I kolejne prace wykonane

Poprzycinałam co nie co i oberwałam wszystkie róże z zeszłorocznych liści. Przed każdym kolejnym zakupem róż powinnam to robić. Grubo ponad 100 krzaczków i tylko dwie ręce

A zostało jeszcze posprzątać wszystko spod róż i zrobić oprysk. Na szczęście nie zauważyłam, by róże jakoś się spieszyły, więc może zdążę. Oprysk będzie konieczny, bo na starych liściach zauważyłam plamy

Najgorsze jest to wybieranie liści spoza roślin. Może pożyczę odkurzacz do liści i wzorem Kasi - Robaczka pomogę sobie w ten sposób? Mam od kogo. A jak mi się spodoba, to może też kupię. Miałam dziś także zrobić oprysk Promanalem, ale niestety rozpadało się. Jak zwykle pogoda w weekend znacznie odbiega od tej w tygodniu

Niestety na niekorzyść... W poniedziałek mam nadzieję zrobić sobie dzień wolny, to znowu podgonię
Marysiu (Maska)! Staram się, byście mieli co oglądać, ale przygotowanie zdjęć do wstawienia kosztuje trochę czasu... A z czasem u mnie krucho. Zawsze podobało mi się, jak w domu w wazonie stały świeże kwiaty. Może nie zawsze, ale staram się by i u mnie tak było. Dziś w podziękowaniu kwiaty sierpniowe. Dla Ciebie dalia Fuzzy Wuzzy
Sławku! Oj ciągnie, ciągnie. Słodka lubi słodkie. Kto by się spodziewał, bo w życiu jestem twarda góralką

Prawdziwe u mnie przedwiośnie, tylko dlaczego pogoda w weekend musi się ...
Nietuzinkowy ośmiał większy. Zobaczyłam go w programie u Mai, kupiłam nasiona i udało się...
Dorotko (Dorota71)! I nie się spodobały.
Co roku sieje nasturcje i w tym roku planuję to zrobić
Andrzeju! 
Cynie też siałam i będę siała...
Iwonko (Ivonna44)! Coraz więcej krokusów wychodzi

W zeszłym roku znowu dosadziłam. Nie ma piękniejszego widoku wiosną, jak kępki kolorowych krokusów.
Werbena hastata - z małej sadzoneczki łan cudnych kwiatów\
Teresko (tesia39)! Jak się tyle nasadziło, to wiosną jest co robić. A że nie mam za dużo czasu, zamierzam po godzince dziennie i może zdążę ze wszystkim. Kopczyki na razie zostają. W końcu mamy dopiero luty. Hoyoza u mnie się wzmaga...
Kolejna nasturcja
Edytko (Edyta1)! Okami to grzywacz chiński. Bardzo fajna rasa. Tyle, że niekiedy się awanturuje, jak dziś, kiedy zostawiłam go w domu, a sama poszłam do ogródka

A krokusy jak najbardziej tegoroczne.
Budleja Dawida. Mam 3 kolory. Biała to wielkie krzaczysko, a fioletowa i ta jakoś nie szaleją z wielkością
Kasiu (Oxalis)! Okami po każdym wyjściu na zewnątrz jest sprawdzany pod względem czystości i ewentualnie idzie pod prysznic. Ja lubię mieć czysto, choć na sprzątaniem nie przepadam. A psinka już jest nauczona i sama na komendę maszeruje pod prysznic. Smutno wygląda szary pies, który w rzeczywistości jest biały. Fajnie, że Ci się podobają moje fioletki

W tym roku będę miała dla Ciebie żółte kanny, tylko się przypomnij.
W sierpniu zakwitły pierwsze chryzantemy
Iwonko (majowa)! Jak zobaczyłam pogodę to się wahałam, ale jednak poszłam. Było nieco mokro, ale znowu trochę zrobiłam i zaraz wygląda to lepiej. Zdecydowanie dobrze robi mi ruch na świeżym powietrzu. A ogród wygląda coraz bardziej uporządkowany

Po wczorajszym czułam niemal każdy mięsień, a dziś - zaliczyłam cierń róży pod paznokciem. A ręce? Wyglądają jakbym się z kimś biła

Ale ja jestem szczęśliwa.
Dla Ciebie energetyczna gailardia
Aguniu (Agness)! Oj pracuję, bo i pracy ciężko, więc niejako przy okazji zakopuje moje stresy. Niekiedy zazdroszczę dziewczynom, które nie pracują i mogą poświęcić więcej czasu na spokojniejsze sprzątanie. Przy pracy zawodowej, dojazdach nie jest to łatwe. U mnie coraz więcej roślin kiełkuje i wygląda to jakbyśmy mieli koniec marca

Nic przy tym nie wskazuje na to, że zima ma wrócić. Ale różnie bywa...
Moja ulubiona rudbekia
Aguniu (Aguniada)! Trochę się trzeba napracować, by rabaty zyskały nowy wygląd. Ale uwielbiam ten efekt

U mnie rano pokropiło, ale mimo to wyruszyłam do ogrodu. Nieco musiałam zmienić plany, bo nie było sensu palic ogniska, czy pryskać Promanalem, ale wciąż mam co robić. Dotleniona jestem niesamowicie i ta energia

Zaraz biorę się na calzone. Farsz już mam, tylko wyrobić ciasto drożdżowe. W lodówce bananowiec. Zdecydowanie mogłabym być wyłącznie panią domu
Petunia Ci się spodoba. Ta pochodzi spod Piaseczna
Aniu (wielkakulka)! I bardzo mnie to cieszy
Dla Ciebie kroksomia diaboli. Nie mogę się doczekać, kiedy znowu zakwitnie łanami jaskrawoczerwonych kwiatów