śmigałam w dresie i bezrękawniku :)

Bozuniu, nie ma lekko ;-)) Sara pomaga dosłownie we wszystkim - wszędzie mam jej ciekawski pyszczek ;-)
Na dzisiaj jednak koniec, bo ledwie zipię... obawiam się, czy jutro w ogóle wstanę, ale muszę, bo są plany na garaż i kotłownię - gruntowne sprzątanie :)
Danusiu, jesteś szalona, kobieto! Umawiałyśmy się na wertykulację w marcu, czyli w sobotę :lol: Zrób to piaskowanie, jeśli tak Cię gna, ale może jeszcze się wstrzymaj z nawozami do połowy marca... chyba, że u Ciebie już trzeba! ale chyba tak, skoro sasanki zaczynają kwitnąć ;-)
Też byłam na kijach, przed momentem wróciłam! :) Mamy moc :)
Asieńko, codziennie po godzince :)
Dziękuję za słowa wsparcia - bardzo motywują!
Agusiu, Tobie również dziękuję za uznanie! Jest szansa, że w marcu już będzie w ogrodzie pięknie i czysto, a do tego dążę :) Nie to, żebym się nadmiernie spieszyła, ale jeśli aura pozwala, to czemu jej nie wykorzystać do pracy w ogrodzie!
Szkoda, że dziś u Ciebie zimno... przesyłam na jutro dobrą pogodę!
Aniu, Ty i tak już bardzo dużo zrobiłaś! Wpadłyśmy w jakiś wir pracy, z którego trudno się wywinąć - mnie wciąż mało i mało i nawet jak skończę, to wychodzę poprawić ;-))
Odkurzacz mam, ale nie używam - jakiś strasznie ciężki jest dla mnie... przydałoby się jednak odkurzyć alejki.... zobaczę, może odpalę!
Dzięki za miłe słowa i pozdrawiam roboczo! :)
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ja ideał ;:306 Dobre kochana... żart roku !!
Właśnie wróciłam z kijków :tan Czuję się wyśmienicie :lol:
Już zrobiłam piaskowanie .Odżywka poczeka ,bo jej nie mam :wink: Dopiero zamówiłam w hurtowni ;:215 Teraz herbata i idę robić oprysk z Kretoxa ;:215
Potem wstawię u mnie fotki trawy po wertykulacji i gruntownym szczotkowaniu...mnie się podoba !
Buziaki ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

No Aguś chylę czoła dla ciebie ;:180 ogród wymuskany czyściutki ;:202
kawał pracy odwaliłaś a Sarunia pewnie przeszczęsliwa na dworze swobodnie hasa
a Aguś jak tam córcia też w pracach ogrodowych pomagała mamie czy bidulka przy książkach siedzi
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
x-ag-a
---

Post »

Ula, witam popołudniowo!
Pracy już za mną dużo, a drugie tyle przede mną :roll:
Córcia raczej w ogrodzie nie pomaga - feriuje, ale raczej łączy prawdziwe przyjemności z zerkaniem do książek; w końcu ani się obejrzymy, a matura za pasem będzie. Lubi nasz ogród bardzo, ale do roboty się nie rwie - jak to nastolatka ;-)
Danusiu, oczywiście, że ideał! Przede wszystkim tytan pracy z Ciebie i inspiracja dla innych.
Na kijach dziś było bosko - pogoda niezwykle sprzyjająca, bajeczna.
Gonię Cię z pracami w ogrodzie, ale zrównać się - niemożliwe przy Twoim tempie :D

Zrobiliśmy właśnie z PanemM inwentaryzację inwentarza w oczku wodnym... jedna ryba pływa do góry brzuchem i sześć żab bladych siedzi bez ruchu. Trzeba to będzie wyłowić! :?

W sobotę jak dobrze pójdzie, zrobimy wertykulację i grabienie siana... w następnej kolejności umyjemy podjazd i alejki myjką.
Wcześniej zrobię garaż, kotłownię i opryski...
Boże, ile roboty!
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Aga roboty masa ale przyznaj sama, że czekałyśmy na tą chwilę ;:224 by znów w ogrodzie pobyć..
u nas w oczku wszystkie ryby i żaby przeżyły.. :)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, podziwiam Twój zapał do pracy. I pogoda też Ci sprzyja. W konkursie na ogród najbardziej wysprzątany wiadomo na kogo będę głosowała :D Gratuluję.
Ja wczoraj zdążyłam domek ogrodowy ogarnąć ( oj czego tam nie było, i takie różne przydasie), a już ciemno się zrobiło...i zimno. Dzisiaj jakaś niechęć mnie ogarnęła, za dużo się działo w pracy, i muszę odetchnąć pod kocykiem, przy kawuni. Przemyśleć...pomyśleć. Ale w sobotę pojadę do Poznania na Gardenię, to poprawię sobie humorek na sto procent. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”