Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Januszu, ja już od kilku dni działam i cały czas do przodu, jak mawiał Krzynówek ;-), ale roboty wciąż huk.
Ty pewnie ogarniesz się szybciej, ale nic to... dam radę :)
Słonecznego również i spokojnej nocy!
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś to nie kwestia pesymizmu a raczej realizmu :roll:
Anabelka ma podporę ;:333
;:19
Małgoś
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Witaj Agnieszko, parę stron wcześniej była dyskusja o cieciu traw, więc jeżeli pozwolisz, chętnie podpowiem co można zamiast ...sierpa, skutecznie wykorzystać. :wink: Ja kupiłam nożyce do żywopłotu i świetnie mi się w zeszłym roku sprawdziły, ale wiem, że osoby posiadające większe areały, optują za kosą spalinową - jest podobno najlepsza !
Jutro jadę na działkę ciąć powojniki i trawy. Jeżeli damy radę, to pewnie także hortensje. W przydomowym ogródku już mamy zrobiony porządek, ale działka woła, bo tam dopiero zaczniemy jutro sezon.
Pozdrawiam serdecznie i gratuluję zadbanego i pięknie już wysprzątanego ogrodu, buziaki sobotnio-niedzielne ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Aguś, chylę czoła ;:180 Ogród duży to i pracy sporo. Łatwo się czyta, że zrobiłaś to czy tamto, ale zakwasy to Ty czujesz :wink: Ja mam maleństwo do obrobienia, a po kilkugodzinnym schylaniu (sprzątaniu, przycinaniu) czuję wszystkie gnaty :wink: Podziwiam więc! Ale to i tak przyjemna praca, mimo wszystko :wink: Życzę słonecznego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Aga 40 hortensji ;:oj ;:oj ;:oj i jeszcze reszta masz kondycje "dziewczynko" :wit
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Noc minęła bez przymrozku, co wcale nie jest na razie regułą :D Wczoraj zanosiło się na deszcz, który w końcu nie spadł-oby dziś nie padało. Jak zwykle planuję wyjście do ogrodu i mam życzenie, żeby to się wreszcie udało :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czytam, że udało Ci się pchnąć prace konkretnie do przodu. Brawo, szczerze podziwiam. Ilość hortensji imponująca. Życzę udanego weekendu :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu witaj sobotnio ;:196
Widzę, ze u Ciebie prace w ogródku bardzo zaawansowane, że nie spoczywasz na laurach, tylko wciąż działasz :D Bardzo podziwiam ;:167
Nie miałam pojęcia, że masz aż 40 hortensji...... o rany rewelacja ;:oj Uwielbiam je i boleję, że nie mam miejsca na to, by posadzić znacznie więcej tych pięknych krzewów niż mam....

Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Aguniu, pewnie działasz w plenerze, skoro Cię tu Nie ma. Podziwiam i zazdroszczę, u mnie dzisiaj szaro i mokro.
Kręgosłup niech dochodzi do siebie szybko, bo to początek sezonu. Jeszcze dasz mu popalić. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Z podziwem czytam ile pracy masz już za sobą. Brawo ;:138 . Ja ruszam dzisiaj...
Za karę, że rzadko u Ciebie bywam, przeszła mi koło nosa oferta "patyczkowa" . Może załapię się następnym razem :lol: .
Pozdrawiam serdecznie i życzę pracowitej :wink: soboty!
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Dzień dobry Aga,
akurat pojawił się temat cięcia hortensji, który mnie interesuje. Napisałaś żeby ciąć nad trzecim oczkiem zeszłorocznego przyrostu. Jeśli mam bukietówki posadzone w jesienią to pewnie ściąć je nad 3-4 oczkiem od dołu żeby się krzew zagęścił, prawda?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry w sobotę!

Póki co jest pochmurno, ale temperatura przyjemna i pięknie ptaki śpiewają ;:173 Na pewno podziałam dziś w ogrodzie!
A co u Was?

Iwonko, witam w sobotę! Tak, w ten sposób właśnie potraktuj swoje bukietówki. Ja kupiłam przycięte, więc działałam według szablonu. Jeśli u Ciebie w sadzonkach są po prostu długie patyczki, to ciachnij je nad trzecim oczkiem od dołu.
Pozdrowienia!
Linetko, dopijam na razie kawę, suszą mi się włosy, ale zaraz ruszam do ogrodu :) Nic nie pada, można działać :) Sara pracuje ze mną, więc potem śpi jak suseł od nadmiaru świeżego powietrza ;-))
Szkoda, że u Ciebie mokro... na pewno zamierzałaś wyjść do ogrodu! Może po południu się przejaśni, czego życzę :)
Asiu, codziennie pracuję po kilka godzin i w ogrodzie od razu jaśniej... jakoś jesień strasznie mi zabałaganiła wszędzie i teraz muszę to prostować. Oferta patyczkowa nie była rozbudowana, więc i szybko się rozeszła :) Za rok dam Ci znać osobiście (tylko kurczę, nie mam do Ciebie telefonu!). Działasz dziś na działce? Miłego!
Agusiu, i ja Cię witam :) Będziesz dziś coś robić w ogrodzie? Ja na pewno... może uda mi się zrobić oprysk Promanalem i przyciąć trochę krzewów. Muszę codziennie coś porobić, ponieważ naprawdę dużo pracy jest tej wiosny. Byłam przekonana, że jesienią posprzątałam na fest, tymczasem bałagan jest taki, jakbym nie zrobiła nic. Wszystko krzyczy: przytnij mnie, zgrab, wyrównaj etc :D
Hortensje jak wiesz bardzo kocham, więc trochę się ich zmieściło. U Ciebie i tak jest masa kwiecia, więc nie bolej, bo efekt jest fantastyczny! Pozdrawiam bardzo ;:168
Eda, witam sobotnio! Prace posuwają się do przodu, co bardzo mnie cieszy... na szczęście pogoda cały czas sprzyja i nie sprawia przykrych niespodzianek - można działać, codziennie po godzince :)
Owocnego weekendu życzę!
Ewo, u mnie też noc bez przymrozku, a teraz przyjemne +6st. Można będzie niedługo wyjść do ogrodów... co masz w planach do zrobienia?
Asiorku, ni mniej ni więcej tylko właśnie tyle :) Co zrobię, że uwielbiam te krzewy ;-) Miłego weekendu!
Bozuniu, dzięki za budujące słowa... czuję zakwasy w całym ciele - jak widać, przy pracach ogrodowych pracuje zupełnie inna grupa mięśni. Tył ud - o rany, jak bolą ;-) Mimo wszystko, to jest niezwykle przyjemny stan, więc nie narzekam!
Będziesz dziś działać w ogrodzie?
Mufeczko, witam serdecznie, już weekendowo i dziękuję za przydatny wpis... Nożyce do żywopłotu rzeczywiście mogą być bardzo przydatne przy cięciu traw... Ty masz ich ogromnie dużo, a kępy są bardzo rozrośnięte - z pewnością ręczne cięcie za pomocą sekatora byłoby udręką.
Życzę wspaniałego weekendu w Wilkowyjach, dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam!
Małgoś, zobaczysz, że pogoda pozytywnie nas zaskoczy :)

Inwentaryzacja moich hortensji wygląda następująco:
Vanille Fraise - 4
Limelight - 10
Silver Dollar - 7
Phantom - 1
Pink Diamond - 1
Pinky Winky - 1
Tardiva - 1
Grandiflora - 2
Great Star - 1
Aspera - 1
Choco Bleu - 1
Hortensja dębolistna - 1
Hortensja pnąca - 1
Hortensje ogrodowe - 6
Hortensja bukietowa od Bogusi Bwoj (zapomniałam co dostałam! :oops: ) - 1 EDIT: już wiem :) Hortensja arborescens radiata, czyli krzewiasta! :D
Bukietówka NN - 1

Trochę się ich zebrało :)

Udanego weekendu!
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Dziękuję Aguś. Tak, sadzonki wyglądały tak jak piszesz, więc dziś je ciacham.
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

aguniada pisze: Agusiu, i ja Cię witam :) Będziesz dziś coś robić w ogrodzie?
Aguniu nie, do ogródka nie wybieram się ..... Jutro moja Olucha wyjeżdża, więc chcę się nią nacieszyć, a dodatkowo ma dziś 20 urodziny, więc mamy takie nasze rodzinne święto 8-) Wczorajszy dzień spędziłam w kuchni, przy robieniu tortu, za chwilę biorę się za dekorowanie go owocami . Chcę też coś jej ugotować, żeby ze sobą zabrała, tak, że planów a planów.....ale nic ogrodowego 8-)
Twoja kolekcja hortensji po prostu rzuca na kolana ;:167
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Ojej, Ty już w ogrodzie a ja w pieleszach ;:224
Powodzenia w ogródku ;:333 i miłego "wypoczynku" ;:196
Małgoś