Ogródek u Edzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek u Edzi

Post »

Edi, pisałam już to samo Danie, napiszę i Tobie - łączę się w ogrodowym bólu jestestwa i niewątpliwej przyjemności, jaką sobie dziś zafundowałyśmy. Wszystko boli, a twarz wyraża zgoła inne wrażenia - szczęśliwość i uśmiech, z nadzieją na kolejne ładne dni.
Życzę spokojnego wieczoru... bardzo się dziś napracowałaś - brawo! ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnie niestety na razie nie dane było popracować, chociaż dzisiaj była rewelacyjna pogoda.
Tak ciepło to jeszcze nie było.
A ja w pracy :roll:
Liczę na weekend
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zazdroszczę ;:145 Sama byłam za długo w pracy, jutro całkiem odpada-oby w weekend pogoda dopisała.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niestety mam podobnie, jak Ewa. Tyle, co zdążyłam zrobić obchód i zrobiło się szaro. Ale w sobotę mam być ładna pogoda. Tyle, że serce rwie się do ogrodu, a rozsądek go nieco hamuje. Jest przecież dopiero połowa lutego ;:oj
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Eda_S pisze:

- ból kolan - wytęskniony i przyjemny,
- mózg wywietrzony (wiało okrutnie), organizm dotleniony, a na policzkach zdrowe rumieńce.

.
Kochana mam to samo z dodatkiem rąk i kręgosłupa ...dzisiaj nie mogłam się podnieść z łóżka ,ale uśmiech mi z twarzy nie schodzi :lol:
Dzisiaj u mnie pochmurno i zanosi się na deszcz ...dosieje tylko trawę i odpoczywam ;:333
A co u Ciebie? Podziwiam Twój ład i porządek ...masz piękny ogród ;:168
marzenia się spełniają! Dana
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

:wit
Małgosia, Małgoś, Agunia, Gosia, Ewa, Ania, Dana ;:168

Wczorajszy ból kolan to pikuś, dziś bolą też nogi i kręgosłup, ale zawsze tak jest u mnie na początku :wink: .

To tylko wstępne prace porządkowe. Najbardziej pracochłonne zajęcia (m.in. cięcie) przede mną i nie w najbliższym czasie. U mnie z mrozami może być różnie. Muszę uzbroić się w cierpliwość.
Tymczasem, jeśli pogoda pozwoli, będę dalej oczyszczać rabaty z liści. Jak się okazuje większość nie jest z drzew z mojego ogrodu ;:224 .

Mój trawnik jest w bardzo złym stanie :( . Jest zanieczyszczony jakąś trawą nieszlachetną (chwastnica?). Do tej pory robiłam wertykulację ręcznie, w tym roku zrobię to mechanicznie, ale wątpię czy da to jakiś wyraźniejszy efekt. Prawdopodobnie, za jakiś czas, będę musiała założyć trawnik od nowa.

Wszystkim życzę sprzyjającej pogody ;:3 podczas zaplanowanych prac ogrodowych.

U mnie dziś szaro i ponuro, prac w ogrodzie nie planuję, bo inne obowiązki wzywają :) .

Udanego dnia :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Edytko ja mam podobnie z bólami po pierwszym wiosennym wypadzie do ogrodu..... mięśnie rozleniwione po zimie, a chciałoby się zrobić jak najwięcej.... jak się już zacznie, to trudno się oderwać 8-) :lol: Z tym, że mnie bolą całe łapki i barki.... niesamowicie..... aż muszę coś przeciwbólowego brać.... Ale to tylko pierwszego dnia, później już mięśnie się przyzwyczajają do wysiłku :D
Lilijki przepiękne, ja swoje muszę koniecznie w tym sezonie poprzesadzać, bo za bardzo suę zagęściły..... miałm to zrobić poprzedniej jesienie, ale nie udało mi się......
Eda_S
500p
500p

Post »

Agusiu, rączki jeszcze mnie nie bolą, bo dłonie za mało popracowały sekatorem :wink: .
Jak postępuje się z liliami podczas przesadzania? Czy wykopane cebule muszą poleżeć przed ponownym posadzeniem tak jak tulipany?
Pozdrawiam serdecznie :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Nigdy nie sądziłam że będę się cieszyć z czyjegoś bólu. Ale cieszę się że poczułaś w kościach ogrodowe prace :) Ja też chcę je już poczuć. U mnie działkowce już chodzą na swoje działeczki .Wszyscy się wzięli za sprzątanko. Lilie masz baaaardzo ładne. Zwłaszcza ta fioletowa mi się podoba. Dziękuję za takie widoki.
Eda_S
500p
500p

Post »

Madzia :wit , jeszcze 5 lat temu nie podejrzewałabym siebie o radość z odczuwania dolegliwości poogrodowych.
Lilie sadzę pomalutku od dwóch lat. Bardzo mi się spodobały, szczególnie jako towarzystwo dla liliowców :D .
Awatar użytkownika
olgawro
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 10:01

Post »

Pospacerowałam po Twoim ogrodzie bardzo ładny i tak gustownie urządzony i kolorowy.Masz ciekawy rozchodnik ten czerwony szukam takiego ,ale nie spotkałam takiego w zeszłym sezonie muszę w tym uważnie poszukać pozdrawiam :D
Eda_S
500p
500p

Post »

Olgawro, witam serdecznie i dziękuję za tyle miłych słów na temat mojego ogródeczka :wit .

Dziś zaplanowałam sobie ciąg dalszy sprzątania ogrodu, a tu deszczyk na zmianę z mżawką pokrzyżowały mi plany :roll: .

Namęczyłam się ze wstawieniem tych dwóch zdjęć, mam nadzieję że da się je zobaczyć.

18 luty 2014
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej pracusiu :wit
;:224 czyściutko na rabatce ;:180 u mnie wczoraj padało a dziś przez chmurki zaczyna przebijać się słoneczko ;:138
ale co z tego jak ja dziś nie nadaje się do pracy ;:145 chyb mnie przywiało ale kto to widział aby w moim wieku paradować jak młodziak w cienkiej bluzie w lutym no i mam za swoje ;:124

Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:witWitaj Edyto Widzę ze już zaczęłaś pierwsze wstępne prace porządkowe w ogrodzie po zimie :)
Piękne lilie :D
Śliczna i piękna rabatka i jak czyściutko na niej :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja zaczęłam z drugiej strony, najpierw lilie w tym roku liliowce będą sadzone. Ale wiesz dlaczego? Bo ja myślałam że te piękne liliowce to lilie. A liliowce to takie wielkie trawska ze znikomą ilością kwiatów. Dopiero później jak doszłam co i jak to sobie plułam w brodę. Ale lilie też są śliczniaste. Dosadziłam ich jesienią jeszcze więcej. Zobaczymy ile z nich wykiełkuje. No a na liliowce czekam. Pewnie koło kwietnia je przyślą.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”