Witam miłych gości
Dzisiaj u mnie była piękna, słoneczna pogoda. Troszkę popracowałam na moich rabatkach. Zdjęłam okrycia z prawie wszystkich roślin (zostawiłam tylko na chryzantemach). Nowych kwitnień niestety nie zauważyłam.
Mateuszu jesteś u mnie po raz pierwszy, dlatego witam Cię szczególnie serdecznie

Dziękuję za życzenia zdrowia i pochwały pod adresem moich kwiatów.
Masz rację, dzielżany to symbol dawnych ogródków wiejskich. Dobrze, że wróciła na nie "moda". Są takie piękne. Muszę Ci powiedzieć, że te nowe odmiany są niskie. Nie wiem, czy hodowcy je podlewają jakimś skarlaczem, czy odpowiednio przycinają.
Lideczko dziękuję Ci za optymistyczne słowa

Dzisiejszy dzień był naprawdę piękny, ale na razie nic nowego nie zakwitło. Następne krokusy mają pączki, może jutro je rozwiną.
Moje sasanki nie wszystkie tak wyglądają. Większość dopiero wychyla swoje pierzaste czuprynki z ziemi. Ta na zdjęciu jeszcze 6 stycznia miała piękne, gęste, zielone liście. Dostała okrycie z gałązek sosnowych i mróz jej nie był straszny.
Marysiu jeszcze raz gratuluję wygranej w AF. Należało Ci się

.
Tak, wreszcie i u mnie pojawiły się pierwsze kwiaty. Bardzo mnie cieszą. O tę sasankę i kilka innych dbam szczególnie. Są z mojego siewu, a nasionka dostałam od naszej kochanej koleżanki z forum.
Witaj Eluniu 
Cieszę się ogromnie z Twojego wpisu. Lilie to moje ukochane kwiaty. Co roku dosadzam nowe cebule. Liliowcami "zaraziłam" się tu na forum. Nie mam jakiś wyszukanych odmian. Ale te które już posiadam cieszą mnie niezmiernie.
Jeżeli chodzi o rudbekię NN, to chyba nie jest 'Goldstrum'. Ta odmiana jest niska. Mimo, że była już u mnie kilkakrotnie przesadzana, to dalej zachowuje swoją wysokość.
Rudbekię 'Little Goldstar' oraz 'Little Henry' nabyłam we Florini.
Również życzę Ci dużo zdrowia