Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Post »

Melduje się nocny marek z Warszawy. ;:100
Wiosenne fotki prima sort. W tym roku takie widoki zafunduje nam pewnie marzec.
Lisicy, na dobranoc, pomachać romantyczną różą przed oczami - mocna rzecz. :uszy Choć ona to chyba chodzi spać z kurami. :;230
Pozdrawiam
Ewa
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

O rety, rety, dziękuję za komplementy :oops: w Twoim ogrodzie bardzo miło się przebywa :D bardzo podobają mi się piękne wiosenne zdjęcia i po cichu zazdroszczę sasanek i białych szafirków ;:167 i nawet na brak zdjęć kotów już nie będę narzekać, o. :wink:
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagi Twoje różowe sasanki są bajeczne :D

Tak właśnie, najbardziej ulubiona dyscyplina zimowych sportów Putina to hokej na lodzie.
Finowie pokazali Sbornej gest Kozakiewicza i zepchnęli Rosjan za burtę nie dopuszczając ich nawet do półfinału. Duma faworyzowanych gospodarzy olimpiady i rosyjskiego hokeja została rozmazana na lodzie, to historyczne wydarzenie.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edulkotku, tak. Jako zapowiedź lepszego przedwiośnie można znieść, ale od razu lubić?
O nie, taką sadystką nie jestem, w moim jeziorku rybek nie ma, nie pożyłyby sobie ;:185.
Jaguś mówisz, sadystką nie jesteś, tzn nie dałabyś kotkom dobrej zabawy w zamian za parę rybek :roll:
Nie, no żartuję, z rybkami oczko wydaje mi się bardziej żywe a i same rybki chyba nie tak łatwo dają się złapać przez nie lubiących wody koty, no ale to jest tylko takie teoretyzowanie bo u mnie oczka brak, a tym bardziej rybek :wink:
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Lisica pisze:Witajcie w Rocznicę Lisicy! :wit

....

Nie macie pojęcia, jak wiele się przez ten czas nauczyłam. Wprawdzie nadal nie lubię wielu kwiatów, nie rozumiem zachwytów nad niektórymi roślinami, załamuję ręce nad brakiem umiaru.... (wiecie w czym ?.).
Skutek jest jednak piorunujący: jedna trzecia mojego JA zamieniła się już w OGRODNIKA!

:twisted: :twisted:
Jagi - za Twoim pozwoleniem - mogę słówko do Lisicy?

Lisico oczywiście gratuluję wspaniałej rocznicy ;:180 , nam również miło było poznać takie niezależne zwierzątko ;:196
Jednakże intryguje mnie co innego ;:224 ....
Co stanowi pozostałe 2/3 Lisicy ?

Jagi sprawdziłam agapanty. Mają zielone listki, ale bardzo, bardzo wyblakłe. Czy mogę je wstawić do jasnego, ale ciepłego pomieszczenia? Bo jasnego i zimnego brak ;:174
Jagi, najlepsza gospodyni pod słońcem, karm Lisicę i trzymaj ją w Zielonych Ogrodach, w końcu niebylekogo wybrała.

Buzaki serdeczne
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

A mnie ciekawi, ile trzeba czasu, by Lisica pokazała nam swój ogród?
Chyba przyjdzie nam jeszcze poczekać ;:224 ...
Jago, M pod początku marca zaczyna w wiadomym miejscu :). Liczę, że umowa aktualna ;:173
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p

Post »

Gratuluję Lisico rocznicy, z kim przystajesz takim się stajesz, a więc zaczynasz pękać ;:306

W ub. roku napisałaś:
"Moja obecność na Forum to czysta zabawa intelektualna. Podziwiam piękne ogrody, ale najbardziej ciekawią mnie ludzie, którzy je tworzą. Zastanawiam się w jakim stopniu ogród przekazuje nam charakter właściciela, co o nim mówi, jakie jego cechy ?zdradza?. A dla zabawy ? jaki trunek byłby najlepszą etykietą moich ulubionych ogrodów."

Przypuszczam że to jest kolejna 1/3 odsłona tajemniczej Lisicy :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Przeczytałam w swoim (!) wątku, że Lisica w Zielonych Pokojach świętuje swoją rocznicę na FO i przybiegłam pogratulować!
Lisico, świetnie, że tak dobrze i swobodnie czujesz się dyskutując u Jagi (to życzliwa i gościnna gospodyni); cieszy też Twoja obecność w innych miejscach forumowej otchłani - w tym pod brzozami ;-) Kochana, rozwijaj ogon (no bo przecież nie skrzydła) i zmierzaj ku wątkowi, albo przynajmniej wklejaj choć czasem fragment swojego zakątka - dobrze nam to wszystkim zrobi ;:196

Jagi, kajam się, bo ostatnio dawno do Ciebie nie zaglądałam :) Mam nadzieję, że gościsz już wiosnę w sercu i powoli zauważasz ją na ogrodzie... lecę poczytać, co u Ciebie :)

Buziaki dla obu Pań! ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dobry wieczór!
Człowiek, to jednak straszny chomik. Przeprowadzając się z bloku do domu poprzysięgłam sobie, że nie będę trzymać zbędnych klamotów, że każdy bez żalu od razu wyrzucę. I co? Kiedy przyszło przygotować dom do malowania (tylko parter!) okazało się, że nagromadziła się nieprzyzwoita wręcz ich ilość :shock: . I kiedy to się stało i po co ... ;:219.
Teraz wykonuję nieskończoną ilość kursów do piwnicy wynosząc je. Mam szczerą nadzieję, że większość już z tej piwnicy nie wypełznie, a jeśli, to prosto do śmietnika ;:222.

Witaj Ewozawady, jak to miło przywitać kolejnego nocnego marka, aż człowiekowi raźniej.
Nie wiem, kiedy zobaczę oznaki wiosny w swoim ogrodzie. Na razie jej nie widać, a ja mam na głowie przygotowania do remontu. Ale może to i dobrze, bo takiego szarego, brudnego przedwiośnia nie lubię.Ten remoncik powinien pomóc mi je przeczekać.
Podobały Ci się wiosenne fotki, no to teraz troszkę maja ;:224.

Obrazek

Oj tam, Fraszko, nie smuć się, to są kwiatki łatwe do zdobycia.
No i kota Ci na pocieszenie podaruję, a może nawet dwa...

Obrazek

He, he, Januszu, te Igrzyska pełne były epokowych wydarzeń. Potwierdziły też starą prawdę, że pycha poprzedza klęskę.

Obrazek

Edulkotku, moje koty nie boją się wody ;:oj. Kadabra już nieraz wylądowała w jeziorku, goniąc jakąś żywą istotę... Wystarczy mi, jeśli będą żaby, ważki i traszki (choć też przez nią zagrożone...).

Obrazek

Tak, tak, Daffodilku, agapant przenieś, niech mu nawet będzie ciepło. Ale grunt to światło, żeby listki stały się intensywnie zielone.
Że też Lisica, widząc tyle przepięknych ogrodów, zechciała osiedlić się właśnie u mnie ;:224. To niezależne stworzenie, pewnie trzeba się postarać, żeby została, bo widzę, że coraz śmielej buszuje po forum ;:306.
Buzaki rocznicowe, bo i moim wątkom 1 lutego stuknął roczek...

Obrazek

Tak, tak, Justynko, wszystko jak najbardziej aktualne i już się cieszę :tan.

Obrazek

Januszu, Lisica chciała się zabawić w ogrodowego psychologa i zbudować nasze profile, tymczasem Forum i na nią wywierało wpływ, może z początku niezauważalny, a jednak znaczący... ;:224.

Obrazek

Hej, Agu, kajać się powinnam i ja, bo choć zaglądam do Ciebie, to jednak cichcem - chyłkiem. Wiosna w sercu - tak, ale w ogrodzie nie za bardzo ;:185. A nawet jeśli w jakichś tam maleńkich oznakach jest, to na tle tej całej pozimowej mizerii wcale jej nie widać. W dodatku chłodno i pogoda w kratkę nie zachęca do prac ogrodowych...
Buziaki odwzajemnione ;:196.

Obrazek

;:304 Wznoszę kielich za Waszą wiosenną energię i dobry start w ogrodową działalność.
Najlepszego - Jagoda

PS. Jutro biegnie Justynka, będę intensywnie kibicować ;:215.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Jagi, Salut! :wit

Nie chodzę spać z kurami i (na złość Ewiezawady) jeszcze nie śpię!
Dziękuję za odświętowanie mojej rocznicy.
Jagi, że też z morza kwiecia wybrałaś na tę okazję akurat rozę ;:14 . Chyba po to, żeby uczcić nasz sławetny kryminał (zakończony spektakularną klapą). Fajne to były czasy....

Życzę miłych snów i żeby te bibeloty nie wypełzły z piwnicy jak gady... :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Mała korekta :!:
JAGÓDKA nie pisala o bibelotach tylko o klamorach,
proszę Lisicy ;:108
Też będę kibicował ...
SŁA
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Sławku - mnie się wydaje, że Jagódka nie ma klamotów tylko same bibeloty...
Ciekawe jak koty remont przetrwają....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jagodo!
Chyba większość z nas otwierała wątki czy wchodziła na FO w lutym, ja również 3 dni temu jakąś rocznicę miałam (nie obchodziłam).
A wszystko to w poszukiwaniu utęsknionej pory roku.
Z klamotami i dzindzibołami też tak mam .....a może lepiej :oops:
Pięknego weekendu życzę ;:168
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Dziękuję za koty ;:167 wiem, że kwiatuszki łatwo upolować, ale trudno je utrzymać, jak się ma psiego terminatora ;:306
Cudny irys :) no i najlepszego z okazji rocznicy :D
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p

Post »

Kochani 3majcie kciuki, jeszcze dzisiaj potrojna szansa na medale polskich olimpijczykow.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”