Ogród 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p
Od: 28 sie 2013, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród 2

Post »

Piękny ogród ;:215 , a wygląda na to, że będzie jeszcze piękniejszy. Niech no tylko zawita wreszcie wiosna ;:3 . Ja nie wytrzymałam ;:124 i udało mi się już trochę pogrzebać przy roślinkach ;:32 .
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwuś, ależ plany ambitne! Masz rację, że do porządnego oświetlenia solarne lampki się nie nadają. Rok temu kupiłam sobie na alle.gro takie ciut lepsze, sporo większe od tych standardowych, owszem - świecą, ale to bardziej nastrojowe światło niż "praktyczne". Mama w ogródku ma solarny reflektor, ten oświetla dość szeroki pas w ogródku (ale u Mamy ogródek 7x8 metrów :wink: ). U niej sprawdza się świetnie, ale do większego ogrodu potrzebnych byłoby kilka, ale za tę cenę po prostu chyba jednak się nie opłaca.
Mam nadzieję, że pogoda w weekend Ci dopisze (straszą deszczem) i będziesz mogła poszaleć :) Ja zamierzam jutro kontynuować wygrabianie trawnika. Marzył mi się wertykulator, ale na razie na marzeniach się skończyło :D
Sympatycznego piątku Ci życzę! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sylwuś :wit ja już od wczoraj nieśmiało zaczynam grzebać w ogrodzie, dziś też polecę bo ile można już czekać. Fryzjer też by mi się przydał ale dopiero bliżej świąt się wybiorę.
Słoneczko przesyłam i życzę udanego weekendu ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Bardzo ładne Berberyski i na pewno dodają kolorku kiedy ogród przybiera barwy szarości.Miłego słonecznego dnia.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sylwio,plany piękne ,ja bym jeszcze przy tej ścieżce wsadziła oprócz wszystkiego co chcesz jakieś pachnące byliny ,żeby idąc ścieżką do domu nie tylko się napatrzyć ,ale i nawąchać ,bo po to są ogrody,życzę spełnienia marzeń ,pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ojjjjj Sylwuś ;:196 trochę tego nadrabiania było :wink: ale miałam chociaż co oglądać i czytać ;:108 .Jakie piwonie posadziłaś w tym kamiennym kręgu czy takie stare babcine czy już z nowszych gatunków . Sporo pracy sobie nałożyłaś na ten rok .Oby udało się wszystko wykonać . Niedługo i ja otworzę swoje podwoje wiosenne tym razem
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witajcie :wit i stało sie mamy weekend. :tan Nareszcie :)
Dzisiaj piękne słoneczko za oknem a ja w pracy. Jutro planuję prace w ogrodzie i wiecie co nawet jak będzie padać to też pujdę bo już tak sie stęsniłam że nie wytrzymam.
gracha-Grażynko nie ma to jak początek sezonu. Tyle jest prac ze nie wiadomo od czego zacząć. Ja chyba jutro od kretów zaczne i zdejmowania z roślin zabezpieczenia na zimę.
Zastanawiam się czy jeszcze z tym poczekać ale boję sie ze moze im być tam za goraco.
kocica-Ewuniu oj czyli jednak przedwiosnie. A jeszcze kkilka tygodni temu straszyli nas syberyjskimi mrozami ale dobrze że się nie sprawdziły.
Reniatka- witam Cię u mnie pierwszy rraz. Jet mi bardzo miło że zawitałaś do mnie. Dziękuję za pochwały ogrodu. Szczęściara z Ciebie ja jeszcze nic nie robiłam tylko ciągle planuję :)
Mandragora-Milenko oj tak wertykulator by się przydała ale wiesz o tym że marzenia sie spełniaja i ja życże Ci z całego serca ich spełnienia. Lampki solarowe które mam( tylko będe musiała sprawdzić czy świeca ) postawie w innych cześciach ogrodu. A tu przy wejsciu i ścieszcze mósi być jaśniejsze światło. Tylko tyle jest lamp do wyboru że ja już sama nie wiem ja chcę. ;:218 Dziękuję dzień zleciał szybko co najważniejsze był ciepły i sypatyczny :)
anym-Aniu ja już do fryzjera muszę iść bo mi grzywka na oczy wchodzi a po moich ostatnich przygodzach z nożyczkami to ja wolę oddać ja w fachowe ręce. :) Wiosna idzie i trzeba zaszaleć wiec szykują sie zmiany przynajmniej u mnie a u mojej mamy to standardowo obcięcie. Juto fryzjera ma uwaga 7:40 :) fajna godzina ale co tak Rok w ogrodzie obejrzę z internecie.
Pierwsze grzebanie w ziemi przyjemne. Fajnie że możesz popracować w ogrodzie.
jonatanka-Joasiu właśnie też tak pomyślałam jak myślałam o tej rabacie. Że potrzeba jej koloru. Dziękuję i wzajemnie :)
koziorozec-Martusiu myslałam o tym ale to musiałyby być mniskie tak do 30 maksymalnie . Może mi coś doradzisz. Na jesiemi posadze kilka hiacyntów tylko tez sie zastanawiam czy w odcieniach żółci i czerwieni czy w innym kolorze. Również pozdrawiam :)
JAKUCH-Jadziu planuję posadzić babcine. Trzy krzaczki mam swoich za domem różowych a trzy białe zamówiłam. Nałożyłam ale jestm uparta więc musi mi się udać. :) Już sie nie mogę doczekać noweej cześci Twojego watku. A co u Ciebie? Jak idzie praca przy koszyczku?
Wszystkich bardzo serdecznie pozdrawiam i miłego wieczoru życzę ;:196
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Sylwuś ;:196
Widzę że nowe pomysły na wiosnę masz,dzisiaj tak przelotem ale póżniej postaram sie im przyjrzeć - co ty tu będziesz kombinować ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś ;:196 z koszyczka wyszła serwetka ;:306 no cóż nie tak miało być ,ale olać to serwetka też fajna .Muszę zrobić koszyczek tylko nie wiem kiedy :;230 .Mam nadzieję ,ze do Świąt zdążę a teraz robię koszulki na jajka :;230 .Babcine są najbardziej wytrzymałe i mam ich mnóstwo .U mnie Itohy [to też piwonie ,ale drzewiaste ] już pokazują czerwone dzióbki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Renatko tak sobie pomyślałm że w tym roku będzie trzeba pomyśleć roślinkach przy ścieżce do domu. Zawsze coć trzeba kombinować ;:306
Jadziu serwetka tez ładnie ale zdolne raczki masz że jeszcze na jajka robisz koszulki. Nie trierdze ze jeszcze w przyszłości sie nie kusze na inne piwonie ale jak na ten moment to tylko taka rabatka powstanie. Gratuluje pączków piwoni drzewiastej. Jadziu coś mi sie zdaje że natura sama podpowiada Tobie żeby załażyć nowy wątek :)
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Kochana świetny pomysł! ;:138
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Renatko jest mi miło że mój pomysł podoba sie Tobie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś może w niedzielę się skuszę obadamy ;:196 Drzewiaste piwonie kwitną pierwsze
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Sylwuniu miłego weekendu :)
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Sylwio - dzięki za wizyty u mnie, dopiero tutaj dotarłam, popatrzyłam na pierwsze zdjęcia i napiszę tak... bardzo mi się podoba łączenie różnych rodzajów podłoża pod roślinami u ciebie ale... ile czasu trzeba poświęcac na to, żeby zrębki były u siebie, a kamyczki u siebie?? Mam jednego małego człowieka, ale odwiedza nas dużo dzieci - chyba się boję czegoś takiego...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”