Udało się nam postawić tuż przed 15 maja,
w niedzielę
 niestety w deszcz i wiatr we dwójkę ( masakra - nie miał kto pomóc) nałożyliśmy folię.
 niestety w deszcz i wiatr we dwójkę ( masakra - nie miał kto pomóc) nałożyliśmy folię. Byliśmy cali mokrzy.

niestety w deszcz i wiatr we dwójkę ( masakra - nie miał kto pomóc) nałożyliśmy folię.

Wewnątrz zimują moje siewki 2013
 Wewnątrz zimują moje siewki 2013  obecnie obłożone oknami jak w inspekcie i przykrywane białą agrowłókniną w czasie większych mrozów.
 obecnie obłożone oknami jak w inspekcie i przykrywane białą agrowłókniną w czasie większych mrozów. 

druty fi 12. Wymiarów dokładnie nie pamiętam, mniej więcej 4,5x7,5m. Każdy drut jest wkopany i zabetonowany w ziemi, tak na wszelki wypadek huraganu, żeby nie porwało tunelu :P hehe
 druty fi 12. Wymiarów dokładnie nie pamiętam, mniej więcej 4,5x7,5m. Każdy drut jest wkopany i zabetonowany w ziemi, tak na wszelki wypadek huraganu, żeby nie porwało tunelu :P hehe a to zmienia postać rzeczy
 a to zmienia postać rzeczy   Tak się zastanawiałem czy ludziom nie szkoda czasu na robienie z tak cienkich prętów
 Tak się zastanawiałem czy ludziom nie szkoda czasu na robienie z tak cienkich prętów   Ale teraz wszystko jasne
 Ale teraz wszystko jasne   Ja też robiłem z fi 10, 12 ale pręt zbrojeniowy. Z gładkiego miałem którejś wiosny pręty położone na ziemi
 Ja też robiłem z fi 10, 12 ale pręt zbrojeniowy. Z gładkiego miałem którejś wiosny pręty położone na ziemi   Boczny wiatr jest nieprzewidywalny.
 Boczny wiatr jest nieprzewidywalny.
 rok temu kradłam miejsce dla swoich zasiewów bylinowych i multiplat w tunelu z paprykami
 rok temu kradłam miejsce dla swoich zasiewów bylinowych i multiplat w tunelu z paprykami 
 nie wiem czy wolno mi na forum tego pana chwalić, ale jego programy uczą i inspirują. Jak zobaczyłam u niego taki stół z nasypaną górką ziemi to obiecałam sobie, że taki zdobędę
 nie wiem czy wolno mi na forum tego pana chwalić, ale jego programy uczą i inspirują. Jak zobaczyłam u niego taki stół z nasypaną górką ziemi to obiecałam sobie, że taki zdobędę 

Po długich dywagacjach odnośnie materiału pojechaliśmy na złom, kupiliśmy 12 profili metalowych za jakieś 700 zł i zespawaliśmy z tym, co już mieliśmy z odzysku z własnego mini-złomowiska. Profile miały wymiary 4cm x 2cm x 6 m, grubość ścianek każdego chyba 3 mm. Ku mojemu zaskoczeniu tato wybrał profile proste jak strzały. Taki profil to nie pręt, wygiąć nie da się go za Chiny ludowe, ale nam się udało
  Po długich dywagacjach odnośnie materiału pojechaliśmy na złom, kupiliśmy 12 profili metalowych za jakieś 700 zł i zespawaliśmy z tym, co już mieliśmy z odzysku z własnego mini-złomowiska. Profile miały wymiary 4cm x 2cm x 6 m, grubość ścianek każdego chyba 3 mm. Ku mojemu zaskoczeniu tato wybrał profile proste jak strzały. Taki profil to nie pręt, wygiąć nie da się go za Chiny ludowe, ale nam się udało   Otóż mamy sąsiada, który zajmuje się tworzeniem przepięknych płotów kutych. Pożyczył nam gientarkę do profili stalowych. W godzinę wszystkie łuki były gotowe i na dodatek wszystkie idealnie równe. Stworzenie szkieletu zajęło nam 7 dni łącznie z trzykrotnym malowaniem.
  Otóż mamy sąsiada, który zajmuje się tworzeniem przepięknych płotów kutych. Pożyczył nam gientarkę do profili stalowych. W godzinę wszystkie łuki były gotowe i na dodatek wszystkie idealnie równe. Stworzenie szkieletu zajęło nam 7 dni łącznie z trzykrotnym malowaniem.   I tak sobie stoi już 3 lata. W środku można zawiesić huśtawkę a i tak wytrzyma
 I tak sobie stoi już 3 lata. W środku można zawiesić huśtawkę a i tak wytrzyma  wiem bo sprawdzałam
 wiem bo sprawdzałam  
Jeżeli drut jest sprężysty, to po wygięciu znów się wyprostuje. Jak tworzycie takie równiutkie łuki?_fox_ pisze:Reniu zbrojeniówka jest sprężysta i sama ładnie się wygina, oczywiście przy takich długościach prętów.