Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Dzisiaj pojawiły się już pierwsze na wpół rozkwitnięte dzwoneczki. Przebiśniegów i otwarty na wpół kwiat ciemiernika .Cebulice też na wierzchu .Dzisiaj pierwsza od paru dni plusowa nocka ,ale może będzie już lepiej ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak mi się podobają te białe ciemierniki. Chyba najbardziej ze wszystkich.
Dostałam w zeszłym roku od forumki. Będę musiała poczekać na kwitnienie, ale będę cierpliwa
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Aguniu, u Ciebie jak zwykle kolorowo! A ja dzisiaj zrobiłam przegląd swojego ogrodu i na razie nic :(
Jesienią zasadziłam na trawniku kolorowe krokusy, w ubiegłym roku miałam też przebijśniegi i wczesne tulipany. Szukałam czy gdzieś nie wystają listki i nie znalazłam ani jednego. Czyżby wszystko zjadły nornice? A może to jeszcze za wcześnie ;:223
Widzę, że kupiłaś minę, proszę napisz kiedy i jak to siejesz ;:180
Pozdrawiam Lidka
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Bardzo mi się podobają twoje artystyczne szale.
Mam na taki ochotę, ale się boję.
Nie zgłębiłam jeszcze dostatecznie tematu ich wytwarzania. I te wszystkie terminy związane z materiałami ;:223 .
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

JAGÓDKO :wit Oj śliczne te owoce berberysu ;:333 Nawet sobie wrzuciłam jako tło pulpitu -chyba nie masz nic przeciwko temu :) miłe oku fotki ;:168
Pozdrawiam Ewula
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Iguniu, dzięki za instrukcję siewu. Ja swojej jeszcze nie siałam, bo nie wiem gdzie to wszystko pomieszczę! Muszę Ci się pochwalić, że długo oczekiwane liliowce zaczynają kiełkować. Ale radocha ;:138 No i drzewka storczykowe mają już po kilka cm.
Pozdrawiam Lidka
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JAGÓDKO.....Twój wielosił błękitny przez okres zimy ma tak zielone ulistnienie....wygląda jak by on zaczynał już w pełni wegetację....ja też mam wielosiła....kwitnie na niebiesko ale o tej porze to jego na tym świecie niema...
...co to za odmiana......a ja w swojej sprawie ....lantany.....nadal aktualne i muszę jeszcze popatrzeć co tam u Ciebie.........chcę uzupełnić wolne przestrzenie miedzy różami......
...moje ciemierniki jeszcze pączkują, u Ciebie chyba cieplej.....minę też nabyłam ale zastanawiam się kiedy wysiewać......
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Iguś, te ciemierniki to już tegoroczne?
Wow, moje jeszcze śpią i dopiero coś się tam gramoli powolutku na świat.
Piękna walentynka, szal jeszcze piękniejszy ;:167
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Walentynkowa kartka śliczna, kubek też, jesteś cudowną Babcią Jagódko.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jagodko- berberys przepiękny,aż dziw,że żaden ptak się nim nie pożywił.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gdzie się podziewasz Jagódko ;:196 .Na pewno szalejesz w ogródku przy tak pięknej pogodzie .Dzisiaj miałam już pierwszego krokusa :heja .Ranniki także zakwitły ,ale tylko 2 szt reszta śpi ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jestem happy...zaczęło się ...trochę nieśmiało ...ale już są pierwsze widoczne oznaki wiosny ;:138 .
Jadzieńko...nic nie robiłam w ogrodzie - z prostej przyczyny - mam lenia - jakas niemoc mnie ogarnęła . Gdy jest słońce - mam wyjazd do lekarza , albo jest niedziela ...w pozostałe - szaro i buro bywa na dworze i w dodatku wiatr podwiewa , albo pada deszcz.
A ja u siebie mam trzy sztuki ranników , dwa krokusy Firefly i miłek amurski , z dwoma kwiatkami . Nie jest to co prawda powalające na kolana ...ale już widać , że się coś zaczyna dziać .
Moje przebiśniegi wyłażą dopiero na równi z puszkinią ...Mam odmianę Flore pleno ...zwykłe gdzieś się zapodziały :( . Pełno wyszło listeczków tulipanów botanicznych i cienkich , niczym szczypior - może to szafirki , a może cebulice syberyjskie ...pokazały się też liście czegoś podobnego do zimowitów :shock: .
Proszę , nie gniewaj się Jadzieńko ...ale Adonis amurensis musiał mieć sesję zdjęciową - nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności ;:138

Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

EwkaEs...Ewuś ...może zbyt dobrze je karmiliśmy w mroźne dni , że pogardziły owocami berberysu . Czy siałaś już co nieco ? A jak tam u Ciebie pelargonie ...porobiłaś sadzonki ?
Krokusik ' Firefly ' ...pierwszy zwiastun wiosny ;:138
Obrazek

Gosieńko...dziękuję , miło mi , że tak mnie postrzegasz ;:196 ...jednak oceniać sama siebie nie mogę - to raczej powinna osądzić Oliwka ...czy jestem taka dobra ...może za bardzo wymagająca ...bo - jak często mówiła ; babci się słucha , z babcią się nie dyskutuje . Te słowa ( oczywiście przeze mnie wypowiedziane często powtarzała swojej mamie i mojemu M . Na co ten ostatni ...ale to nie moja babcia ;:306 .

Obrazek Obrazek

Aneczko ....no tegoroczne ciemierniki , a jakże ...jeszcze mam dwa białe . Dziękuję za pochwałę moich Hand made ;:196 ...tak sobie dłubię ...jak nie w czesance , to "kartkowaniu/skrapbookingu ".

Obrazek Obrazek

Krysiu...tak , to jest wielosił błękitny , ale o jakich kwiatkach - trudno powiedzieć , bo mam i z białymi i z fioletowo - niebieskimi , a jest ich więcej w takiej formie , jakby zimy nie było .
Minę siej z końcem lutego ...ja mam już prawie 10 cm sadzonki ...a to za wcześnie mi wylazły - posiałam je w krążkach torfowych i może dlatego , bo w poprzednich latach wychodziły nie które nawet miesiąc .

Obrazek

Lideczko ...widziałam nasiona drzewa storczykowego w Casto ..... - jednak jestem sceptycznie nastawiona do takich nowinek ...w naszym klimacie - jedyne wyjście - mieć oranżerię . Prawda , że swoje zasiewy bardzo cieszą ...a jak już się pokażą pierwsze wschody - to radość szczególna .
Masz dobrą rękę do siewu ;:196 .

Obrazek

Ewiczka 52...Ewuniu ...ależ absolutnie nie mam nic przeciwko ozdobieniu pulpitu berberysowymi owockami ...trochę energetycznego koloru nie zaszkodzi ...zwłaszcza , gdy na dworze szaro .

Obrazek

Justysiu ...najpierw - tak bywa- trzeba coś zepsuć , by następne było wzorcowe ...do odważnych świat należy ...jutro zaczynam nowe projekty ...dostałam dzisiaj nowe czesanki i płachtę silk laps ;:138 .
Ślicznie dziękuję ;:180 ;:196 - miło się czyta ,ze komuś się jeszcze podoba to , co robimy - to utwierdza mnie w przekonaniu , że jednak idę właściwą drogą ....faktycznie to mnie kręci .

Margo 2 / Gosiu ...chociaż białe ciemierniki są takie niby zwykle , proste w formie - jednak są szczególnie delikatne i cieszą , gdy nic jeszcze nie pokazuje kwiatów o tej porze .
Dzisiaj znalazłam kolejnego niger , który dopiero co rozwija pąki .

Obrazek

Buziaki ...miłej i spokojnej nocki , a jutro ...słonecznego poranka ... :wit
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Jagódko, ale wiosennie już u Ciebie ;:333 Miłki to takie słoneczka :wink: U mnie krokusy mają na razie tylko szczypior, ale wrzośca mam takiego jak Ty, bardzo go lubię.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A u nie znacznie więcej krokusów, ale wiele czeka w kolejce :D I słownie 6 przebiśniegów. To i tak więcej niż się spodziewałam, bo te co w zeszłym roku nawet szczypioru nie pokazały - kwitną ;:oj Natomiast ranniki nie wytrzymały zeszłorocznej "wiosny". Tak czy siak, przyznaj Jagódko, ze każdy najmniejszy kwiatuszek o tej porze cieszy jak najbardziej wyszukany rarytas ;:196
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Lubię tę porę roku, jak z nosem przy ziemi szukamy kwiatków. ;:138 Miłek, ;:oj jakoś co roku nie zdobyty rarytas. :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”