Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

dzięki wielkie.. ;:168
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

U mnie też kosmosek wyrósł ogromny, większy ode mnie i bardzo rozgałęziony. Nie wiedziałam, że może dorosnąć do takich gigantycznych rozmiarów ;:oj Ale dostał 2x rozrobiony nawóz kurzy, przy okazji podlewania innych roślin.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, kosmosy to proste rośliny, nie przywykłe do królewskiego traktowania, a twój kompost to iście królewskie danie ;:306 ;:306 A wiesz ze one podobno same się wysiewają? Ciekawe czy coś u mnie w tym roku wyjdzie. Póki co pożegnałam piękną pogodę i pogrążyłam się w szarości. Jest brzydko, zimno i deszczowo..śniegu nie ma, temperatury niby też na plusie przez całą dobę, ale aura nastraja do zagrzebania się pod kołdrą co najmniej do południa ;:222 Dobrze, że muszę moją małą do przedszkola wysłać to mam motywacje do wstawania ;:306

na pocieszenie kilka słonecznych zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cynie zwabiły do ogrodu takie ogromne motyle (pierwszy raz je u nas widziałam ;:oj )

Obrazek

nawet to maleństwo załapało się na "obiad" ;:306

Obrazek

Obrazek

a to cudeńko, wygląda jak koliberek, tyle że jakiś taki mało kolorowy :lol:

Obrazek

Obrazek

w ciągu 3 lat z 5 kolorów zostały mi dwa..jakimś cudem się tak zapylają, że większość mam właśnie różowych. Trudno, są takie piękne i duże, że wybaczam im kolor ;:108

Obrazek

a w środku mieszkają... :shock: :shock: no właśnie, wstrętne pająki

Obrazek
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

kosmoski sie rozsiewają ;:108 Przekonała się o tym moja znajoma, kiedy nie wyrwała uschniętych przed zimą. Miała GĄSZCZ i wyrywała jak chwasty. U mnie ten wielkolud zakwitł późno, chyba przez to nawożenie skupił się na tworzeniu zieleniny i nasiona nie dojrzały, więc widoków na siewki nie mam ale też specjalnie nie żałuję :roll:

Piękne te Twoje mieczyki :)
Ja w zeszłym roku kupiłam trochę od Anity - każdy inny, ciekawe czy też będą się zapylać?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super owadzie zdjęcia ;:333 warto sadzić kwiety, które przyciagaja owady także dla takich widoków. Cynie sieję co roku, w tym roku m.in. chryzantemową. Nie moge się już na nie doczekać :D
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

:wit
Cynie też polubiłam za ich dostojność, jeśli masz możliwość poszukaj nasionka zielonej- ślicznie komponuje się w bukietach!
A owad to nie fruczak gołąbek?
Małgoś
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Sabina u Ciebie krokusy już pokazują kolorki. U mnie też rośliny podejmują wzrost, ale wolniej niż u Ciebie. ;:131
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, te krokusy, które są na podwyższeniu, więc ;:3 tam świeci. Dodatkowo mają niejako samo ogrzewającą się rabatę. Pod spodem był bardzo głęboki kompostownik, więc łatwiej mi było narzucić ziemię na wierzch niż wszystko przewozić ;:131 I tak wszystko startuje tam szybciej. Krokusy posadzone w innych miejscach dopiero wypuściły igiełki ;:108
Małgoś, właśnie sprawdziłam, to właśnie takie maleństwo do mnie przylatuje ;:oj o zielonych cyniach nie słyszałam. Nasionka mam zwykle od mamy, bo te sklepowe :roll: nie dość, że mało, to jeszcze słabo schodzą :?
Aniu, chryzantemowa cynia..cudeńko ;:167 pooglądam sobie u ciebie, bądź pewna ;:224 U mnie już parapetów brak ;:145 a nasion zostało mi sporo. Posegregowałam sobie na te, które zakwitną w tym roku (te wysiałam w domu) i na te, które są wieloletnie i będą kwitły dopiero w następnym sezonie 9te wysieję do gruntu)
Ewa, jak się rozsieją to będę przesadzać ;:108 Nie wiem jak to działa z tymi mieczykami. Całe szczęście nie są jakieś kosmicznie drogie i w każdym sezonie można sobie na kilka cebul pozwolić :tan
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Sabinko Przepiękne zdjęcie Liliowca z kropelkami deszczu ;:oj
Irysek piękny
Kosmos Podwójnie pierzasty nie wyrasta do 1 metra tylko może wyrosnąć do 2 m i sam się rozsiewa
Czarnuszka śliczna :)
Śliczne różyczki :)
OOO wiosna już Ci zapukała do ogrodu pięknie pierwiosnki, krokusy tulipany , hiacynty pokazały swe buźki
Piękne cynie :wink:
OOO w Twoich rejonach występuje Fruczak Gołąbek ;:215
Mieczyki piękne
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

Ja w zeszłym roku kupowałam w tym dużym ogrodniczym na obrzeżach K. Patrzyłam teraz w swoje zebrane nasionka, niestety porobiłam mix-y. ;:223
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

merymg w sopex?? najlepiej podjedź sobie do eski dom i ogród (to jest tam koło dworca es8). Przyznam, że mają tam najlepszy wybór nasion i cebulek ;:108
Paulii, dziękuję za komplementy ;:209 że on się nazywa Fruczak Gołąbek dowiedziałam się kilka godzin temu ;:306 a to jest jakieś rzadko spotykane stworzonko??
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

Sabinko, ten sklep jest dalej, w stronę Turaszówki- po lewej, po drugiej stronie jest dawny zakład"Delphi". W es-ce nie kupowałam sprawdzę przy okazji co mają ciekawego.dzięki ;:333
z zyczeniami romantycznego wieczoru Małgoś
Małgoś
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

bardzo ładne iryski.Sabinko ja cynie i dalie sieję co roku nie wyobrażam sobie bez tych kwiatów.Iryski sadziłam w ubiegłym roku pierwszy raz i na pewno będą gościć u mnie.
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

Witaj Sabinko :wit Widzę że u Ciebie wiosna ruszyła wielką parą a u mnie szaro buro i ponuro ;:145 .Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kosmosy sieją się jak szalone. Zwykle żal mi wyrwać, a potem płaczę, że mi las rośnie :roll: Las, który spokojnie sięga 160-170 cm i zagłusza inne rośliny.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”