Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Dzisiaj pojawiły się już pierwsze na wpół rozkwitnięte dzwoneczki. Przebiśniegów i otwarty na wpół kwiat ciemiernika .Cebulice też na wierzchu .Dzisiaj pierwsza od paru dni plusowa nocka ,ale może będzie już lepiej 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak mi się podobają te białe ciemierniki. Chyba najbardziej ze wszystkich.
Dostałam w zeszłym roku od forumki. Będę musiała poczekać na kwitnienie, ale będę cierpliwa
Dostałam w zeszłym roku od forumki. Będę musiała poczekać na kwitnienie, ale będę cierpliwa
-
- 200p
- Od: 24 lut 2013, o 22:22
Aguniu, u Ciebie jak zwykle kolorowo! A ja dzisiaj zrobiłam przegląd swojego ogrodu i na razie nic
Jesienią zasadziłam na trawniku kolorowe krokusy, w ubiegłym roku miałam też przebijśniegi i wczesne tulipany. Szukałam czy gdzieś nie wystają listki i nie znalazłam ani jednego. Czyżby wszystko zjadły nornice? A może to jeszcze za wcześnie
Widzę, że kupiłaś minę, proszę napisz kiedy i jak to siejesz
Pozdrawiam Lidka

Jesienią zasadziłam na trawniku kolorowe krokusy, w ubiegłym roku miałam też przebijśniegi i wczesne tulipany. Szukałam czy gdzieś nie wystają listki i nie znalazłam ani jednego. Czyżby wszystko zjadły nornice? A może to jeszcze za wcześnie

Widzę, że kupiłaś minę, proszę napisz kiedy i jak to siejesz

Pozdrawiam Lidka
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Bardzo mi się podobają twoje artystyczne szale.
Mam na taki ochotę, ale się boję.
Nie zgłębiłam jeszcze dostatecznie tematu ich wytwarzania. I te wszystkie terminy związane z materiałami
.
Mam na taki ochotę, ale się boję.
Nie zgłębiłam jeszcze dostatecznie tematu ich wytwarzania. I te wszystkie terminy związane z materiałami

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
JAGÓDKO
Oj śliczne te owoce berberysu
Nawet sobie wrzuciłam jako tło pulpitu -chyba nie masz nic przeciwko temu
miłe oku fotki 

Pozdrawiam Ewula
-
- 200p
- Od: 24 lut 2013, o 22:22
Iguniu, dzięki za instrukcję siewu. Ja swojej jeszcze nie siałam, bo nie wiem gdzie to wszystko pomieszczę! Muszę Ci się pochwalić, że długo oczekiwane liliowce zaczynają kiełkować. Ale radocha
No i drzewka storczykowe mają już po kilka cm.
Pozdrawiam Lidka

Pozdrawiam Lidka
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
JAGÓDKO.....Twój wielosił błękitny przez okres zimy ma tak zielone ulistnienie....wygląda jak by on zaczynał już w pełni wegetację....ja też mam wielosiła....kwitnie na niebiesko ale o tej porze to jego na tym świecie niema...
...co to za odmiana......a ja w swojej sprawie ....lantany.....nadal aktualne i muszę jeszcze popatrzeć co tam u Ciebie.........chcę uzupełnić wolne przestrzenie miedzy różami......
...moje ciemierniki jeszcze pączkują, u Ciebie chyba cieplej.....minę też nabyłam ale zastanawiam się kiedy wysiewać......
...co to za odmiana......a ja w swojej sprawie ....lantany.....nadal aktualne i muszę jeszcze popatrzeć co tam u Ciebie.........chcę uzupełnić wolne przestrzenie miedzy różami......
...moje ciemierniki jeszcze pączkują, u Ciebie chyba cieplej.....minę też nabyłam ale zastanawiam się kiedy wysiewać......
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Iguś, te ciemierniki to już tegoroczne?
Wow, moje jeszcze śpią i dopiero coś się tam gramoli powolutku na świat.
Piękna walentynka, szal jeszcze piękniejszy
Wow, moje jeszcze śpią i dopiero coś się tam gramoli powolutku na świat.
Piękna walentynka, szal jeszcze piękniejszy

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Walentynkowa kartka śliczna, kubek też, jesteś cudowną Babcią Jagódko.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jagodko- berberys przepiękny,aż dziw,że żaden ptak się nim nie pożywił.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Gdzie się podziewasz Jagódko
.Na pewno szalejesz w ogródku przy tak pięknej pogodzie .Dzisiaj miałam już pierwszego krokusa
.Ranniki także zakwitły ,ale tylko 2 szt reszta śpi 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Jestem happy...zaczęło się ...trochę nieśmiało ...ale już są pierwsze widoczne oznaki wiosny
.
Jadzieńko...nic nie robiłam w ogrodzie - z prostej przyczyny - mam lenia - jakas niemoc mnie ogarnęła . Gdy jest słońce - mam wyjazd do lekarza , albo jest niedziela ...w pozostałe - szaro i buro bywa na dworze i w dodatku wiatr podwiewa , albo pada deszcz.
A ja u siebie mam trzy sztuki ranników , dwa krokusy Firefly i miłek amurski , z dwoma kwiatkami . Nie jest to co prawda powalające na kolana ...ale już widać , że się coś zaczyna dziać .
Moje przebiśniegi wyłażą dopiero na równi z puszkinią ...Mam odmianę Flore pleno ...zwykłe gdzieś się zapodziały
. Pełno wyszło listeczków tulipanów botanicznych i cienkich , niczym szczypior - może to szafirki , a może cebulice syberyjskie ...pokazały się też liście czegoś podobnego do zimowitów
.
Proszę , nie gniewaj się Jadzieńko ...ale Adonis amurensis musiał mieć sesję zdjęciową - nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności

EwkaEs...Ewuś ...może zbyt dobrze je karmiliśmy w mroźne dni , że pogardziły owocami berberysu . Czy siałaś już co nieco ? A jak tam u Ciebie pelargonie ...porobiłaś sadzonki ?
Krokusik ' Firefly ' ...pierwszy zwiastun wiosny
Gosieńko...dziękuję , miło mi , że tak mnie postrzegasz
...jednak oceniać sama siebie nie mogę - to raczej powinna osądzić Oliwka ...czy jestem taka dobra ...może za bardzo wymagająca ...bo - jak często mówiła ; babci się słucha , z babcią się nie dyskutuje . Te słowa ( oczywiście przeze mnie wypowiedziane często powtarzała swojej mamie i mojemu M . Na co ten ostatni ...ale to nie moja babcia
.

Aneczko ....no tegoroczne ciemierniki , a jakże ...jeszcze mam dwa białe . Dziękuję za pochwałę moich Hand made
...tak sobie dłubię ...jak nie w czesance , to "kartkowaniu/skrapbookingu ".

Krysiu...tak , to jest wielosił błękitny , ale o jakich kwiatkach - trudno powiedzieć , bo mam i z białymi i z fioletowo - niebieskimi , a jest ich więcej w takiej formie , jakby zimy nie było .
Minę siej z końcem lutego ...ja mam już prawie 10 cm sadzonki ...a to za wcześnie mi wylazły - posiałam je w krążkach torfowych i może dlatego , bo w poprzednich latach wychodziły nie które nawet miesiąc .
Lideczko ...widziałam nasiona drzewa storczykowego w Casto ..... - jednak jestem sceptycznie nastawiona do takich nowinek ...w naszym klimacie - jedyne wyjście - mieć oranżerię . Prawda , że swoje zasiewy bardzo cieszą ...a jak już się pokażą pierwsze wschody - to radość szczególna .
Masz dobrą rękę do siewu
.

Ewiczka 52...Ewuniu ...ależ absolutnie nie mam nic przeciwko ozdobieniu pulpitu berberysowymi owockami ...trochę energetycznego koloru nie zaszkodzi ...zwłaszcza , gdy na dworze szaro .

Justysiu ...najpierw - tak bywa- trzeba coś zepsuć , by następne było wzorcowe ...do odważnych świat należy ...jutro zaczynam nowe projekty ...dostałam dzisiaj nowe czesanki i płachtę silk laps
.
Ślicznie dziękuję
- miło się czyta ,ze komuś się jeszcze podoba to , co robimy - to utwierdza mnie w przekonaniu , że jednak idę właściwą drogą ....faktycznie to mnie kręci .
Margo 2 / Gosiu ...chociaż białe ciemierniki są takie niby zwykle , proste w formie - jednak są szczególnie delikatne i cieszą , gdy nic jeszcze nie pokazuje kwiatów o tej porze .
Dzisiaj znalazłam kolejnego niger , który dopiero co rozwija pąki .

Buziaki ...miłej i spokojnej nocki , a jutro ...słonecznego poranka ...

Jadzieńko...nic nie robiłam w ogrodzie - z prostej przyczyny - mam lenia - jakas niemoc mnie ogarnęła . Gdy jest słońce - mam wyjazd do lekarza , albo jest niedziela ...w pozostałe - szaro i buro bywa na dworze i w dodatku wiatr podwiewa , albo pada deszcz.
A ja u siebie mam trzy sztuki ranników , dwa krokusy Firefly i miłek amurski , z dwoma kwiatkami . Nie jest to co prawda powalające na kolana ...ale już widać , że się coś zaczyna dziać .
Moje przebiśniegi wyłażą dopiero na równi z puszkinią ...Mam odmianę Flore pleno ...zwykłe gdzieś się zapodziały

Proszę , nie gniewaj się Jadzieńko ...ale Adonis amurensis musiał mieć sesję zdjęciową - nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności

EwkaEs...Ewuś ...może zbyt dobrze je karmiliśmy w mroźne dni , że pogardziły owocami berberysu . Czy siałaś już co nieco ? A jak tam u Ciebie pelargonie ...porobiłaś sadzonki ?
Krokusik ' Firefly ' ...pierwszy zwiastun wiosny

Gosieńko...dziękuję , miło mi , że tak mnie postrzegasz

Aneczko ....no tegoroczne ciemierniki , a jakże ...jeszcze mam dwa białe . Dziękuję za pochwałę moich Hand made

Krysiu...tak , to jest wielosił błękitny , ale o jakich kwiatkach - trudno powiedzieć , bo mam i z białymi i z fioletowo - niebieskimi , a jest ich więcej w takiej formie , jakby zimy nie było .
Minę siej z końcem lutego ...ja mam już prawie 10 cm sadzonki ...a to za wcześnie mi wylazły - posiałam je w krążkach torfowych i może dlatego , bo w poprzednich latach wychodziły nie które nawet miesiąc .

Lideczko ...widziałam nasiona drzewa storczykowego w Casto ..... - jednak jestem sceptycznie nastawiona do takich nowinek ...w naszym klimacie - jedyne wyjście - mieć oranżerię . Prawda , że swoje zasiewy bardzo cieszą ...a jak już się pokażą pierwsze wschody - to radość szczególna .
Masz dobrą rękę do siewu

Ewiczka 52...Ewuniu ...ależ absolutnie nie mam nic przeciwko ozdobieniu pulpitu berberysowymi owockami ...trochę energetycznego koloru nie zaszkodzi ...zwłaszcza , gdy na dworze szaro .

Justysiu ...najpierw - tak bywa- trzeba coś zepsuć , by następne było wzorcowe ...do odważnych świat należy ...jutro zaczynam nowe projekty ...dostałam dzisiaj nowe czesanki i płachtę silk laps

Ślicznie dziękuję

Margo 2 / Gosiu ...chociaż białe ciemierniki są takie niby zwykle , proste w formie - jednak są szczególnie delikatne i cieszą , gdy nic jeszcze nie pokazuje kwiatów o tej porze .
Dzisiaj znalazłam kolejnego niger , który dopiero co rozwija pąki .

Buziaki ...miłej i spokojnej nocki , a jutro ...słonecznego poranka ...

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Jagódko, ale wiosennie już u Ciebie
Miłki to takie słoneczka
U mnie krokusy mają na razie tylko szczypior, ale wrzośca mam takiego jak Ty, bardzo go lubię.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A u nie znacznie więcej krokusów, ale wiele czeka w kolejce
I słownie 6 przebiśniegów. To i tak więcej niż się spodziewałam, bo te co w zeszłym roku nawet szczypioru nie pokazały - kwitną
Natomiast ranniki nie wytrzymały zeszłorocznej "wiosny". Tak czy siak, przyznaj Jagódko, ze każdy najmniejszy kwiatuszek o tej porze cieszy jak najbardziej wyszukany rarytas 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Lubię tę porę roku, jak z nosem przy ziemi szukamy kwiatków.
Miłek,
jakoś co roku nie zdobyty rarytas.