Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Niebieskości piękne ;:173 zachwycam się urozmaiceniem barw u innych.
Walentynkowe serce w sercu cudne.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu biel też ładna ;:63 śliczna pierzasta dalia, muszę sobie odnowić białe tulipany, bo mi wszystkie nornice zjadły ;:14
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu w ogrodzie każdy kolorek miło widziany ale na widok niebieskości moje serducho mocniej zabiło. Werbenę o niebieskich kwiatach widzę pierwszy raz ;:oj przepiękna. Białych tulipanów nie mam i koniecznie muszę to zmienić, są bardzo dekoracyjne ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Hm, chyba mam za mało niebieskiego na działce, muszę koniecznie nad tym popracować ;:215
Byłam na działce w sobotę - błotko aż miło, jak ugrzęzłam w buciorach to myślałam że pacnę dupką na glebę ;:306
Ja jeszcze muszę poczekać z miesiąc - u mnie zawsze na końcu można wejść spokojnie na działkę - mamy takie zaciszne miejsce w dołku i wolno wysycha bo też bardzo nie wieje ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Monia jak tak dalej pójdzie to ja będę mogła 1 marca posiać warzywa do gruntu ;:108
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Tak Marzenko, ja bym mogła najwyżej ryż posiać ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie kochani. Poniedziałek przywitał mnie słonecznie, czuć już wiosnę. Energia mnie rozpiera, ale...po powrocie z pracy, zanim się pozbędę zakupów, dzieci, obiadu.....zapada zmierzch.. :( Oby w sobotę było tak pięknie jak dziś. Obiecałam sobie, że wstanę skoro świt i będę buszowała do nocy :D

Aguś - athshe - białe jest piękne, a akację posadziłam 2 lata temu jako maleńki patyk. Rośnie szybko, w zeszłym roku jak to widać na zdjęciu, pokazała mi swoje piękne kwiatki. Bardzo lubię nasze rodzime drzewa i krzewy, i z tego powodu razem z akacją zakupiłam też drzewo jarzębiny. Ładnie rośnie, ale jeszcze nie kwitła, może w tym roku. Zobaczymy.

Grażynko - magnolię mam kilka lat, i mam wrażenie że ona ciągle taka sama, nic nie rośnie :( Ładnie kwitnie, ale chciałabym żeby troszkę wszerz i wzdłuż się dała. Widocznie taka odmiana.

Marzenko - a może wróci?? Koty tak mają, mojej koleżanki kot wrócił po kilku tygodniach, a koleżanki kotkę sąsiad zamknął w piwnicy przez nieuwagę, wyjechał i....wszyscy już Pusię na straty spisali. Tydzień tak była zamknięta.
Mówisz o sianiu 1 marca ;:oj Jak taka pogoda się utrzyma, a ziemia obeschnie to czemu nie :uszy

Paulinko
- dziękuję

Agnieszko - aage - uwielbiam kolory, w moim ogrodzie kolorów nigdy dość; ;:196

Marysiu - moje nornice dostały na jesień sierść zwierząt do norek, i mam nadzieję, że obeszły się smakiem jeśli chodzi o moje tulipanki. Niedługo się okaże, czy babcine sposoby działają :D

Aniu - tą werbenkę to ja osobiście siałam :D

Moniś - błotka to ja mam sporo na drodze do domu :D Auto po przejechaniu wygląda jak po rajdzie Monte Carlo w porze deszczowej. Masakra ;:223 A niebieskości mam stanowczo za mało, muszę nadrobić. Za rok będzie więcej fotek z niebieskimi kwiatkami, :wit

Był niebieski, biały, no to teraz .......czerwony :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

okazuje się, że najmniej mam...czerwonego koloru w ogrodzie ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu moje dostały sierść Loli i nieświeże śledzie, a szaleją jakby to były ich przysmaki (znaczy krety!)
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Witam ;:7
Wpadłem z rewizją róże cudne a truskaweczki mniam tęsknie już za smakami lata :D fajnie wygląda ta biała magnolia ;:108
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zjadło by się już taką słodziutką malinkę i truskaweczkę,aż mi ślinka poleciała ;:152
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Ja swoim zwierzaczkom tyle śierści nawkładałam do norek i nic ; sierść wyryta z norek a one dalej buszują tylko pies nie wiedział co się dzieje że pani tak często go czesze ;:306 ;:306
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Apetyczne te Twoje czerwienie :D . Moja zwykła jarzębina rośnie jak szalona od 5 lat i dopiero zakwitła w tamtym roku - dwoma kwiatami :lol: .
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Widzę że lubisz kolor niebieski w ogrodzie, ja też i cały czas mam niedosyt. A biały też ma swój urok...bardzo podoba mi się biały tulipan, nie mam takiego koloru, trzeba naprawić ten błąd na jesieni!
No a czerwony... na truskaweczki i maliny już cieknie ślinka!
Sierść u mnie też nie zdała egzaminu w boju z nornicami, teraz będę walczyć z kretami i pewnie polegnę :evil:
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Małgosiu :wit , zaległości nadrobiłam :D , ja tam lubię każdy kolor w ogródku :lol:
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Na przywitanie pokażę Wam nową zabawkę mojej córki. Ubaw z tym stworkiem mamy niesamowity. Toto gada, naśladuje nasz głos, śpiewa, tańczy i jest niesamowicie zabawny. Poprawia humor w 100% i natychmiastowo. Powinni na receptę zapisywać. :D

Obrazek

Marysiu - Masko - no to klops, sierść zwierząt odstraszać miała nornice. Niektórzy byli z tego sposobu zadowoleni, bo działał. Zobaczymy. Ja bardziej ubolewam nad pobytem kreta w ogrodzie. Na razie nowych kopców nie widziałam, ale znając tego gościa, to on raczej mnie nie zostawi :D

Bartku - jak ja się przestraszyłam tej rewizji :wink:

Grażynko - jeszcze troszkę, i będziemy zajadały się smakowitymi truskaweczkami :D

Marysiu - a może to ma być kocia sierść? Bo ja kocią powkładałam w dziurki nornic. :wit

Edytko - no to na moje kwitnienie i owocowanie jarzębiny muszę jeszcze troszkę poczekać. A warto.. ;:196

Tereniu - a czyją sierść wkładałaś?? W sensie, od jakich zwierząt? Jeszcze czosnek jest skuteczny, nornice nie lubią jego zapachu. Na kreta w tym sezonie przygotowałam preparat o nazwie "pożegnanie z kretem". Może ....się uda gościa wyprosić na dłuższy czas :wit

Małgosiu - ja też najbardziej lubię wielobarwne ogrody :D , ale coś mnie ostatnio na niebieski wzięło ;:196

Przedstawiam moją callę. W styczniu posadziłam ją do ziemi, bo miała już spore kiełki. A wczoraj....

Obrazek

Obrazek

a poniżej hiperek pokazuje swój trzeci pęd kwiatowy

Obrazek

i liście agapantusa :cry: pewnie znowu nici z kwiatków

Obrazek

Miłego wieczorku środowego.Jeszcze dwa dni ....i poszaleję w ogrodzie :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”