Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
Ślicznie wyglądają kwitnące tulipany w tej filiżance
Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty... 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko - Krzysiu - Natalko - Szymku - Tereniu - Elu
Bardzo się cieszę z Waszych kolejnych odwiedzin,bardzo dziękuję za poświęcony czas i bardzo miłej treści posty
Zapraszam do kolejnych odwiedzin i serdecznie pozdrawiam
Zakwitł kolejny trzeci tulipan a zatem nadarza się okazja do pokazania moich tulipanów z "filiżanki" raz jeszcze

Poszczególne fazy "wdzięczenia" się trzeciego tulipana

Moje tulipany w dzień...

...i w nocy
Pozdrawiam raz jeszcze
Bardzo się cieszę z Waszych kolejnych odwiedzin,bardzo dziękuję za poświęcony czas i bardzo miłej treści posty
Zapraszam do kolejnych odwiedzin i serdecznie pozdrawiam
Zakwitł kolejny trzeci tulipan a zatem nadarza się okazja do pokazania moich tulipanów z "filiżanki" raz jeszcze

Poszczególne fazy "wdzięczenia" się trzeciego tulipana

Moje tulipany w dzień...

...i w nocy
Pozdrawiam raz jeszcze
-
AleksandraBdg
Arku, potrafisz swoimi zdjęciami oddać urok każdej z prezentowanych roślin.
Tulipany pięknie wyglądają, aż cieplej na serduchu się robi, bo to na pewno znak zbliżającej się wiosny!
Tulipany pięknie wyglądają, aż cieplej na serduchu się robi, bo to na pewno znak zbliżającej się wiosny!
- szy---

- Od: 31 sty 2013, o 14:40
Przypominają o wiośnie. 
-
pawel1988
- 100p

- Od: 1 wrz 2013, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Od razu zapachniało wiosną 
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 3 lip 2012, o 10:07
Arku u Ciebie jak zwykle cudownie, ależ musiałeś nasłodzić w uszka tym tulipanom że tak się wdzięczyły do aparatu. Zapraszać do odwiedzania i oglądania to Ty nas nie musisz na takie widoki to my się z chęcią pchamy drzwiami i oknami 
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Twoje zdjęcia są rewelacyjne
. Nawet zwykłe tulipany wyglądają na nich jak rasowe elegantki....
Aż zaczynam podejrzewać, że robisz je zawodowo
.
Aż zaczynam podejrzewać, że robisz je zawodowo
- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Arku przyznaj sieoxalis pisze:Twoje zdjęcia są rewelacyjne. Nawet zwykłe tulipany wyglądają na nich jak rasowe elegantki....
Aż zaczynam podejrzewać, że robisz je zawodowo.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Arku no właśnie - przyznaj się
Super
Pozdrawiam i zastanawiam się czym tym razem nas zaskoczysz

Super
Pozdrawiam i zastanawiam się czym tym razem nas zaskoczysz
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Jak ja lubię wiosnę
I takie widoki 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu - Szymku - Pawle - Krzysiu - Kasiu - Dorotko - Tereniu - Elu
Wasze odwiedziny to dla mnie sama radość i ogromna przyjemność za które stokrotne dzięki
Zaglądajcie do mnie kiedy tylko przyjdzie Wam na to ochota-serdecznie zapraszam i równie serdecznie pozdrawiam
Kasiu - Dorotko - Tereniu - Dziewczynki,jesteście szalenie miłe w Waszych podejrzeniach co do wykonywania moich zdjęć.Bardzo Wam dziękuję za uznanie i jeżeli to nie żart z Waszej strony to zapewniam Was,że mówię prawdę,samą prawdę i tylko prawdę,że "nie robię zdjęć zawodowo" a do takich im mila i ho ho a może jeszcze więcej.To co robię to czysta amatorszczyzna w najzwyklejszych i bardzo skromnych warunkach.Staram się jak mogę,chociaż przyznaję,że nie zawsze mi to wychodzi robić swoim podopiecznym i nie tylko,zdjęcia tak,żeby jak najlepiej wyeksponować ich urodę.Kiedyś na naszym F.O.zadano mi pytanie a jakim aparatem robisz zdjęcia,Nikonem P-90/mam ochotę rzucić go pod nadjeżdżającego Tira/oraz Canonem 600 D,którego się dopiero uczę i to chyba widać co?
-no tak dlatego robią takie ładne zdjęcia odparto,wypowiedź pozostawiam bez komentarza
Tereniu - Wątpię czy Was dzisiaj zaskoczę bo roślinka jaką prezentuję jest powszechnie znana.Przechodziłem obok niej niejednokrotnie
ale nie obojętnie aż w końcu przedwczoraj kupiłem Stefanka i dziś prezentuję pierwsze jego zdjęcia.Stefanotis odżył po przyniesieniu go do domu i podlaniu nawozem bo okazało się,że ma bardzo wysuszone podłoże.Wczoraj zwiędnięte i opadnięte kwiatostany i pąki kwiatowe zaczęły nabrzmiewać podnosić się i rozwijać.Nie wiem czy będzie mu u mnie dobrze bo jak już niejednokrotnie wspominałem wszystkie rośliny musiałem umieścić na wschodnich parapetach i niestety ze względu na minimum słońca a jeszcze wcześniej w trakcie wakacji na wskutek przelewania a ostatnio pojawienia się przędziorka większa ilość moich roślin była nie do uratowania

Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze
Wasze odwiedziny to dla mnie sama radość i ogromna przyjemność za które stokrotne dzięki
Zaglądajcie do mnie kiedy tylko przyjdzie Wam na to ochota-serdecznie zapraszam i równie serdecznie pozdrawiam
Kasiu - Dorotko - Tereniu - Dziewczynki,jesteście szalenie miłe w Waszych podejrzeniach co do wykonywania moich zdjęć.Bardzo Wam dziękuję za uznanie i jeżeli to nie żart z Waszej strony to zapewniam Was,że mówię prawdę,samą prawdę i tylko prawdę,że "nie robię zdjęć zawodowo" a do takich im mila i ho ho a może jeszcze więcej.To co robię to czysta amatorszczyzna w najzwyklejszych i bardzo skromnych warunkach.Staram się jak mogę,chociaż przyznaję,że nie zawsze mi to wychodzi robić swoim podopiecznym i nie tylko,zdjęcia tak,żeby jak najlepiej wyeksponować ich urodę.Kiedyś na naszym F.O.zadano mi pytanie a jakim aparatem robisz zdjęcia,Nikonem P-90/mam ochotę rzucić go pod nadjeżdżającego Tira/oraz Canonem 600 D,którego się dopiero uczę i to chyba widać co?
Tereniu - Wątpię czy Was dzisiaj zaskoczę bo roślinka jaką prezentuję jest powszechnie znana.Przechodziłem obok niej niejednokrotnie
ale nie obojętnie aż w końcu przedwczoraj kupiłem Stefanka i dziś prezentuję pierwsze jego zdjęcia.Stefanotis odżył po przyniesieniu go do domu i podlaniu nawozem bo okazało się,że ma bardzo wysuszone podłoże.Wczoraj zwiędnięte i opadnięte kwiatostany i pąki kwiatowe zaczęły nabrzmiewać podnosić się i rozwijać.Nie wiem czy będzie mu u mnie dobrze bo jak już niejednokrotnie wspominałem wszystkie rośliny musiałem umieścić na wschodnich parapetach i niestety ze względu na minimum słońca a jeszcze wcześniej w trakcie wakacji na wskutek przelewania a ostatnio pojawienia się przędziorka większa ilość moich roślin była nie do uratowania

Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Arku - nawet nie wiesz, jak ja chcę mieć stefanka! To jest endemit Madagaskaru, jak najbardziej leżący w kręgu moich zainteresowań. Jestem chłonna wiedzy praktycznej o nim, także napisz coś więcej - jak go pielęgnujesz, jak podlewasz, jakie u Ciebie ma warunki...Interesuje mnie wszystko! Do tej pory nie miał u mnie warunków, więc go nie nabyłam, ale teraz na wiosnę ma już szykowane miejsce, obserwuję go na all, i ciekawa jestem, czy z Twojej praktyki to przygotowane miejsce się sprawdzi. To jest cudo!
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ale dałeś czadu
śliczny Stefanek
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
pawel1988
- 100p

- Od: 1 wrz 2013, o 17:10
Ale ładny Stefanotis
Nie wiem czemu stefanki mylą mi się z hoyami na pałąkach, tym razem też tak było, dopiero jak się wczytałem, sprawa się wyjaśniła
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Stefanotis to piękny kwiat o cudownym zapachu.
Cieszę się
, że go kupiłeś, bo kusi każdego miłośnika swoimi śnieżnobiałymi kwiatami
, a nie każdy ma odwagę się z nim zmierzyć. Bo łatwy w uprawie nie jest
. Mam już drugiego
, który po jesiennym kwitnieniu, kiedy to zamieszkał u mnie w domu, śpi jak suseł....dosłownie, ani listka nie puścił, ale też nie pada
. Czekam więc wiosny z nadzieją że stefek się obudzi i nabierze ochoty na dostatnie życie
.
Aaaa... podobno jest samotnikiem, tzn nie lubi wokół siebie zagęszczenia...czego nie wiedziałam, a teraz mu parapetu nie naciągnę, żeby miał swoje własne M2.
Cieszę się
Aaaa... podobno jest samotnikiem, tzn nie lubi wokół siebie zagęszczenia...czego nie wiedziałam, a teraz mu parapetu nie naciągnę, żeby miał swoje własne M2.