Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

Nie wiedziałam,że cynia, to taki śliczny i ciekawy kwiat, u Ciebie na zdjęciu się dopiero przyjrzałam, piękna, a można same białe posiać? czy to zawsze jest mieszanka nasion? :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko , w marketach jest już spory wybór nasion , do LM cebule przyjechały. Kolory mieczyków niesamowite .
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Grażynko, astry to i my sialiśmy i zawsze patyczek wkładaliśmy żeby było wiadomo gdzie jest. W tamtym roku jakoś tak wyszło sama nie wiem czemu i zapomieliśmy o nich ale w tym roku zakup obowiazkowy nasionek . Piękne Twoje asterki http://images63.fotosik.pl/629/57199096acbde04a.jpg a w tym to się zakochałam ;:167 :)
Pozdrawiam cieplutko i miłego weekendu życzę z dużą dawką dobrej energii i słoneczka ;:3
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Grażynko witaj :wit Ja dziś do obiadu byłam na działce-nawet chodniczek z lodu sobie odkułam bo dojść do domku nie mogłam...
Ty mówisz,że astry sa pospolite?? Ja sobie nie wyobrażam sezonu bez nich ;:170
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Astry widzę siejesz różne gatunki.Ładne kwiatki i stoją długo w wazonie. Ja sieję tylko igiełkowe, jakoś tak bardziej mi przypadły do serduszka, co nie oznacza że te z innymi płatkami mi się nie podobają. :wit
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Gosiu ja mam na ten rok igiełkowe i książęce w mieszance kolorków :)
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Grazynko -widze ,że kochasz astry tak jak ja.U mnie muszą być obowiązkowo. Kocham je w wazonie.W tamtym roku dokupiłam podwójne ,takie jak ty pokazujesz,białe i róż .Były nawet okazałe.Zobacze jak w tym sobie poradzą .
Córka kupiła cynie ,prawde mówiąc miałam w tamtym roku tylko kilka kwiatów ,może i je dołącze do standartu .
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witam wszystkich moich miłych gości w niedzielny poranek :wit , wykorzystuję czas jak mój wnusio śpi i jestem z Wami ,jak wstanie to tylko on się liczy ;:167

Alu Biedronko widzę że więcej jest wielbicieli cynii i astrów ,bardzo mnie to cieszy i tak jak muwisz ,pospolite a jakie śliczne :wit
Alicjo co roku mam dużo tych pospolitych kwiatów :wit
Andziu ty robisz bób podsmażony z papryką i cebulką ,nie próbowałam ,moze spróbuję , my jemy tylko ugotowany i jeszcze gorący,bo wszyscy nie czekają żeby ostygł :wit
Ewuniu cieszę się że cynie i astry goszczą też w Twoim ogródku :wit
Iwonko cynie i astry są ;:215
Tesiu będę chyba też zamawiała nasiona przez internet bo mam więcej czasu wieczorem na przeglądanie i wybieranie :wit
Andziu przypomnij się jak orliki wyjdą w tym roku to na pewno podzielę się z Tobą,, dane swoje piszemy w odcji 0 NOWYCH WIADOMOŚCI trzeba tam wejść i napisać do kogo wiadomość i treść,jeśli będziesz miała problem to pomogę dokładniej :wit
Ivonko ja kupuję mieszankę nasion i mieszam ,, można też same białe :wit
Tacca dzięki za podpowiedź, na pewno wybiorę się za nasionami i cebulkami :wit
Sylko dzięki za pozdrowionka i siej kochana asterki,bedziemy podziwiać :wit
Marzenko mówię astry pospolite bo jak moja pamięć sięga to od zawsze były w naszym rodzinnym ogródku,, u nas ani lodu ani śniegu , przedwiośnie powiedziałabym ,dzisiaj piękne słońce za oknem :wit
Małgosiu ja kupuję kilka torebek nasion i mieszam i wysiewam wszystkie razem ,potem mam bardzo kolorowo na rabatce :wit
Jadziu siejmy astry i cynie będą nam pięknie zdobić nasze ogródki,

pozdrawiam wszystkich i życzę miłej niedzieli ;:196

-- 9 lut 2014, o 08:44 --

Mój wnusio- kochany łobuziaczek opala się w lutym na plaży w Kołobrzegu

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Grażynko, dziękuję ;:168 Bardzo lubię orliki, szkoda tylko, że tak krótko kwitną. Ale już jak kwitną-to spektakularnie:) Jacy tu są wspaniali ludzie na FO - ja nie proszę, bo nie bardzo mam co dać w zamian, a dostaję. Dziękuję ;:196 Na pewno się zgłoszę :)

A wnusio-cudowny-przypomina mojego Kubę, który też pokłada się na wszystkim,żeby tylko do domu nie wracać. Wczoraj np. znalazł poroztopową kałużę i dwie bite godziny po niej skakał,wbiegał w nią i rozchlapywał. Dobrze, że miał kaloszki i gumowe spodnie prawie pod szyję :D

A czy pomidory i paprykę to powinnam już wysiewać czy jeszcze z tydzień się wstrzymać :?:
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Andziu zdecydowanie poczekać do marca z psiankowatymi :)
Grażynko chłopaczek-cud,mniód,malina :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Grażynko, wnusio wybrał dobry moment zarezerwował sobie miejsce na lato a zresztą teraz może wybierać gdzie chce się położyc bo latem to o większy kawałek wolnej plaży ciężko.
Pochwalę sie kupiłam cynię i będe na początku marca siać :)
Miłego wieczoru życzę.
ela z NW
50p
50p
Od: 28 sty 2014, o 21:39

Post »

Witaj Grażynko. Pozwoliłam sobie zajrzeć do Ciebie z rewizytą. Zauroczyłam się Twoimi astrami, są przecudowne. Marzą mi się właśnie choć w połowie tak piękne jak Twoje, na rabatce przed wejściem do domu. Ale i tak Wnusio jest najpiękniejszy, pozdrawiam.
Pozdrawiam - Ela z NW
Zapraszam na: Wiejskie podwórko w siedlisku
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko czasu mam mało więc się tylko przywitam ;:196
A wnusio przesłodziutki ;:108
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

Wysłałam do Ciebie wiadomośc w sprawie tych orlików, tylko nie wiem czy to dobrze zrobiłam i czy dojdzie do Ciebie. Zapraszam do mojego ogródka.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witam kochane dziewczyny,jestem już troszkę wolniejsza,rozrabiaka dzisiaj został odwieziony do domu,wiec nadrabiam zaległości
Andzia84 pisze:Grażynko, dziękuję ;:168 Bardzo lubię orliki, szkoda tylko, że tak krótko kwitną. Ale już jak kwitną-to spektakularnie:) Jacy tu są wspaniali ludzie na FO - ja nie proszę, bo nie bardzo mam co dać w zamian, a dostaję. Dziękuję ;:196 Na pewno się zgłoszę :)

A wnusio-cudowny-przypomina mojego Kubę, który też pokłada się na wszystkim,żeby tylko do domu nie wracać. Wczoraj np. znalazł poroztopową kałużę i dwie bite godziny po niej skakał,wbiegał w nią i rozchlapywał. Dobrze, że miał kaloszki i gumowe spodnie prawie pod szyję :D

A czy pomidory i paprykę to powinnam już wysiewać czy jeszcze z tydzień się wstrzymać :?:
Andziu jeśli tylko orliki wyjdą mi w tym roku to na pewno się z Tobą podzielę, ja również otrzymywałam od kochanych forumek bezinteresownie roślinki,ludzie tutaj są cudowni ;:167

nasz wnusio pojechał z rodzicami nad morze teraz w lutym , jak wszedł na plażę od razu chciał się rozebrać i wejść do wody , jak mu nie pozwolono to położył się do kałuży ;:306

paprykę i pomidorki wysieję na początku lutego :wit
Marzenka79 pisze:Andziu zdecydowanie poczekać do marca z psiankowatymi :)
Grażynko chłopaczek-cud,mniód,malina :)
Marzenko przez ten czas jak wnusio był u nas było bardzo wesoło,nieraz rozbawił nas do łez :;230
Sylwia85 pisze:Witaj Grażynko, wnusio wybrał dobry moment zarezerwował sobie miejsce na lato a zresztą teraz może wybierać gdzie chce się położyc bo latem to o większy kawałek wolnej plaży ciężko.
Pochwalę sie kupiłam cynię i będe na początku marca siać :)
Miłego wieczoru życzę.
Sylko ten nasz wnusio to mały rozrabiaka,nie wiem co z niego wyrośnie,rządzi nami wszystkimi :wink:
super że kupiłaś cynie , będziemy podziwiać, ja swoje wysiewam trochę później najpierw do namiotu ale zależy też jaka będzie pogoda :wit
ela z NW pisze:Witaj Grażynko. Pozwoliłam sobie zajrzeć do Ciebie z rewizytą. Zauroczyłam się Twoimi astrami, są przecudowne. Marzą mi się właśnie choć w połowie tak piękne jak Twoje, na rabatce przed wejściem do domu. Ale i tak Wnusio jest najpiękniejszy, pozdrawiam.
Elu witam miłego nowego gościa , cieszę się że podobają Ci się moje asterki i kwiatuszek Piotrusio,oczywiście dla nas jest najpiękniejszy ;:108
alicjad31 pisze:Grażynko czasu mam mało więc się tylko przywitam ;:196
A wnusio przesłodziutki ;:108
Alu ty tak jak ja zajęta byłam ostatnio wnukiem,do komputera w ogóle nie siadałam bo zaraz po przyjściu z pracy pytał mnie ,babciu jaką dzisiaj wymyśliłaś zabawę ;:306
semirek pisze:Wysłałam do Ciebie wiadomośc w sprawie tych orlików, tylko nie wiem czy to dobrze zrobiłam i czy dojdzie do Ciebie. Zapraszam do mojego ogródka.
Aurelko wiadomość od Ciebie odczytałam i posłałam z powrotem ,miło mi że mnie odwiedzasz i ja odwiedzam Ciebie tylko nie zawsze wpisuję się :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”