Dzień dobry w sobotę!
Póki co jest pochmurno, ale temperatura przyjemna i pięknie ptaki śpiewają

Na pewno podziałam dziś w ogrodzie!
A co u Was?
Iwonko, witam w sobotę! Tak, w ten sposób właśnie potraktuj swoje bukietówki. Ja kupiłam przycięte, więc działałam według szablonu. Jeśli u Ciebie w sadzonkach są po prostu długie patyczki, to ciachnij je nad trzecim oczkiem od dołu.
Pozdrowienia!
Linetko, dopijam na razie kawę, suszą mi się włosy, ale zaraz ruszam do ogrodu

Nic nie pada, można działać

Sara pracuje ze mną, więc potem śpi jak suseł od nadmiaru świeżego powietrza ;-))
Szkoda, że u Ciebie mokro... na pewno zamierzałaś wyjść do ogrodu! Może po południu się przejaśni, czego życzę
Asiu, codziennie pracuję po kilka godzin i w ogrodzie od razu jaśniej... jakoś jesień strasznie mi zabałaganiła wszędzie i teraz muszę to prostować. Oferta patyczkowa nie była rozbudowana, więc i szybko się rozeszła

Za rok dam Ci znać osobiście (tylko kurczę, nie mam do Ciebie telefonu!). Działasz dziś na działce? Miłego!
Agusiu, i ja Cię witam

Będziesz dziś coś robić w ogrodzie? Ja na pewno... może uda mi się zrobić oprysk Promanalem i przyciąć trochę krzewów. Muszę codziennie coś porobić, ponieważ naprawdę dużo pracy jest tej wiosny. Byłam przekonana, że jesienią posprzątałam na fest, tymczasem bałagan jest taki, jakbym nie zrobiła nic. Wszystko krzyczy: przytnij mnie, zgrab, wyrównaj etc

Hortensje jak wiesz bardzo kocham, więc trochę się ich zmieściło. U Ciebie i tak jest masa kwiecia, więc nie bolej, bo efekt jest fantastyczny! Pozdrawiam bardzo
Eda, witam sobotnio! Prace posuwają się do przodu, co bardzo mnie cieszy... na szczęście pogoda cały czas sprzyja i nie sprawia przykrych niespodzianek - można działać,
codziennie po godzince 
Owocnego weekendu życzę!
Ewo, u mnie też noc bez przymrozku, a teraz przyjemne +6st. Można będzie niedługo wyjść do ogrodów... co masz w planach do zrobienia?
Asiorku, ni mniej ni więcej tylko właśnie tyle

Co zrobię, że uwielbiam te krzewy ;-) Miłego weekendu!
Bozuniu, dzięki za budujące słowa... czuję zakwasy w całym ciele - jak widać, przy pracach ogrodowych pracuje zupełnie inna grupa mięśni. Tył ud - o rany, jak bolą ;-) Mimo wszystko, to jest niezwykle przyjemny stan, więc nie narzekam!
Będziesz dziś działać w ogrodzie?
Mufeczko, witam serdecznie, już weekendowo i dziękuję za przydatny wpis... Nożyce do żywopłotu rzeczywiście mogą być bardzo przydatne przy cięciu traw... Ty masz ich ogromnie dużo, a kępy są bardzo rozrośnięte - z pewnością ręczne cięcie za pomocą sekatora byłoby udręką.
Życzę wspaniałego weekendu w Wilkowyjach, dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam!
Małgoś, zobaczysz, że pogoda pozytywnie nas zaskoczy
Inwentaryzacja moich hortensji wygląda następująco:
Vanille Fraise - 4
Limelight - 10
Silver Dollar - 7
Phantom - 1
Pink Diamond - 1
Pinky Winky - 1
Tardiva - 1
Grandiflora - 2
Great Star - 1
Aspera - 1
Choco Bleu - 1
Hortensja dębolistna - 1
Hortensja pnąca - 1
Hortensje ogrodowe - 6
Hortensja bukietowa od Bogusi Bwoj (zapomniałam co dostałam!

) - 1 EDIT: już wiem

Hortensja arborescens radiata, czyli krzewiasta!

Bukietówka NN - 1
Trochę się ich zebrało
Udanego weekendu!