Jakie piękne rośliny i jaki inspirujący wątek . Właśnie sobie siedziałam i przeglądałam zieloności, podjadając mogdały (które kupuje kilogramami) a tu patrze ...roślinka z migdałka Katrince wyrosła. Więc nie zastanawiając się długo wsadziłam trzy migdałki do stojącej na biurku doniczki z kaktusem. Zobaczymy czy coś mi wykiełkuje jak Tobie.
Ile Katrinko czekałaś od momentu zasadzenia migdała na pojawienie się roślinki?
Lwico, czekałam mniej niż miesiąc, tylko nie wiem czy Ci w doniczce z kaktuskiem wyrośnie bo tam raczej sucha ziemia ;) Ja wcześniej 2 dni moczyłam, ale nie wiem czy to konieczne. W każdym razie trzymam kciuki za migdałki
Mój koci szkodnik zeżarł mi zielistkę To znaczy poobgryzał większość listków i wyrwał z ziemi. Zastanawiam się czy jeszcze coś z niej będzie Myślicie że się da ją odratować?
Nie jest aż tak bardzo zmasakrowana - myślę że na pewno coś z tego będzie Zacznie wypuszczać nowe liście i nowe pędy boczne, więc się o nic nie martw tylko cierpliwie czekaj. No i zabezpiecz przed kociakiem
moja podniosła się, a regularnie ją diobeł czarny podgryzał, co listek - am!
a teraz - bez kota - strzeliła, że hej!
skrzydłokwiat też mu smakował
postaw tak, żeby "paskuda" nie dostała ;), bo to naprawdę ich przysmak- albo posiej mu kocią trawkę
Dziękuję dziewczyny za podniesienie na duchu już ją przeniosłam na wyższe piętro. Kocią trwakę ma paskuda, ale zielistka widać smaczniejsza Skrzydłokwiata na szczęście nie rusza. Teraz się zwinęła w kłębuszek i udaje że śpi.
Cieszę się że wam się podoba, śliczne maleństwo czekało na mnie Planuję kupić różne rodzaje i posadzić w jednej doniczce. Dziś cięłam też benjamina i mam sporo gałązek. Może pokuszę się o zrobienie ładnego warkocza albo dwóch ;) . A może ktoś chce gałązki ciemnozielonego benka jeśli się ukorzenią?