Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Michale jeszcze może posypać toż to połowa lutego więc spokojnie przyjmij zimę ;:306
Może to tak do pary koty z papugami idą?
Powinieneś sobie zrobić taki mały inspekcik w ogrodzie na rozsady.
Ty nie chcesz sadzić pelargonii, a dziewczyny sieja pelargonie :wink:
Dostałam dzisiaj nasiona z akcji peełłnnoooo! chyba będę miała 50 rodzajów pomidorów, to w zasadzie może być tylko po 1 krzaczku do tunelu.
A jeszcze dzisiaj w Polanie i tak dokupiłam nasiona....ja chyba zwa----------m ;:oj
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu nie zwariowałaś jak większość z nas tu na forum jesteś nasionmaniaczką :;230
Michale popieram pomysł postawienia rozsadnika.Jesteś taki pracowity że dla Ciebie to mig i jest Ogórecznik masz w donicy? Mój posiany raz sam się wysiew corocznie, ale w gruncie
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michale! :wit
A u mnie...bez jakichkolwiek opadów ,rano było -3,3C. Czekam na wiosnę...nie chce już zimy!
Pozdrawiam serdecznie! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Ula Też miałem duże płaty, na szczęście rano wszystko stopniało. Mimo topnienia nadal mam tak, pół na pół:
Obrazek
Marysiu Zaglądałem dziś do garażu - pelargonie kaputnęły. Inspekt będę robić ze starej kanapy, którą zniszczyły koty, odłożyłem sobie dół, przykryję folią i inspekt gotowy :D Twoje ilości nasion mnie przerażają ;:oj Gdzież Ty to powsadzasz wszystko, w Twoim ogrodzie jeszcze węziej niż u mnie, ja ledwo coś jeszcze wetknę a tu 50 rodzajów pomidorów...
Gosia Ja się jeszcze dzielnie bronię, kupiłem jedynie groszek i to przeterminowany ;:306 Może za 2 tygodnie warzyw kupię, kwiatków może tylko ze 3 torebki. Ogórecznik wyśle mi Pat i będzie rósł w sadzie bo kiedyś tam miałem i wyrósł w piękne krzaki

Obrazek

Bogusiu Za wczoraj spadło 14,5 l, czasem za cały luty tyle nie spada, nawet za ostatni sierpień tyle nie było. Też nie chcę zimy ale śnieg u mnie co najmniej z tydzień jeszcze będzie
Beatrix Też widziałem brak zimy po 20 ;:333 Sępik od 2 dni z góry nie schodził , musiałem to sprawdzić. Zachodzę i patrzę a tu taki widok
Obrazek Obrazek
Po co wiatrak ma leżeć w szafce, przecież można go wywalić i zrobić sobie legowisko :twisted:
Lilie mam już pokaźnych rozmiarów
Obrazek
Lejek od kropli wody
Obrazek
Kot śnieżny
Obrazek
Pozazdrościłem Marysi zachodów to też swoje wstawię
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michał :wit :wit Zachody śliczne - wstawiaj częściej ;:333
Śnieżny kotek ;:215 Skąd Ty masz tyle śniegu ??? u mnie ani grama ;:223
Lilie duże - zakwitną Ci w domu a potem jeszcze raz w ogródku ;:306 ;:306
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcia zachodu jak z bajkowej krainy szczególnie te drugie. ;:173
Śnieżny kot "pupę" ma pokaźną :;230 Sępik nie pozwoli miejsca tak wspaniałego na legowisko marnować i chować tam jakiś zbędny wiatrak. Musi myśleć o swojej wygodzie ;:306
Śnieg topnieje jakby pól sadu ktoś (może słonko) nagrzewało a pół nie.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

eeee...to jednak mimo zalegającego śniegu optymistycznie patrzysz w przyszłość, skoro już lilie na parapecie pędzisz :) U nas po sniegu nawet wspomnienie nie zostało, ale też nigdy tej zimy za wiele go nie było...a co do ogórecznika, właśnie wstawiłąm u siebi ezdjęcia tego, co mi się jesienią wysiał i zimę przetrwał...nie do zdarcia jest :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

"Kot śnieżny" świetnie pozuje :!:
Zachody też niczego sobie ;:180 Ja się rozglądam za aparatem, by cokolwiek uchwycić w kadr.
Ambitne plany nasienne ;:333
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Jak zwykle koty wspaniale pozują, tylko, jakoś tak ... futro im urosło :lol:
Oby zima nam już odpuściła :wink:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Tereniu Śniegu w dalszym ciągu mam sporo, niestety jedna wanna przepuszcza przy korku i wody nie będzie a nie mogę się teraz dostać do dna ;:185
Gosia No właśnie tak ciekawie wyszło pół na pół. Emilka zawsze tak tyje na zimę i jest najbardziej żerta. Żerty jest również Darmokot. Był dziś w domu, nagrałem kolejną jego rozmowe i poszedłem na górę a on w tym czasie zakradł się do kuchni i zeżarł mi krupnik z garnka. Garnek był otwarty bo studził sie przed wstawieniem do lodówki. A miałem mieć jeszcze obiad na jutro :evil:
Pat Oby u mnie też był nie do zdarcia bo jak dotąd zimy nie chciał przeżyć. Choć takiej zimy jak ta dawno nie było.
Jacek Polecam Olympusa i Canon. Plany już nie tylko nasienne mam, już sobie wymyśliłem przesadzanie malin i pełno innych prac w ogrodzie. Muszę zabrać poziomki od truskawek bo podobno wtedy truskawki drobnieją. Rabatę z ostróżkami przerobić, nową na dalie i dary z forum zagospodarować, plewić, plewić i jeszcze raz plewić bo jest mnóstwo takich malutkich trawek. Zastanawiam sie czy drzewa w sadzie obcinać, może ich nie będę ruszać bo wtedy bardzo szybko odbijają i jest 2 razy tyle roboty. I w kwietniu biorę sie za dalszy ciąg szczepień.
Marta Emilka jest po prostu gruba ;:306 nie obraża się jak mówię na nią ty gruba krówko. Obawiam się , że jak teraz zima by odpuściła to nadrobi w marcu lub kwietniu ale niestety nie mamy na to wpływu a szkoda :wink:
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 :;230 To ci kot pozbawić pana obiadu ;:306 Moje na szczęście są tak rozpieszczone że jadają tylko saszetki i surowe mięso i to musi być wieprzowe i chude więc nic nie podjadają innego bo byle co, wg ich mniemania, to dla ludzi ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Szkoda krupniku :D Przynajmniej Darmokot zadowolony ;:306 Moje wszystkie koty zaczęły gubić kilogramy, tylko Łasica dzielnie się nie daje i rośnie w każdą stronę.
Nasiona heliotropu zamierzam wysiać dzisiaj albo jutro, może coś z tego będzie. W zeszłym roku miałam dużo siewek do posadzenia i dodało mi to skrzydeł :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale! ;:180 ... znowu byłeś pozbawiony obiadu...wcześniej przypalone mięsko!...teraz futrzaki posiliły się. :;230
U mnie niestety "pozatykały" się otwory , te na górze...nic nie pada od dawna! Wczoraj wieczorem było -2 C...rano dzisiaj o 6:30 +5C. Jestem pełna podziwu dla Twoich lilii ...a zachody słońca...powalające. Michałku ..proszę napisz na pw....co mam zapakować do przesyłki...obym czegoś nie zapomniała/ ale jeszcze poczekamy ;:108 /
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale co u Ciebie tak cichutko ;:224 Ja jak zwykle nie mogę spać i odwiedzam ogrody.Brakuje mi Twoich wpisów bo są takie jakby to moje dzieci powiedziały "luzackie" :D Czyta się przyjemnie nie wiedząc nawet kiedy wchodzą informacje na temat roślin przekazywane przez Ciebie :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Heliotrop jeszcze nietknięty :? Pogoda się zepsuła i jakoś odebrało mi to chęci na cokolwiek. Może tylko do jutra :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”