Hacjenda Anego cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hacjenda Anego cz.2

Post »

I Jadzia jedzie z nami na kurczaki....
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:;230 :;230 :;230 kurczaki sie dowiedziały i wzięły kupry w troki :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trudno, poczekamy az wrócą... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj Jędrku! Ooo! U Ciebie gwarno. Ja już też wybudzam się z zimy i nie chciałabym jej powrotu. Watek ostatni zamknęłam zimą i miałam otworzyć wiosną ( ta prawdziwą) , gdzie tam , nie wytrzymałam i już jest otwarty. Trochę działo się u mnie ( wnusio urodził nam się 19.01.).
Skorzystałam z terminów siania. Już jestem po przeglądzie nasion, co bym chciała wysiać. Miałam już tego nie robić ;:124 , ale to jest nie możliwe. Oczywiście mam wiosenne przebudowy, rozbudowy zaplanowane. Sam widzisz, że czekam blokach startowych i rwę się do roboty.
W moim rewirze kujawsko -pomorskim też dbamy o swoje kontakty organizując spotkania zimowe w pięknej , stylowej restauracji, a latem to Dziewczynki się skrzykują na prywatnych posesjach. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i sił na ten nowy sezon ogrodniczy. Mirka
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju!...skoro wrony kraczą, wróble "baraszkują"...to wiosna chyba już niebawem. U mnie dzisiaj było +10C, choć bez słońca ...to pogoda iście wiosenna . Po południu popadał miarowy, delikatny...niczym majowy deszczyk! Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

;:oj muszę częściej zaglądać na forum .... głupio byłoby gdyby mnie zabrakło, na imprezie u mnie :roll:

trochę się wytłumaczę - nie będę opowiadał dlaczego często nie ma nas w domu ....
napiszę tylko, że znalazłem nową pasję - pochodzę z tzw Ziem Odzyskanych i mimo iż tylko 18 lat mieszkałem w moim rodzinnym miasteczku to ... tak mi zapadło w pamięci, że zgłębiam jego nieznaną (bo niemiecką) historię.
Mam ogromną kolekcję wyszukanych dawnych zdjęć i w niemal 100% umiejscowiłem owe budowle dawno już nieistniejące. Zgromadziłem wiele opisów, wiele tekstów mówiących o przeszłości.
Oczywiście nie trzymam tego dla siebie - pisuję na wielu forach, zamieszczam wszystko co znajdę - tworzą się grupki zapaleńców jak ja i uzupełniamy nawzajem swoje wiadomości. Pisuję do kilku portali, nawet spłodziłem dwa felietony zamieszczone w jednym z portali, moje teksty a zwłaszcza zdjęcia znajduję też w drukowanych biuletynach ..... ale, ale - tu widzę że zaczynam się chwalić :wink:

no dobrze - powiem więc tylko, że odkryłem plan powstania uzdrowiska z początków XVIII w - rozszyfrowałem pisane niemieckie litery (a nie znam tego języka) i zlokalizowałem miejsca gdzie stały pierwsze domy zdrojowe od 1703r - o nich tylko wspominają dawne zapiski, a ja wiem gdzie się mieściły :D teraz muszę opracować w jakiej formie to rozgłosić - czy zmontować film, czy napisać monografię.
Widzicie więc że wolnego czasu nie mam już na forum, a szkoda bo sezon się zaczyna i coraz więcej się dzieje - naprawię to , a póki co moja Mireczka prosi na obiad :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pojadłem - zmywarka się dobrze spisała (ma już 57 lat i ciągle sprawna :wink: ) - teraz ciąg dalszy ...

witam nowych gości:
Aurelkę(semirek) - dziękuję za miłe słowa - zdjęcia robię zwykłym kompaktem z opcja zdjęcia makro
i Anię(wielkakulka) - ależ namieszałaś - a dziewczyny już się pakowały :wink: muszę zrobić zagródkę i i kupić trochę pisklaków - bo w sklepie mi hurtowo tyle nie sprzedadzą :;230

Jadziu, Asiu dam radę :)

Mirko dziękuję za pozdrowienia i życzenia - u mnie też się dzieje, ale niestety nie tak radośnie jak u Ciebie, a na ogrodzie już działam - nawet trochę przesadzałem, poprzycinałem, pograbiłem i ... oczywiście planuję co w tym roku będzie :wink:

witaj Bogusiu dziękuję za pozdrowienia, u nas też temperatura taka sama - wiosenna, Termin siania korzeniowych - więc posiałem rzodkiewkę :)

teraz przez chwlię pospaceruje w Waszych ogrodach :wit
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na razie żadnych większych prac nie robię oprócz porządkowych i to tylko przez 2 dni pracowałam reszta czeka na cieplejsze dni. Na razie żadnego przesadzania . ;:185 Spoko Andrzeju sklepowe kurczaki wystarczą nie trzeba aż zakładać hodowli :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Gdzieś przegapiłam informację skąd pochodzisz ??
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak do mojego miasta przyjeżdżają wycieczki emerytowanych Niemców, okazuje się, że połowa autokaru to moja daleka rodzina - kiedys dawno temu pracowałam w hotelu na recepcji, gdzie się te wycieczki zatrzymywały - ludziska mówili, że autokar cioć i wujków przyjechał... ;:306
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
bidne pisklaczki-pojem trawkę,daruje im życie :wink:
Any-uściskaj zmywarkę ;:4 :;230
Chwal się ,chwal-ciekawe i pasjonujące rzeczy robisz.Cenie takich zapaleńców-powodzenia ;:215
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Doroto - Połczyn Zdrój

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu nie spodziewałem się że masz taka dużą rodzinę :;230

Asiu dziękuję - bałem się ... jak ja będę te kurczęta pasł ;:oj
a co do zmywarki ... na taki sam tekst, moja sąsiadka dziwiła się że już wtedy były zmywarki ;:306
a nie uściskam jej, bo to ja ja obsługuję zgodnie z zasadą - nie chcesz kupić, to zmywaj :wink: a ja ... uwielbiam te robotę - odprężam się ...
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Całkiem blisko mnie - 4 km - jest wieś gęsiniec. Kiedys nazywana HUSINIEC, bo mieszkali tam czescy husyci. W czasach wojny przybyło tu mnóstwo Niemców, część z nich po wojnie wyjechała, reszta została.
Tak wiec okazuje sie, że we wsi moich dziadków mieszkało dawno temu tylko kilka rodzin. Brali oni slub ze sobą i wiekszość z tych starszych, obecnie mieszkających tu, to dalecy kuzyni....i tak jestem wnuczką rodowitego Niemca i rodowitej Czeszki. Spora część rodziny dziadka jest u naszych zachodnich sasiadów z Niemieckim obywatelstwem.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...a co do zmywarki ... na taki sam tekst, moja sąsiadka dziwiła się że już wtedy były zmywarki ;:306

Taka była moja pierwsza reakcja :;230 :;230
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam Was wiosennym raportem :wit

trzy dni majsterkuję na ogrodzie po ok 5 godz (wczoraj 6) - pogoda dopisuje, a mam co robić, więc ... jestem zadowolony :wink:
po dwóch dniach - 2 kg mniej (żoneczka mi zazdrości :wink: ) ... praca na ogrodzie jest lepsza niż gimnastyka :heja
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”