Parę moich kaktusów - banditoo cz.3
- czarny
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Parę moich kaktusów - banditoo cz.3
Co prawda wszystkie takie same, ale takie krowie placuszki urok mają niezaprzeczalny ;)
Pamiętasz kiedy je siałeś? Zimowały sobie zwyczajnie na parapecie? Jak często je zwilżałeś w ostatnich miesiącach i jaką chemię im zapodajesz?banditoo pisze:![]()

- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
raczej nie mają więcej niż pół roku, więc nie miały jeszcze zimowania, zostały niedawno wyciągniete z pod świetlówek a tam normalnie mniej więcej raz w tygodniu.
No i mam kompleksy. Dzięki...
Moje prawie roczne boroczki nawet się nie umywają. 

- banditoo
no pod lampami tak mają, jak już pójdą na wiosne normalnie do foliaka to już tak szybko nie będą rosły.
I tak kłują mnie w oczy swoją soczystą wielgachnością... ;) Wrzucałeś już tu gdzieś zdjęcia tego zestawu do naświetlań? Chętnie rzuciłbym okiem. 

- banditoo
jest w pierwszej części na 70stronie
Sprytnie. Widzę, że pod koniec 2011 byłeś sceptycznie nastawiony do chemii. ;) Mogę jeszcze zapytać jakich świetlówek używasz?
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
Jakie cacane maluszki
takie maleństwa a już swoje kolorki mają
zachwycające

- banditoo
Chemi używam jak mi się pamięta, a nawozów w ogóle nie używam, chyba że naturalny woda z akwarium albo z beczki.turpis pisze:Sprytnie. Widzę, że pod koniec 2011 byłeś sceptycznie nastawiony do chemii. ;) Mogę jeszcze zapytać jakich świetlówek używasz?
Świetlóki używam jakie mam pod ręką, czyli zazwyczaj standard 4000 K i 6500K są najtańsze
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku,nie karmisz ich, ale woda z beczki super,bo widać jak Ci astraczki śmigają
,zawsze mam w ogrodzie beczki z deszczówką
i tylko taka używam,jest nie zawodna

i tylko taka używam,jest nie zawodna

poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
Ale rozumiem, że niszczycie wszystkie struktury komórkowe jakie mogą się tam znaleźć? Przegotowana, czy prosto z beczki? 

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To można gotować deszczówkę? 

- banditoo
ja mam troch stosunek olewatorski i nie bawie się w różne dziwneprażenia podloża i takie tam pierdółki. Tak samo woda, do młodych siewek używam kranówki ale do tych co już wyjadą z pod lamp traktuje jak inne, czyli podlewam co mam pod reką.
Woda z akwarium jest niezła tylko nie do siewek, teraz mam trochę wiekszych parodi pod świetlówkami to zanurzam doniczki w akwarium i bardzo ładnie przybierają, dwa miesiące i z centymetrowych zrobiły się 2 cm mysle że jakbym je tak potrzymał przez rok to by miały z 5cm
Woda z akwarium jest niezła tylko nie do siewek, teraz mam trochę wiekszych parodi pod świetlówkami to zanurzam doniczki w akwarium i bardzo ładnie przybierają, dwa miesiące i z centymetrowych zrobiły się 2 cm mysle że jakbym je tak potrzymał przez rok to by miały z 5cm
Taka deszczówka z beczki przecież tętni życiem. Takim życiem, którego niekoniecznie jesteśmy wielkimi fanami.
Mnie brakłoby odwagi. Wolę warunki bardziej kontrolowane.
Sporym roślinom to pewnie wszystko jedno, ale na siewki wolę dmuchać i chuchać. Co, jak widzicie w moim wątku, niebardzo mi w tym roku wyszło. :P