Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Post »

postaram się odpisać Wam po południu - biegnę do sklepu zrobić zaopatrzenie na weekend bo lodówka świeci pustkami...

Obrazek
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stefan ma fankę ;:oj
Czekamy :wit
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś ;:196
Piękne masz plany z modernizacją skarpy :uszy
Jeśli o mnie chodzi ,to mimo wszystko stawiałabym na róże ,te przewieszające się powtarzające kwitnienie przez cały sezon ,może na górze przy płocie . Aguś,czy myślałaś o Azalii i Rododendronach ,one niesamowicie wyglądają właśnie na takich skarpach :)
Pozdrawiam ,życzę miłego dnia :wit
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ale fajnie - ja tu weszłam szukając pomysłów na moją skarpę, a u ciebie akurat modernizacja skarpy w planie. Super.

Tylko właśnie wyczytałam, że usuwasz ze skarpy irgę. Możesz napisac, dlaczego? Chodzi o estetykę, czy względy praktyczne? Bo ja na mojej górce mam wsadzonych jakieś 20-30 małych sadzonek irgi - chciałam nimi pokryc częśc górki. Czy to zły pomysł??
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ooo nawet kotecek ma walentynkę. :heja
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Agnieszko :) ale masz zamiary na modernizacje. ;:oj
Gdyby jeszcze sił nam wystarczyło, to można by zmodernizować cały ogród. :lol:
Chyba mam więcej śniegu, tak mi się przynajmniej wydaje.
Miłego walentynkowego wieczoru ;:167 ;:196
:wit
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Agnieszko, a może w miejsce irgi- powojniki płożące: arabella albo sizaja ptica?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Agnieszko, a jak chccesz różę, to polecam na skarpę Merkurego 2000. Piękna, kwitnie cały czas i ma strasznie długie, pokładające się pędy. Zdrowa!!!! Powojniki bylinowe też winny na skarpie być.
Agniecha - wiosna idzie!!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Agniesiu przyszłam z rewizytą i zostanę na dłużej ...pięknie zmieniał się Twój ogród na przestrzeni lat ;:215
Masz świetny teren taka skarpa to moje marzenie ;:173 Ogromny ogród ...świetnie zaaranżowany a jeszcze kroją się zmiany ,będę kibicować ;:196
Kochana zapisuje sobie i wracam do początku !
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej soboty ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Agniesiu!...ależ zaplanowałaś zmian. Będę Ci kibicowała, bo uwielbiam Twój ogród i skarpy. Z przyjemnością tu wracam!
;:oj ...u ciebie jeszcze śnieg...u mnie tej zimy prawie go nie było, choć mrozu było w najgorsze dni - 16C.Ciekawa jestem jak zniosą to roślinki. A co jeszcze może się zdarzyć?
Pozdrawiam cieplutko ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Bogusiu

nie możliwe śniegu nie było ? aż jestem zdziwiona....jak to możliwe....śniegu już mniej z dnia na dzień topnieje.
Co do skarpy przymierzam się powoli, miałam już to zrobić w zeszłym roku - ale za dużo było w planach, teraz to już jest mus - bo skarpa wymaga już tego. Dobrego weekendu życzę :)

Danusiu
jest mi bardzo miło, że znalazłaś czas odwiedzić moje progi - tak tu ciągle coś się dzieje..ba powiem nawet jest wiele do zrobienia i praca ciągle wre - chociaż i ja już taka jestem ciągle coś muszę robić, ciągle coś musi się dziać - nie usiedzę w miejscu...
Dziękuję za poświęcony czas i po prostu obecność ;:168

Tosiu
Dziękuję za sugestie i propozycję - obawiam się z tą różą czy nie zrobię sobie kłopotu przy pieleniu. Już teraz mam problem z irgą (pomiędzy jej pędy wyrasta perz) a z różą może być podobnie - a pielenie wśród kolców może być bolesne. Serce jest przy różach - ale abym potem nie dziamgoliła, że źle ;:306 Tak Tosiu wiosna idzie to prawda to czuć i słychać :) Cieszę się z Tobą.

Grażynko
tak ktoś mi tu podał podobną sugestię - muszę poczytać co te powojniki lubią - bo skarpa pod względem jakości gleby nie jest najlepsza przeważa tam piach z gliną, oprócz tego do godz 14 jest słońce. Skarpa okrywa się cieniem dopiero jak słońce zajdzie za dach domu.
W wolnej chwili poczytam o tych powojnikach i zastanowię się być może to jest jakieś rozwiązanie Dziękuję za pomysł ;:167

Krysiu
;:306 dobre wiesz, że dla mnie czasami nie ma rzeczy niemożliwych, zwłaszcza w modernizacjach i dużych zmianach w ogrodzie.
Skarpa już w zeszłym roku wołała o pomstę do nieba (przede wszystkim wyższe partie) a to przecież wizytówka widoku z domu więc musi być wyglancowana.....ale co tam przeżyjemy - miłego weekendu :wit

Dorotko, Asiu
Tak - kot się lubi bawić zabawkami :)

athshe
Miło mi Ciebie gościć w moim ogrodzie - bardzo mi miło :) Uwielbiam swoich gości na wątku oraz to jak piszą ...
Co do irgi - podobnie jak ty na początku posadziłam irgę na skarpie - niestety po kilku latach pomimo jej przycinania - bardzo się panoszyła zarówno pod ziemią (wyrastały tu i ówdzie młode pędy irgi wśród innych miejsc) oraz nad ziemią. Nie potrafiłam sobie z nią poradzić, poza tym posadziłam ją w górnych partiach skarpy co w towarzystwie świerków Conica wygląda według mnie nie najlepiej wizualnie. Inna sprawa to pielenie perzu wśród irgi - uciążliwe i bardzo upierdliwe... i tak doszłam do decyzji usunięcia jej ze skarpy. Być może u Ciebie jest inna sytuacja i to wszystko wygląda inaczej - ja już podjęłam decyzję. Miłego weekendu życzę ;:168

dotii
Dorotko róże mi się podobają na skarpie - ale obawiam się pielenia pomiędzy nimi - na skarpie często króluje perz i niechciane samosiejki żarnowca. Jeżeli chodzi o azalie i rh - tam nie jest ziemia na te rośliny - przeważa piach z gliną, poza tym do godziny 14 jest patelnia.
Chociaż pomysł i sugestia warta zastanowienia. Miłego weekendu - dziękuję za pomoc.

Aniu
Dziękuję kochana - Tobie również takie wielkie duże czerwone serducho ;:233 miłości ;:168

Agusiu
Nie słyszałam o kartonach ...bardzo ciekawy pomysł, muszę wziąć to pod uwagę, obawiam się co do kory i innych ściłek, że może to opadać na dół - skarpa ma duży kąt nachylenia (niestety), kiedyś była tam kora ale po deszczach wszystko znalazło się na dole.
Róże bardzo mi się podobają i moje serce jest przy nich...o powojnikach muszę poczytać bo to bardzo ciekawy pomysł :) Dziękuję Aguś.
Nie widzę Twojego wątku - zamknęłaś stary a nie ma nowego ???

Kończąc sobotnie pisanie chciałam się pochwalić moim prezentem od Walentego - typowo ogrodniczym jak to dla miłośniczki ogrodowej.
Beczka kwiatów i dobra książka ;:306

Obrazek
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Agnieszko ;:7 Piękne zimowe widoczki morza :)
Kilka kolorków letnich śliczne
Śliczny warzywniak miałaś
Stefan uroczo wygląda jak spi :roll:
Skoro krety zaczęły już ryć to idzie wiosna :heja
Piękne oznaki wiosny masz w ogrodzie
Czeka Cię pracowity sezon modernizacją części skarpy
Piękne masz plany dotyczące skarpy ;:333
Piękny i praktyczny prezent dostałaś od Walentego :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
magdalek11
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 lis 2013, o 14:28

Post »

Wpadłam na chwile i zobaczyłam piękny ogród z którego wychodzić się nie chce.
Magda
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kochammmkwiaty pisze: Agusiu
....Nie widzę Twojego wątku - zamknęłaś stary a nie ma nowego ???
Agusiu na razie zamknęłam wątek..... na początku marca otworzę ogrodowy..... to już za chwilę ;:196
Piękny walentynkowy prezent ;:oj
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Agnieszko - poczytałam o tym twoim pieleniu i chyba jednak dam moim irgom szansę - czego jak czego, ale perzu na skarpie na szczęście jeszcze nie ma. Zobaczymy za parę lat, może do tego czasu rozłoży się biowłóknina i będę narzekac. Póki co przez nią przebijał się tylko oset a i to tylko w niektórych, osłabionych miejscach.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”