Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Zuziu, nasiona poszły: oprócz aksamitek miks cynii i miks moich nagietków tych rzadzej spotykanych, niech rosną zdrowo w Albiczukowym raju :wink:

Trzymam kciuki za przeprawy unijne - może jak bedą uciązliwi, zabierz ich do swojego lasu niech na prawdziwą, niezunifikowaną przyrodę popatrzą? :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu nie daj się ....w końcu bywasz tam i znasz ich :wink:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ambo kiedyś drżeliśmy przed każdą kontrolą KE, potem nauczyliśmy się, że my też mamy coś do powiedzenia :) A kontroli z FR nikomu nie życzę. Nie obowiązują żadne zasady, wnioski są wyciągane tendencyjnie a przy tym są zwyczajnie niegrzeczni. Choć nie wszyscy, kiedyś przyjechał taki pan inspektor, który zwracał się do mnie per Zuzanno Andriejewna i chciał mi wysyłać walonki z Moskwy, bo kontrola była zimą w trzaskające mrozy i ja wiecznie w samochodzie stopy sobie rozcierałam...
Pat stokrotne dzięki! ;:196 Będzie im dobrze :) Na piwo na metry w Białej Podlaskiej na pewno pójdą :)
Marysiu nie było źle, obydwoje audytorów rzeczywiście znam, ze spotkań w Bru. Konkretni, ale nie upierdliwi. Jutro zaczynają kontrole w terenie.

A to ryba po grecku a la zapiekanka pomysłu W. Ryba miłosna (czyli amur czyli amour :D) usmażona w pół-dzwonkach, potem zapieczona pod kołderką z sosu z marchwi, selera korzeniowego, selera naciowego, pora uduszonych w bulionie i w zalewie śmietanowo- musztardowej z przyprawami.

Obrazek

A tu kicia przygotowana na wszystko, śpi z bronią w łóżku :) Nie budzić!

Obrazek

Obrazek

Wszystko na to wskazuje, że dziś chyba po 3 miesiącach tułaczki powrócimy do sypialni... W. odgruzował pomieszczenie i pomimo braku jakiegokolwiek wystroju wnętrza, położę się na normalnym materacu, bo kręgosłup rano przypomina mi o tym, że obchodzę się z nim niehumanitarnie.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kicia w kłębek, a Ty śpisz wyprostowana ;:306
Dobrze, że ten inspektor z FR, któremu ewidentnie wpadłaś stopą w oko, nie zakuł Cię w te walonki i porwał trojką Bóg wie gdzie :oops:
Ryba miłosna wygląda smacznie, ale MM marchewki nie pozwala!

a czyje dżinski kicia prasuje?
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Zuzanno/piękne imię/ :wit trafiłam i ja do Ciebie. Przejżałam 2wątki/ zajęlo mi sporo czasu/ ale warto było :D Po prostu była to ekscytująca wycieczka po bujnym ogrodzie, pięknych portretach kwiatów, róznych krajobrazach, wystawach ogrodniczych itd...... Zachwycona jestem taką gamą kwiatów, krzewow i innych roślin. Pięknie kwitnie u Ciebie żylistek,jasmin-kiedy ja się doczekam takiego widoku/w tamtym roku kupiłam małe sadzonki, ktore dopiero na jesień przesadziłam do gruntu/.. I te Twoje urocze-wiejskie płotki ;:138 A u mnie Wierzby zarosły staw / Chmiel zarasta głazowisko i aż na drzewa się pnie- tyle dobra się marnuje. Natchnęłas mnie i dałas mi kopa do roboty. Już tak tlił mi się w głowie pomysł z tego materiału.Otóz w internecie na którymś z portali-zrób to sam -widziałam taką rabatkę ,okragła i w koło własnie tak jak u Ciebie oplecione i dorobiona jeszcze rączka i wyglada to jak duży kosz z kwiatami.Pięknie to się prezentowało. ;:303 Polecam

pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Lepiej przemyśleć, to, na kogo się z tą siekierką zasadza :;230
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Rybka wygląda bardzo smacznie. Biedna kicia - musi spać pod bronią.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

sweety pisze:
Lepiej przemyśleć, to, na kogo się z tą siekierką zasadza :;230
To proste na tego co się w jej rozmiar ładuje ;:306
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Marysiu oj, wyprostowałam się, spałam jak dziecko! Kredka nie zajarzyła, że śpimy gdzie indziej i przespała całą noc na kanapie w salonie :)
Walonek nie było, a potem się okazało, że te prawdziwe to jakiś modowy (okropne słowo) szał był!
Spodenki moje, pożyczyłam kici na razie :)
MM, patrząc na przykładowe przepisy, składa się w dużej mierze z tego, co z kolei my ( a raczej W. nie może jeść). A na jednej ze stron o MM wyczytałam nawet, że polecają pangę :shock:
Bożenko krasna witaj w moim ogródeczku! Cieszę się, że miło spędziłaś czas u mnie i zapraszam! Żylistek rośnie dość szybko, więc niedługo będziesz się cieszyć kwitnącym krzewem. Mój też kilka lat temu był małym patyczkiem a po dwóch latach już trzeba było myśleć o zmianie miejsca, bo rozpychał się na rabacie. Jeden wyjechał na wieś, bo tu już stanowczo miejsca dla niego zabrakło, a w zasadzie zabrakło dla wszystkiego, co rosło naokoło... Pomysł na rabatę w kształcie kosza pyszny! Takie plecionkowe materiały są wdzięcznym tworzywem, co komu wyobraźnia podpowie, można realizować.
Aniu sweety też się zastanawialiśmy, więc na wszelki wypadek na noc zwialiśmy do innego pokoju :D
Joasiu Rybka wyszła świetna :) Kicia uznała, że nie będzie jej husky pluł w twarz i posłanka znieważał ;:306
Marysiu no właśnie ;:306 czarno-białe włochate d...sko precz od posłanka kici!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

O matko, tydzień mnie nie było i trafiam z zimy z czterometrowymi zaspami w słoneczną, cieplutką wiosnę i pełnię nasionkowych zakupów. Jak miło :heja
W dodatku remont chyba ma się ku końcowi? Ten wstrętny stolarz chyba jest jednak niezłym fachowcem, półki wyszły ślicznościowo ;:63
Joasia
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Żeby karma nie okazała się za słona ;:306
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Ale ryba :D Dzięki diecie Twój W wzniósł się kulinarnie na jeszcze bardziej zaawansowany poziom :D
Kota lepiej nie drażnić ;:oj Czy on też jest łóżkowy?
No i gdzie jest Kredka ;:224
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Joasiu atko a gdzie Ty byłaś, jak Cie nie było? :) Tu na FO to nawet pozimować nie dają spokojnie, wszędzie jakieś zakupy, zasiewy, grabienie, sprzątanie... a przecież to luty! :D
Stolarz właśnie dobry jest i tym bardziej się cieszę, że raczył przyjść. Wczoraj już regał został pomalowany i wstępnie część książek załadowaliśmy do biblioteczki. I jakieś historyczne książki ogrodnicze odgrzebaliśmy oraz kaktusiarskie, np. Senety i niemieckie, przywiezione jeszcze przez mamę z bratniego NRD.
Aniu sweety na pewno coś będzie nie tak i kot w końcu się wnerwi :D
Martusiu W. kulinarnie się wznosi, a poziom złego kwasu we krwi opada! Już mamy poniżej 6,0 w wieczornym badaniu, rano troszkę więcej, ale tendencja spadkowa jest wyraźna.
Kot do łózka pcha się jak ma kaprys i chce drapania po grzbiecie. Czasem zasypia na poduszce nad głową W. Ale awanturuje się za każdym razem, jak W. zmienia pozycję i generalnie woli swoje kątki do spania.
Kredka tym razem miała darowane ;:306

Zrobiłam w przerwie resume zakupów wiosennych. U Marysi Szefowej Wyspy zerknęłam na piękne ostróżki i zebrałam sobie moje, zamówione w szkółce "Magda".
ASTOLAT DELPHINIUM PACIFIC
LIGHT BLUE/WHITE BEE DELPHINIUM CULTORUM EXCALIBUR 9
LILAC ROSE WITH WHITE BEE DELPHINIUM CULTORUM EXCALIBUR 9
DARK BLUE/BLACK BEE DELPHINIUM CULTORUM EXCALIBUR 9
'DELFIX ROSE' DELPHINIUM GRANDIFLORUM

Ponadto naparstnice:
?Spice Island? i Glory of Roundway?'

W tym roku koniecznie muszę nasiona pozbierać.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Zuza to ja chyba tez mam koto-psa w domu..tez zasypia mi na poduszce i jak zmieniam pozycję to jest nieszczęśliwa..nieraz się poświęcam i wstaję potem rano z włosami przylizanymi w jedną stronę.. :wink: cieżko mi je potem doprowadzić do normalnego stanu..póki co ranki zimne czapa na głowę..ale wiosną..oj :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

Zuziu, byłam na nartach, niestety wyjazd niezbyt udany, dojechać było ciężko, bo drogi zasypane, słońca mało a w dodatku zerwałam sobie ścięgno w kolanie (kolejne zresztą), więc póki co orteza na nodze i zwolnienie. Ale najważniejsze, że to lewa noga, a ja prawą w łopatę kopię :tan więc nawet szczególnie mnie to nie martwi. Siedzę sobie w domu i nadrabiam forumowe zaległości. Zamówiłam sobie właśnie kwiaty polne zgodnie z Twoim namiarem. I czekam na zdjęcia ostróżek i naparstnic jak już Ci je przyślą.
Joasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”