Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Agulka dziękuję za chęci , ale nie kłopocz się ;:196
Nigdy jeszcze nie ukorzeniałam hortensji , więc nie wiadomo jakie byłyby efekty .
Buziaki !!!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Po obiedzie znowu popracowałam godzinkę!
Tym razem tylko z grabiami, ale w ogrodzie zaczyna się przejaśniać i może niedługo będzie się nadawał do sfotografowania :twisted:

Kochane - Aga, Monika oraz chętne na pw na hortensjowe patyczki - dziewczyny, postaram się tak rozdzielić patyczki, żeby każda z Was po kilka każdej odmiany dostała... będę z Wami w kontakcie :)

Małgoś, ano tyle się hortensji zebrało... uważam, że one naprawdę doskonale pasują do charakteru ogrodu, więc posadziłam z biegiem czasu większą ilość. Przy bukietówkach super jest to, że praktycznie w pierwszym sezonie już potrafią pokazać, na co je stać.
Jakie masz odmiany?
Andrzeju, też się napracowałeś! Kurczę, tej wiosny mam wyjątkowo dużo roboty... to świadczy o tym, że sporo roślin przybyło do mojego ogrodu w ubiegłym roku. Owocnego weekendu!
Agnieszko, może uda mi się coś wygospodarować - zobaczymy!

Plecy mnie bolą... dziś już spędzę czas na kanapie - dość roboty ;:173
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

No to ja długo nie powinnam pokazywać publicznie fotek z rozczochranego ;:185
Przedwiosenny bałagan wszechobecny.
Gdy dysponuję czasem-pogoda nie sprzyja i odwrotnie ;:223 .
Teraz też pada ;:219
x-ag-a
---

Post »

Justynko, nie przejmuj się - ja ogarniam już któryś dzień i światełka w tunelu jeszcze nie widzę ;:173
Jesień i zima nieźle nabałaganiły w naszych ogrodach...
Przesyłam Ci dobrą pogodę na jutro ;:196
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Dziękuje, bardzo mi potrzebna. Dla ogrodu i poprawy nastroju ;:196
Wiem, ze jeszcze czas, wszak dopiero koniec lutego, ale tak wszyscy pokazują te wysprzątane kąciki, że i mnie ogarnęła chęć ogarniania :)
x-ag-a
---

Post »

Justynko, nie ma co się łudzić - Dany w wiosennych porządkach nigdy nie dogonimy :lol:
Musimy robić swoim tempem :D
Głowa do góry - jutro będzie ładnie, nadgonimy z robotą!
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aga, witam się piątkowo, u Ciebie wiosna w pełni i nie ma już odwrotu. Słowem zima nie ma dokąd wracać.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---

Post »

Bogna, dobry wieczór ;:196 Jak Ci mija czas?
Zimy już nie będzie - mowy nie ma! (sprawdzam, czy Amerykanie nie zmienili zdania, ale cały czas ciepło!)
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje hortensje to Limelight i Annabell, tyle, ze ta pierwsza to młodziaczek. Myślę, że z czasem powiększę nie tylko ich ilośc ale i odmiany. Marzą mi się Vanille Fraise, Grandiflora i Miś Polarny. Zamówioną mam jeszcze hortensję pnącą . ;:172
A z pogodą choć chciałabym wierzyć w powyższe prognozy, jestem bardzo sceptyczna :( To sie nie uda
;:196
Małgoś
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Małgoś jak to nie uda się, co Ty opowiadasz, po tym co się dzieje musi się udać :!:

Aga dzisiaj też przycinałem hortensje, lawendę i inne. Pozostały róże i powojniki którym muszę poświęcić więcej czasu.
Patyczki róż w ub. roku niestety nie sprawiły mi radości, w patyczki hortensji się jeszcze nie bawiłem ale liczę na to że może one łatwiej zaprzyjaźniają się z ziemią.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podziałałam, choć o wiele wcześniej z pracy to nie wróciłam :evil: Ale dokończyłam sprzątnie wschodniej, głównie bylinowej, rabaty, obcięłam dwie wielkie kępy miskantów (jaki był z tego bałagan ;:oj ), dużą część lawendy, wrzosów i moją gigantyczną budleję. Biała ma konary grubsze od męskiego kciuka ;:224 Efekty już widać, choć pracy mam jeszcze wiele...
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Aguś kotka tylko podziwia te kury od sąsiada ma je w wolierze wiec się do nich i tak nie dostanie .Jak by coś zostało z patyczków hortensji to ja bym też kilka chciała :oops:
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aguniu, czas mija z rodzinką bardzo mile, aczkolwiek bardzo aktywnie. Rano pobudka, narty od 9 do 12, bo warunki bardzo trudne, po południu praktycznie nie da się już jeździć, Łucja już z nami na dużej górze, młody na nartach fruwa, więc rzucił się na deskę i poobijany tyłek mocno ma i zbity nadgarstek, ale walczy. Po nartach krótki odpoczynek i dalszy ciąg atrakcji, dziś był basen, jutro łyżwy. Tutaj jeszcze mimo wszystko zima, więc mnie tak mocno nie nosi. Mam nadzieję, że jak wrócimy w niedzielę to po śniegu zostanie tylko wspomnienie. Póki co w wolnej chwili układam plan działania, bo równocześnie z ogrodem powoli muszę przymierzać się do warzywnika. Systematycznie, pomalutku i ze wszystkim się uporam.
Aga, zastanawiam się nad dwoma rzeczami:
1. co zrobić z liśćmi, które zostały na różach?
2. jak nisko cięłaś hortensje bukietowe, te które kupiłaś w zeszłym roku, np. Silver Dolar?
Życzę słonecznej soboty i niedzieli.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---

Post »

Dobry wieczór wszystkim!

Obejrzeliśmy właśnie bardzo fajny film na podstawie S.Kinga 'Hearts in Atlantis' - polecam.

Bogna, mimo, że zimy nie lubię, zazdroszczę białego szaleństwa! Ja z aktywności, które wymieniłaś, wybrałabym inne, a mianowicie leżak u podnóża schroniska i szklanicę grzańca :D
Bawcie się dobrze! Zostajecie do końca tygodnia?
Kochana, odpowiadając na Twoje pytania:
ad.1 - różane liście należy oberwać, dobrze też uprzątnąć te leżące na rabacie. Najlepiej spalić. Będziesz pryskać po powrocie? Dobrze byłoby najpierw zastosować Miedzian, a potem Promanal. Ten ostatni z wyłączeniem srebrno-igłych iglaków.
ad.2 - kochana, generalnie hortensje bukietowe należy przycinać nad trzecim oczkiem zeszłorocznego przyrostu. Obrazowo mówiąc: masz pęd z podwójnym rozwidleniem - te dwa pędy to zeszłoroczny przyrost. Tniesz go nad trzecim oczkiem.
Pozdrowienia!
Różyczko, w sprawie patyczków pisałam na pw. Głaski dla koty! Dobrze, że nie gania kur - bardzo lubię kureczki (koty też :))
Aniu, super, że udało Ci się popracować - dużo zrobiłaś! Mnie jeszcze nie minęły poprzednie zakwasy, a już dorobiłam się kolejnych, z dodatkiem bólu kręgosłupa... kurczę, jak ja masochistycznie lubię ten po-ogrodowy ból :twisted:
Jutro sobota - też podziałamy, bo ma być ładnie :)
Moje budleje też miały strasznie grube konary! Wygląda też na to, że nie przemarzły, ale mimo wszystko, przycięłam nisko.
Januszu, widziałam jakie smakołyki dziś na koniec roboty sobie zafundowałeś ;-)
Dużo zostało Ci pracy w ogrodzie? Ja jeszcze nie widzę światełka w tunelu, tyle tego wszystkiego...
Co do pogody, to ja nie mam wątpliwości, że zima nie ma do czego wracać!
Małgoś, a cóż to za pogodowy pesymizm?? Kochana, spójrz na prognozy Amerykanów - oni się jeszcze ani razu nie pomylili w tym sezonie, a zapowiadają ciepły i koniec lutego i cały marzec... żadnych śniegów, ewentualnie symboliczny przymrozek nocą. Będzie dobrze!
Annabelle Ci się nie pokłada?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Aga robota dopiero się dzisiaj rozpoczęła, światełko w tunelu pozostaje tymczasem w marzeniach.

Słonecznego ale wobec tego także pracowitego weekendu życzę, dobranoc.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”