Sezon twórczy u kochammmkwiaty
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Sezon twórczy u kochammmkwiaty
postaram się odpisać Wam po południu - biegnę do sklepu zrobić zaopatrzenie na weekend bo lodówka świeci pustkami...

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- dotii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Kontakt:
Witaj Aguś
Piękne masz plany z modernizacją skarpy
Jeśli o mnie chodzi ,to mimo wszystko stawiałabym na róże ,te przewieszające się powtarzające kwitnienie przez cały sezon ,może na górze przy płocie . Aguś,czy myślałaś o Azalii i Rododendronach ,one niesamowicie wyglądają właśnie na takich skarpach
Pozdrawiam ,życzę miłego dnia

Piękne masz plany z modernizacją skarpy

Jeśli o mnie chodzi ,to mimo wszystko stawiałabym na róże ,te przewieszające się powtarzające kwitnienie przez cały sezon ,może na górze przy płocie . Aguś,czy myślałaś o Azalii i Rododendronach ,one niesamowicie wyglądają właśnie na takich skarpach

Pozdrawiam ,życzę miłego dnia

Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale fajnie - ja tu weszłam szukając pomysłów na moją skarpę, a u ciebie akurat modernizacja skarpy w planie. Super.
Tylko właśnie wyczytałam, że usuwasz ze skarpy irgę. Możesz napisac, dlaczego? Chodzi o estetykę, czy względy praktyczne? Bo ja na mojej górce mam wsadzonych jakieś 20-30 małych sadzonek irgi - chciałam nimi pokryc częśc górki. Czy to zły pomysł??
Tylko właśnie wyczytałam, że usuwasz ze skarpy irgę. Możesz napisac, dlaczego? Chodzi o estetykę, czy względy praktyczne? Bo ja na mojej górce mam wsadzonych jakieś 20-30 małych sadzonek irgi - chciałam nimi pokryc częśc górki. Czy to zły pomysł??
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ooo nawet kotecek ma walentynkę. 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Agnieszko
ale masz zamiary na modernizacje.
Gdyby jeszcze sił nam wystarczyło, to można by zmodernizować cały ogród.
Chyba mam więcej śniegu, tak mi się przynajmniej wydaje.
Miłego walentynkowego wieczoru

Gdyby jeszcze sił nam wystarczyło, to można by zmodernizować cały ogród.

Chyba mam więcej śniegu, tak mi się przynajmniej wydaje.
Miłego walentynkowego wieczoru

- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Agnieszko, a może w miejsce irgi- powojniki płożące: arabella albo sizaja ptica?
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Agniecha - wiosna idzie!!!!

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Agniesiu przyszłam z rewizytą i zostanę na dłużej ...pięknie zmieniał się Twój ogród na przestrzeni lat
Masz świetny teren taka skarpa to moje marzenie
Ogromny ogród ...świetnie zaaranżowany a jeszcze kroją się zmiany ,będę kibicować
Kochana zapisuje sobie i wracam do początku !
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej soboty

Masz świetny teren taka skarpa to moje marzenie

Kochana zapisuje sobie i wracam do początku !
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej soboty

marzenia się spełniają! Dana
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu!...ależ zaplanowałaś zmian. Będę Ci kibicowała, bo uwielbiam Twój ogród i skarpy. Z przyjemnością tu wracam!
...u ciebie jeszcze śnieg...u mnie tej zimy prawie go nie było, choć mrozu było w najgorsze dni - 16C.Ciekawa jestem jak zniosą to roślinki. A co jeszcze może się zdarzyć?
Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam cieplutko

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Bogusiu
nie możliwe śniegu nie było ? aż jestem zdziwiona....jak to możliwe....śniegu już mniej z dnia na dzień topnieje.
Co do skarpy przymierzam się powoli, miałam już to zrobić w zeszłym roku - ale za dużo było w planach, teraz to już jest mus - bo skarpa wymaga już tego. Dobrego weekendu życzę
Danusiu
jest mi bardzo miło, że znalazłaś czas odwiedzić moje progi - tak tu ciągle coś się dzieje..ba powiem nawet jest wiele do zrobienia i praca ciągle wre - chociaż i ja już taka jestem ciągle coś muszę robić, ciągle coś musi się dziać - nie usiedzę w miejscu...
Dziękuję za poświęcony czas i po prostu obecność
Tosiu
Dziękuję za sugestie i propozycję - obawiam się z tą różą czy nie zrobię sobie kłopotu przy pieleniu. Już teraz mam problem z irgą (pomiędzy jej pędy wyrasta perz) a z różą może być podobnie - a pielenie wśród kolców może być bolesne. Serce jest przy różach - ale abym potem nie dziamgoliła, że źle
Tak Tosiu wiosna idzie to prawda to czuć i słychać
Cieszę się z Tobą.
Grażynko
tak ktoś mi tu podał podobną sugestię - muszę poczytać co te powojniki lubią - bo skarpa pod względem jakości gleby nie jest najlepsza przeważa tam piach z gliną, oprócz tego do godz 14 jest słońce. Skarpa okrywa się cieniem dopiero jak słońce zajdzie za dach domu.
W wolnej chwili poczytam o tych powojnikach i zastanowię się być może to jest jakieś rozwiązanie Dziękuję za pomysł
Krysiu
dobre wiesz, że dla mnie czasami nie ma rzeczy niemożliwych, zwłaszcza w modernizacjach i dużych zmianach w ogrodzie.
Skarpa już w zeszłym roku wołała o pomstę do nieba (przede wszystkim wyższe partie) a to przecież wizytówka widoku z domu więc musi być wyglancowana.....ale co tam przeżyjemy - miłego weekendu
Dorotko, Asiu
Tak - kot się lubi bawić zabawkami
athshe
Miło mi Ciebie gościć w moim ogrodzie - bardzo mi miło
Uwielbiam swoich gości na wątku oraz to jak piszą ...
Co do irgi - podobnie jak ty na początku posadziłam irgę na skarpie - niestety po kilku latach pomimo jej przycinania - bardzo się panoszyła zarówno pod ziemią (wyrastały tu i ówdzie młode pędy irgi wśród innych miejsc) oraz nad ziemią. Nie potrafiłam sobie z nią poradzić, poza tym posadziłam ją w górnych partiach skarpy co w towarzystwie świerków Conica wygląda według mnie nie najlepiej wizualnie. Inna sprawa to pielenie perzu wśród irgi - uciążliwe i bardzo upierdliwe... i tak doszłam do decyzji usunięcia jej ze skarpy. Być może u Ciebie jest inna sytuacja i to wszystko wygląda inaczej - ja już podjęłam decyzję. Miłego weekendu życzę
dotii
Dorotko róże mi się podobają na skarpie - ale obawiam się pielenia pomiędzy nimi - na skarpie często króluje perz i niechciane samosiejki żarnowca. Jeżeli chodzi o azalie i rh - tam nie jest ziemia na te rośliny - przeważa piach z gliną, poza tym do godziny 14 jest patelnia.
Chociaż pomysł i sugestia warta zastanowienia. Miłego weekendu - dziękuję za pomoc.
Aniu
Dziękuję kochana - Tobie również takie wielkie duże czerwone serducho
miłości
Agusiu
Nie słyszałam o kartonach ...bardzo ciekawy pomysł, muszę wziąć to pod uwagę, obawiam się co do kory i innych ściłek, że może to opadać na dół - skarpa ma duży kąt nachylenia (niestety), kiedyś była tam kora ale po deszczach wszystko znalazło się na dole.
Róże bardzo mi się podobają i moje serce jest przy nich...o powojnikach muszę poczytać bo to bardzo ciekawy pomysł
Dziękuję Aguś.
Nie widzę Twojego wątku - zamknęłaś stary a nie ma nowego ???
Kończąc sobotnie pisanie chciałam się pochwalić moim prezentem od Walentego - typowo ogrodniczym jak to dla miłośniczki ogrodowej.
Beczka kwiatów i dobra książka

nie możliwe śniegu nie było ? aż jestem zdziwiona....jak to możliwe....śniegu już mniej z dnia na dzień topnieje.
Co do skarpy przymierzam się powoli, miałam już to zrobić w zeszłym roku - ale za dużo było w planach, teraz to już jest mus - bo skarpa wymaga już tego. Dobrego weekendu życzę

Danusiu
jest mi bardzo miło, że znalazłaś czas odwiedzić moje progi - tak tu ciągle coś się dzieje..ba powiem nawet jest wiele do zrobienia i praca ciągle wre - chociaż i ja już taka jestem ciągle coś muszę robić, ciągle coś musi się dziać - nie usiedzę w miejscu...
Dziękuję za poświęcony czas i po prostu obecność

Tosiu
Dziękuję za sugestie i propozycję - obawiam się z tą różą czy nie zrobię sobie kłopotu przy pieleniu. Już teraz mam problem z irgą (pomiędzy jej pędy wyrasta perz) a z różą może być podobnie - a pielenie wśród kolców może być bolesne. Serce jest przy różach - ale abym potem nie dziamgoliła, że źle

Grażynko
tak ktoś mi tu podał podobną sugestię - muszę poczytać co te powojniki lubią - bo skarpa pod względem jakości gleby nie jest najlepsza przeważa tam piach z gliną, oprócz tego do godz 14 jest słońce. Skarpa okrywa się cieniem dopiero jak słońce zajdzie za dach domu.
W wolnej chwili poczytam o tych powojnikach i zastanowię się być może to jest jakieś rozwiązanie Dziękuję za pomysł

Krysiu

Skarpa już w zeszłym roku wołała o pomstę do nieba (przede wszystkim wyższe partie) a to przecież wizytówka widoku z domu więc musi być wyglancowana.....ale co tam przeżyjemy - miłego weekendu

Dorotko, Asiu
Tak - kot się lubi bawić zabawkami

athshe
Miło mi Ciebie gościć w moim ogrodzie - bardzo mi miło

Co do irgi - podobnie jak ty na początku posadziłam irgę na skarpie - niestety po kilku latach pomimo jej przycinania - bardzo się panoszyła zarówno pod ziemią (wyrastały tu i ówdzie młode pędy irgi wśród innych miejsc) oraz nad ziemią. Nie potrafiłam sobie z nią poradzić, poza tym posadziłam ją w górnych partiach skarpy co w towarzystwie świerków Conica wygląda według mnie nie najlepiej wizualnie. Inna sprawa to pielenie perzu wśród irgi - uciążliwe i bardzo upierdliwe... i tak doszłam do decyzji usunięcia jej ze skarpy. Być może u Ciebie jest inna sytuacja i to wszystko wygląda inaczej - ja już podjęłam decyzję. Miłego weekendu życzę

dotii
Dorotko róże mi się podobają na skarpie - ale obawiam się pielenia pomiędzy nimi - na skarpie często króluje perz i niechciane samosiejki żarnowca. Jeżeli chodzi o azalie i rh - tam nie jest ziemia na te rośliny - przeważa piach z gliną, poza tym do godziny 14 jest patelnia.
Chociaż pomysł i sugestia warta zastanowienia. Miłego weekendu - dziękuję za pomoc.
Aniu
Dziękuję kochana - Tobie również takie wielkie duże czerwone serducho

Agusiu
Nie słyszałam o kartonach ...bardzo ciekawy pomysł, muszę wziąć to pod uwagę, obawiam się co do kory i innych ściłek, że może to opadać na dół - skarpa ma duży kąt nachylenia (niestety), kiedyś była tam kora ale po deszczach wszystko znalazło się na dole.
Róże bardzo mi się podobają i moje serce jest przy nich...o powojnikach muszę poczytać bo to bardzo ciekawy pomysł

Nie widzę Twojego wątku - zamknęłaś stary a nie ma nowego ???
Kończąc sobotnie pisanie chciałam się pochwalić moim prezentem od Walentego - typowo ogrodniczym jak to dla miłośniczki ogrodowej.
Beczka kwiatów i dobra książka

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agnieszko
Piękne zimowe widoczki morza
Kilka kolorków letnich śliczne
Śliczny warzywniak miałaś
Stefan uroczo wygląda jak spi
Skoro krety zaczęły już ryć to idzie wiosna
Piękne oznaki wiosny masz w ogrodzie
Czeka Cię pracowity sezon modernizacją części skarpy
Piękne masz plany dotyczące skarpy
Piękny i praktyczny prezent dostałaś od Walentego

Kilka kolorków letnich śliczne
Śliczny warzywniak miałaś
Stefan uroczo wygląda jak spi

Skoro krety zaczęły już ryć to idzie wiosna

Piękne oznaki wiosny masz w ogrodzie
Czeka Cię pracowity sezon modernizacją części skarpy
Piękne masz plany dotyczące skarpy

Piękny i praktyczny prezent dostałaś od Walentego

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 lis 2013, o 14:28
Wpadłam na chwile i zobaczyłam piękny ogród z którego wychodzić się nie chce.
Magda
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Agusiu na razie zamknęłam wątek..... na początku marca otworzę ogrodowy..... to już za chwilęKochammmkwiaty pisze: Agusiu
....Nie widzę Twojego wątku - zamknęłaś stary a nie ma nowego ???

Piękny walentynkowy prezent

Agnieszko - poczytałam o tym twoim pieleniu i chyba jednak dam moim irgom szansę - czego jak czego, ale perzu na skarpie na szczęście jeszcze nie ma. Zobaczymy za parę lat, może do tego czasu rozłoży się biowłóknina i będę narzekac. Póki co przez nią przebijał się tylko oset a i to tylko w niektórych, osłabionych miejscach.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;