Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Post »

O kurcze, ale cudna krzewuszka. Muszę luknąć czy gdzieś u nas takiej nie ma. Kolejne moje chciejstwo. Ehhh
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, bardzo ładna ta krzewuszka! Faktycznie, nawet kwiaty zbędne ;:170
Podzielam Wasze refleksje odnośnie pracy zawodowej..nic mnie tak nie cieszy, jak chwile spędzone z M w ogrodzie, na tarasie...i na wczasach :lol:
Do pracy wcale mi nie spieszno ;:224
Pozdrawiam i przesyłam słonko 8-)
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

A masz moze nasionka tego ciemnego dzielzanu?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Praca powinna przynosić satysfakcję przede wszystkim nam samym, a nie szefom czy współpracownikom.
Tuż przed dzwonkiem budzika wyrywa ze snu nieprzyjemne uczucie w żołądku. Rozpoznajemy je bez trudu ? pojawia się każdego ranka, gdy musimy iść do pracy. Praca zabiera nam znaczną część czasu. A jednak każdego dnia setki osób idzie do pracy, której po prostu nie lubi. Wtedy najlepszym lekarstwem praca w ogrodzie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu i dzielżany i zdjęcia...... jak zawsze mistrzowskie...... zawsze Twoje fotki oglądam kilkakrotnie, są przepiękne ;:180
Dzielżany podobają mi się niesamowicie, jednak nie mam na nie miejsca...... posadziłam jedną małą sadzoneczkę, ale niestety rośnie w kiepskim miejscu, ściśnięta przez inne roślinki i nie wiem, czy da sobie radę....
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

O, jak to dobrze do Ani zajrzeć i o tych opryskach róż poczytać. Kolory na Twoich zdjęciach jak zwykle cieszą oczy. Ten ciemny dzielżan też mi wpadł w oko.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

sweety pisze: Myślę, że (...) dojrzałyśmy do tego, by stwierdzić, że najważniejsze nie jest realizowanie się w pracy. Po 20 latach naprawdę intensywnej pracy już nie tęsknie za tym, by wyjść do ludzi, czy być docenianą przez innych. Miara sukcesu znacznie się zmieniła.
O kurcze ja też to mam 22 lata pracy i nawet z tego powodu miałam doła, że już nie ten zapał, nie ta pasja, nie ta satysfakcja. Najlepiej mi w moim ogródku.
A może to tak jak piszesz dojrzałość, przewartościowanie celów.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Niedzielę u nas spędza się zdecydowanie świątecznie. I nawet jakbym chciała nie mogę nic robić w ogródku, by potem nie zostać wyklęta przez okolicznych mieszkańców. Zatem dziś wyłącznie korzystaliśmy z pięknej, słonecznej pogody prażąc się w słonku. To, że sezon się zbliża świadczy niewątpliwie 113 zdjęć, jaki zrobiłam w ogródku ;:224 :;230

Edytko (Edyta1)! Biała kulka dziś ze mną szalała. Wczoraj było za mokro. Poza tym, ostatnio coś zżarł w ogródku i miał sensacje żołądkowo -jelitowe. A jak pracuje intensywnie, to nie mam czasu spoglądać na niego i robi, więc robi co chce. Nasturcje są o tyle fajne, że nie trzeba siać ich wcześniej pod osłonami, więc z roku na rok sieje ich więcej... Kwiatów nie jem, choć słyszałam, że są całkiem dobre. Dziś będą zdjęcia prosto z ogródka. Dla Ciebie moja mała krokusowa łączka

Obrazek

Dorotko (dorcia7)! Krokosmia diaboli nie wymarza i jej nie wykopuje. Dlatego wybrałam te odmianę. Od 2 sezonów jest jej coraz więcej. Mam nadzieję, że spodoba Ci się świeżutki przebiśnieg

Obrazek

Moniko (Monika-Sz)! Okami musi wiedzieć, kto jest przywódcą stada. I staram się nie wyprowadzać go z błędu, że to ja :;230 Poza tym dopóki ktoś w domu jest, to jest spokój. Ot towarzyski pies. Ciemiernik biały może być? Kupiłam w Lidlu i już rośnie w gruncie.

Obrazek

Marysiu (Maska)! Dzielżan kupiłam w szkółce, do której zaprowadziła mnie Teresa (Teniak) i na pewno jeszcze tam wrócę, bo wybór jeżówek maja taki, że ;:173 Przezimował na pewno, więc jak się rozrośnie, to chętnie służę. Specjalnie dla Ciebie dzisiejszy ciemiernik cuchnący z muchą (pszczół jeszcze nie widziałam)

Obrazek

Teresko (tesia36)! Nie neguje, że są ludzie, którzy sobie bez pracy nie wyobrażają życia. Ale tych drugich jest znacznie więcej :D A ja jutro zrobiłam sobie wolne i lecę sprzątać mój ukochany ogródek dalej :tan
Przebiśnieg już był, ale zobacz jaki mi ładny obrazek wyszedł

Obrazek

Aniu (wielkakulka)! Niestety nasion nie mam. Postaram się w tym roku zebrać. Dla mnie to był dzielżanowy debiut.
Krokusiki?

Obrazek

Dorotko (Dorota71)! Swoja krzewuszkę kupiłam w zwykłej, wiejskiej szkółce.
Dla miłej odmiany ciemiernik seledynowy. Oczywiście od Stasi

Obrazek

Kasiu (robaczek_Poznan)! Lubię swoja pracę, ale nie na tyle, by spędzać w niej całe dnie. Proporcje mi się zmieniły ;:224 Dzięki za słonko. Dotarło :tan
I znowu krokusiki. Wielkiego wyboru na razie nie ma...

Obrazek

Asiu (jonatanka)! Niestety jak się zarządza dość sporą grupą ludzi i odpowiada za wszystko, to są dni, gdy nie mam ochoty wstać. Ale generalnie lubię to, co robię. Lubię moich współpracowników. Nie jest źle... Jednak w tych gorszych okresach cenię sobie, że mam gdzie odreagować stresy. I moim młodszym koleżankom radzę, by znalazły sobie jakąś odskocznię. Dla higieny pracy i zyskiem dla niej, ale przede wszystkim dla nich. Musimy jakoś dotrwać do 67 roku życia. I nie obudzić się po latach stwierdzając ze dziwieniem, że wokół nas nie ma nikogo...
Ale wiosna jest radosna, więc słoneczne krokusiki jeszcze raz

Obrazek

Aguniu (Agness)! Jesteś kochana ;:196 Z dzielżanami mam zerowe doświadczenie. Ale u Marty (koziorożec) są takie łany, że ... też bym takie chciała. Miejsce jeszcze mam.
Dla Ciebie jedna z moich tulipanowych grup z trawką, której nazwy nie znam, ale bardzo lubię

Obrazek

Zuziu (zuzanna2418)! Planuje sobie wszystko, bo jak się nie ma czasu. I lubię, jak ktoś mi przypomni... Fajnie zatem, jak ja komuś w ten sposób mogę pomóc :tan
jeden z wrzośców tak kwitnie, że nie wiem, jak go mam przyciąć ;:oj

Obrazek

Alu (a_nie)! To chyba naturalna kolej rzeczy, a może instynkt samozachowawczy? Zdecydowanie uważam, że kariera to nie wszystko. Choć praca i własne dochody znacznie upraszczają niekiedy życie. Różnie bowiem bywa... Depresja jednak nic nie da, bo zostało mi 25 lat racy i jakoś muszę dotrwać. Najlepiej zdrowa psychicznie ;:306
Oczar - moje wielkie, zeszłoroczne chciejstwo

Obrazek

A dla skrytoczytaczy moje ulubione, niezłe ziółko

Szaleje w domu aż uszy wiewają :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Potem udaje, że to nie on

Obrazek

I dumnie strzeżemy naszego domu :D

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Przebiśnieg się spodobał ,bo je bardzo lubię, dziękuję za informację o crocossmi- a ta Twoja to to samo co odmiana Lucifer ?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko! Tak :D
To jeszcze domowy hiacynt

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U Ciebie zdecydowanie wiosna bardziej zaawansowana.
Zamówiłam w tym roku dzielżany. Nie mam co prawda gdzie ich wcisnąć, ale pewnie jak zwykle poszerzę rabatę :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu (Margo2)! W tym roku wyjątkowo było u nas ciepło. Zima odpuściła w połowie grudnia ;:oj A wiosnę ma także w domu. Wiele roślin ma młode przyrosty i kwitnie. Zamówienia nie będziesz żałować. Tylko pamiętaj, że dzielżany są wysokie.
Wygląda na to, ze zaczynam się dogadywać z fiołkami. Dla Ciebie pierwsze kwitnienie fiołka C???????? ?????

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Za cuchnącego dziękuję, bo nie mam ale już mam przyrzeczony ;:168
sweety pisze:

Obrazek
no co TY ja jestem taki grzeczny!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Okami potrafi udawać niewiniątko jak najlepszy hollywoodzki aktor. I nie znam nikogo, kto by potrafił mu się oprzeć :;230
To jeszcze raz zajrzyjmy w krokusowe serce :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Albo moje krokusy już wszystkie wpadły w czarną dziurę albo jeszcze nie kwitną, więc popodziwiam u Ciebie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”