Mój Raj część III
- Ivona44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój Raj część III
Nie wiedziałam,że cynia, to taki śliczny i ciekawy kwiat, u Ciebie na zdjęciu się dopiero przyjrzałam, piękna, a można same białe posiać? czy to zawsze jest mieszanka nasion? 

Pozdrawiam, Iwona.
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Grażynko , w marketach jest już spory wybór nasion , do LM cebule przyjechały. Kolory mieczyków niesamowite .
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Grażynko, astry to i my sialiśmy i zawsze patyczek wkładaliśmy żeby było wiadomo gdzie jest. W tamtym roku jakoś tak wyszło sama nie wiem czemu i zapomieliśmy o nich ale w tym roku zakup obowiazkowy nasionek . Piękne Twoje asterki http://images63.fotosik.pl/629/57199096acbde04a.jpg a w tym to się zakochałam

Pozdrawiam cieplutko i miłego weekendu życzę z dużą dawką dobrej energii i słoneczka

Pozdrawiam cieplutko i miłego weekendu życzę z dużą dawką dobrej energii i słoneczka

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Grażynko witaj
Ja dziś do obiadu byłam na działce-nawet chodniczek z lodu sobie odkułam bo dojść do domku nie mogłam...
Ty mówisz,że astry sa pospolite?? Ja sobie nie wyobrażam sezonu bez nich

Ty mówisz,że astry sa pospolite?? Ja sobie nie wyobrażam sezonu bez nich

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Astry widzę siejesz różne gatunki.Ładne kwiatki i stoją długo w wazonie. Ja sieję tylko igiełkowe, jakoś tak bardziej mi przypadły do serduszka, co nie oznacza że te z innymi płatkami mi się nie podobają. 

-
- 1000p
Gosiu ja mam na ten rok igiełkowe i książęce w mieszance kolorków 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Grazynko -widze ,że kochasz astry tak jak ja.U mnie muszą być obowiązkowo. Kocham je w wazonie.W tamtym roku dokupiłam podwójne ,takie jak ty pokazujesz,białe i róż .Były nawet okazałe.Zobacze jak w tym sobie poradzą .
Córka kupiła cynie ,prawde mówiąc miałam w tamtym roku tylko kilka kwiatów ,może i je dołącze do standartu .
Pozdrawiam
Córka kupiła cynie ,prawde mówiąc miałam w tamtym roku tylko kilka kwiatów ,może i je dołącze do standartu .
Pozdrawiam

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam wszystkich moich miłych gości w niedzielny poranek
, wykorzystuję czas jak mój wnusio śpi i jestem z Wami ,jak wstanie to tylko on się liczy
Alu Biedronko widzę że więcej jest wielbicieli cynii i astrów ,bardzo mnie to cieszy i tak jak muwisz ,pospolite a jakie śliczne
Alicjo co roku mam dużo tych pospolitych kwiatów
Andziu ty robisz bób podsmażony z papryką i cebulką ,nie próbowałam ,moze spróbuję , my jemy tylko ugotowany i jeszcze gorący,bo wszyscy nie czekają żeby ostygł
Ewuniu cieszę się że cynie i astry goszczą też w Twoim ogródku
Iwonko cynie i astry są
Tesiu będę chyba też zamawiała nasiona przez internet bo mam więcej czasu wieczorem na przeglądanie i wybieranie
Andziu przypomnij się jak orliki wyjdą w tym roku to na pewno podzielę się z Tobą,, dane swoje piszemy w odcji 0 NOWYCH WIADOMOŚCI trzeba tam wejść i napisać do kogo wiadomość i treść,jeśli będziesz miała problem to pomogę dokładniej
Ivonko ja kupuję mieszankę nasion i mieszam ,, można też same białe
Tacca dzięki za podpowiedź, na pewno wybiorę się za nasionami i cebulkami
Sylko dzięki za pozdrowionka i siej kochana asterki,bedziemy podziwiać
Marzenko mówię astry pospolite bo jak moja pamięć sięga to od zawsze były w naszym rodzinnym ogródku,, u nas ani lodu ani śniegu , przedwiośnie powiedziałabym ,dzisiaj piękne słońce za oknem
Małgosiu ja kupuję kilka torebek nasion i mieszam i wysiewam wszystkie razem ,potem mam bardzo kolorowo na rabatce
Jadziu siejmy astry i cynie będą nam pięknie zdobić nasze ogródki,
pozdrawiam wszystkich i życzę miłej niedzieli
-- 9 lut 2014, o 08:44 --
Mój wnusio- kochany łobuziaczek opala się w lutym na plaży w Kołobrzegu

Alu Biedronko widzę że więcej jest wielbicieli cynii i astrów ,bardzo mnie to cieszy i tak jak muwisz ,pospolite a jakie śliczne

Alicjo co roku mam dużo tych pospolitych kwiatów

Andziu ty robisz bób podsmażony z papryką i cebulką ,nie próbowałam ,moze spróbuję , my jemy tylko ugotowany i jeszcze gorący,bo wszyscy nie czekają żeby ostygł

Ewuniu cieszę się że cynie i astry goszczą też w Twoim ogródku

Iwonko cynie i astry są

Tesiu będę chyba też zamawiała nasiona przez internet bo mam więcej czasu wieczorem na przeglądanie i wybieranie

Andziu przypomnij się jak orliki wyjdą w tym roku to na pewno podzielę się z Tobą,, dane swoje piszemy w odcji 0 NOWYCH WIADOMOŚCI trzeba tam wejść i napisać do kogo wiadomość i treść,jeśli będziesz miała problem to pomogę dokładniej

Ivonko ja kupuję mieszankę nasion i mieszam ,, można też same białe

Tacca dzięki za podpowiedź, na pewno wybiorę się za nasionami i cebulkami

Sylko dzięki za pozdrowionka i siej kochana asterki,bedziemy podziwiać

Marzenko mówię astry pospolite bo jak moja pamięć sięga to od zawsze były w naszym rodzinnym ogródku,, u nas ani lodu ani śniegu , przedwiośnie powiedziałabym ,dzisiaj piękne słońce za oknem

Małgosiu ja kupuję kilka torebek nasion i mieszam i wysiewam wszystkie razem ,potem mam bardzo kolorowo na rabatce

Jadziu siejmy astry i cynie będą nam pięknie zdobić nasze ogródki,
pozdrawiam wszystkich i życzę miłej niedzieli

-- 9 lut 2014, o 08:44 --
Mój wnusio- kochany łobuziaczek opala się w lutym na plaży w Kołobrzegu

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Grażynko, dziękuję
Bardzo lubię orliki, szkoda tylko, że tak krótko kwitną. Ale już jak kwitną-to spektakularnie:) Jacy tu są wspaniali ludzie na FO - ja nie proszę, bo nie bardzo mam co dać w zamian, a dostaję. Dziękuję
Na pewno się zgłoszę 
A wnusio-cudowny-przypomina mojego Kubę, który też pokłada się na wszystkim,żeby tylko do domu nie wracać. Wczoraj np. znalazł poroztopową kałużę i dwie bite godziny po niej skakał,wbiegał w nią i rozchlapywał. Dobrze, że miał kaloszki i gumowe spodnie prawie pod szyję
A czy pomidory i paprykę to powinnam już wysiewać czy jeszcze z tydzień się wstrzymać

A wnusio-cudowny-przypomina mojego Kubę, który też pokłada się na wszystkim,żeby tylko do domu nie wracać. Wczoraj np. znalazł poroztopową kałużę i dwie bite godziny po niej skakał,wbiegał w nią i rozchlapywał. Dobrze, że miał kaloszki i gumowe spodnie prawie pod szyję

A czy pomidory i paprykę to powinnam już wysiewać czy jeszcze z tydzień się wstrzymać

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
- 1000p
Andziu zdecydowanie poczekać do marca z psiankowatymi 
Grażynko chłopaczek-cud,mniód,malina

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Grażynko, wnusio wybrał dobry moment zarezerwował sobie miejsce na lato a zresztą teraz może wybierać gdzie chce się położyc bo latem to o większy kawałek wolnej plaży ciężko.
Pochwalę sie kupiłam cynię i będe na początku marca siać
Miłego wieczoru życzę.

Miłego wieczoru życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Witaj Grażynko. Pozwoliłam sobie zajrzeć do Ciebie z rewizytą. Zauroczyłam się Twoimi astrami, są przecudowne. Marzą mi się właśnie choć w połowie tak piękne jak Twoje, na rabatce przed wejściem do domu. Ale i tak Wnusio jest najpiękniejszy, pozdrawiam.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko czasu mam mało więc się tylko przywitam
A wnusio przesłodziutki

A wnusio przesłodziutki

Pozdrawiam Alicja
Wysłałam do Ciebie wiadomośc w sprawie tych orlików, tylko nie wiem czy to dobrze zrobiłam i czy dojdzie do Ciebie. Zapraszam do mojego ogródka.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam kochane dziewczyny,jestem już troszkę wolniejsza,rozrabiaka dzisiaj został odwieziony do domu,wiec nadrabiam zaległości
nasz wnusio pojechał z rodzicami nad morze teraz w lutym , jak wszedł na plażę od razu chciał się rozebrać i wejść do wody , jak mu nie pozwolono to położył się do kałuży
paprykę i pomidorki wysieję na początku lutego
super że kupiłaś cynie , będziemy podziwiać, ja swoje wysiewam trochę później najpierw do namiotu ale zależy też jaka będzie pogoda

Andziu jeśli tylko orliki wyjdą mi w tym roku to na pewno się z Tobą podzielę, ja również otrzymywałam od kochanych forumek bezinteresownie roślinki,ludzie tutaj są cudowniAndzia84 pisze:Grażynko, dziękujęBardzo lubię orliki, szkoda tylko, że tak krótko kwitną. Ale już jak kwitną-to spektakularnie:) Jacy tu są wspaniali ludzie na FO - ja nie proszę, bo nie bardzo mam co dać w zamian, a dostaję. Dziękuję
Na pewno się zgłoszę

nasz wnusio pojechał z rodzicami nad morze teraz w lutym , jak wszedł na plażę od razu chciał się rozebrać i wejść do wody , jak mu nie pozwolono to położył się do kałuży

paprykę i pomidorki wysieję na początku lutego

Marzenko przez ten czas jak wnusio był u nas było bardzo wesoło,nieraz rozbawił nas do łezMarzenka79 pisze:Andziu zdecydowanie poczekać do marca z psiankowatymi

Sylko ten nasz wnusio to mały rozrabiaka,nie wiem co z niego wyrośnie,rządzi nami wszystkimiSylwia85 pisze:Witaj Grażynko, wnusio wybrał dobry moment zarezerwował sobie miejsce na lato a zresztą teraz może wybierać gdzie chce się położyc bo latem to o większy kawałek wolnej plaży ciężko.
Miłego wieczoru życzę.

super że kupiłaś cynie , będziemy podziwiać, ja swoje wysiewam trochę później najpierw do namiotu ale zależy też jaka będzie pogoda

Elu witam miłego nowego gościa , cieszę się że podobają Ci się moje asterki i kwiatuszek Piotrusio,oczywiście dla nas jest najpiękniejszyela z NW pisze:Witaj Grażynko. Pozwoliłam sobie zajrzeć do Ciebie z rewizytą. Zauroczyłam się Twoimi astrami, są przecudowne. Marzą mi się właśnie choć w połowie tak piękne jak Twoje, na rabatce przed wejściem do domu. Ale i tak Wnusio jest najpiękniejszy, pozdrawiam.

Alu ty tak jak ja zajęta byłam ostatnio wnukiem,do komputera w ogóle nie siadałam bo zaraz po przyjściu z pracy pytał mnie ,babciu jaką dzisiaj wymyśliłaś zabawęalicjad31 pisze:Grażynko czasu mam mało więc się tylko przywitam![]()
A wnusio przesłodziutki

Aurelko wiadomość od Ciebie odczytałam i posłałam z powrotem ,miło mi że mnie odwiedzasz i ja odwiedzam Ciebie tylko nie zawsze wpisuję sięsemirek pisze:Wysłałam do Ciebie wiadomośc w sprawie tych orlików, tylko nie wiem czy to dobrze zrobiłam i czy dojdzie do Ciebie. Zapraszam do mojego ogródka.