Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Zuziu Kredka to prawdziwa kobietka ;:215
Podczas dzisiejszych porządków zobaczyłam mnóstwo wychodzących roślin, gdyby jakiś większy mróz to klęska. Nawet nie ma tego jak okryć ;:185 kamasje wystają na ładnych parę centymetrów, a tulipany wszystkie na wierzchu nawet nie wyplewiłam z nich trawy bo w razie czego może ogrzeją je. Zuziu z kiedy na wieś ....rysuje się jakiś plan? :wink:
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Biedna kocica. Rozciągnięte posłanko nie będzie przytulne.
Pozdrawiam , Joanna
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Kredka wygląda zupełnie jak ja w starych spodniach
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

O! Tak właśnie wystaje mi to i owo znad paska dżinsów...w sumie należy się chyba cieszyć, że dodatkowo nie jest podobnie, co Kredka owłosione? ;:306

A las i ogród już w pełni wiosenne :wink:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu u mnie też wszystko wyłazi, jak głupie. Róż jeszcze nie pozbawiam kopczyków, licho nie śpi... Wieś na razie w bliżej nie sprecyzowanej przyszłości, urlopu mi w robocie na razie nie dadzą. W. coś marudzi, że on by pojechał, więc najwyżej sam pojedzie.
Joasiu Jo37 gąbka nie rozciągnie się, zresztą kocica ma swoje upodobania i teraz sobie zwisa z pokrywy akwarium, bo tam słoneczko :)
Ewa moje spodnie wcale nie takie stare a też jakby podobnie...
Pat ;:306 brzmi faktycznie pocieszająco...

Dziś pogoda naprawdę typowo wiosenna. W lesie słonecznie, trochę błotniście miejscami, resztki lodu roztapiają się w rowach, zapach ziemi czuć wyraźnie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trzeba być jednak czujnym, bo o zderzenie czołowe nie trudno. Stoją takie 10 m od ścieżki i olewają ruch turystyczny:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po powrocie posiedziałam jeszcze godzinę na tarasie z książką, bo żal w domu kisnąć.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
EwaM
500p
500p

Post »

Dziki czy lelenie są na porządku dziennym, ale łosie to już zupełna egzotyka.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No właśnie łosie :roll: niespotykane :!: u mnie takich nie ma ;:185
Zuziu nie tylko ziemia pachnie ja czułam zapach igieł sosnowych......po prostu lasu ......jak dobrze mieć las w zasięgu :tan
I wytrzymasz w domu jak W pojedzie na wieś :shock:
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Łosie zupełnie niespodziewane. Widać, że nikt im krzydy nie robi skoro nie uciekają. :D
Właśnie, Zuziu jak wytrzymasz tutaj gdy W będzie na wsi? Współczuję bo ja mam tak już od kilku lat. M wyjeżdża na 3-4 tygodnie a wraca na 1-2. A ja ma tylko 26 dni urlopu. :( I jak tu nie tęsknić za wsią? ;:173
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

W miastowym lesie z kolei leleni brak, albo nie wlazły mi nigdy pod nogi :) Za to sarenki są. I dzików masa. W lesie wsiowym widzieliśmy piękne stado jeleni, chyba w ubiegłym roku. Wyszły nam dosłownie przed maskę samochodu, kiedy wieczorem wyjeżdżaliśmy do Wawy. Piękny widok! Łosie migrują z Kampinosu, ciasno już tam mają i większość korytarzy migracyjnych odciętych drogami i osiedlami.
Ech, trudno, niech sobie W. pojedzie, dobrze mu to zrobi. A ja poczekam na bardziej sprzyjające okoliczności.

W. powrócił z pracy i przyniósł książeczkę następującą:

Obrazek

To dla mnie niby.

A dla siebie kupił to:

Obrazek

I J. Haška "O Podhalu, Galicji i Piłsudskim"
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Fajne spotkanie z łosiami. A jak Kredka zareagowała na nie ?
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Na obie te książki się czaję od dłuższego czasu najwyraźniej mamy podobne gusta czytelnicze: może bedziesz pisać streszczenia swoich lektur dla wszystkich chętnych? :wink:

Piekne wiosenne widoki, do lasu mi się chce....chyba na dniach pod pozorem organizowania mamie czssu wolnego podjadę choć nie wiem, czy jestem gotowa emocjonalnie na konfrontację z łosiem ;:224
EwaM
500p
500p

Post »

Zdaje się, że tę pierwszą czytałam jakiś czas temu, interesująca i zabawna
Pat, a skąd weźmiesz łosia?
10 minut
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu czy książeczka kucharska zamiast pierogów, które miały być ;:306 A Czas na działkę może streścisz po przeczytaniu :lol:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Joasiu Kredka jest przyjaźnie usposobiona do wszystkiego, co żyje z wyjątkiem drobiu i kotów (poza swoim). Z uwagi jednak na możliwe obiekcje ze strony mamy łosiowej, nie zezwoliłam na zadzierzgnięcie przyjaźni międzygatunkowej :)
Pat lektury leżą i czekają na lepsze czasy, "Śpiewaj Ogrody" W. ocenił pozytywnie, choć trochę zawiłe w swej wielowątkowości. Ale generalnie książka z klimatem, choć podobno niektórzy twierdzą, że nabzdyczona wyraźnym przesłaniem autora: "Tylko dla ludzi nieludzko inteligentnych i oczytanych " :)
U nas łosie nieagresywne, chyba, że je ktoś wkurzy. Las naprawdę wczoraj był wspaniały! W. jeszcze łaził służbowo po Puszczy i zachwycał się mgłą w dole i słońcem na górze.
Ewo właśnie taka "do jaj" ma chyba być.
Marysiu taaa, na to wygląda :) Muszę powiedzieć, że królik z przepisu z netu wyszedł bardzo fajny! A książkę, mam wrażenie, mogłabym streścić nawet przed przeczytaniem ;:306

Za 20 minut spotkanie z kochanymi inspektorami z Komisji Europejskiej, tydzień zabawy...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuzanno, "Czas na działkę" wygląda interesująco...muszę się przyjrzeć tej książce.
Unitów kontrolujących współczuję serdecznie. Przeżywałam w czasach aktywności zawodowej na mniejszą skalę oczywiście, chociaż muszę Ci powiedzieć, że kontrole z Federacji Rosyjskiej wspominam jako zdecydowanie bardziej inwazyjne :evil:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”