Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja - czas zimowy :)

Post »

Kasiu zdrówka..... mam nadzieję, że już lepiej się czujesz ;:167
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kasiula zdrowiej ;:167
Awatar użytkownika
gaura
500p
500p
Od: 14 lut 2013, o 15:37

Post »

Kasiu, dużo zdrowia, trzymaj się cieplutko :D
Pozdrawiam, Kasia
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

I ja zdrówka życzę bo one najważniejsze :)
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór późną porą :)
Bardzo dziękuję, za wsparcie ;:173 Początkowo byłam lekko przeziębiona, ale w zeszłą sobotę dopadła mnie migrena stulecia...Albo to jakiś wirus był albo nie wiem co... Jak mnie zaczynało lekko ćmić powinnam się była położyć, nakryć łepetynę poduchą, łyknąć proszek i może ustrzegłabym się kataklizmu... Ale z matczynego obowiązku poszłam z młodszym na zawody kick -boxingu do hali sportowej...bo tylko ja byłam pod ręką. Ci co wiedzą jak na migrenę wpływają takie atrakcje, mogą sobie dopowiedzieć resztę. Efekt jest taki, że po tygodniu mam jeszcze zawirowania głowy. Dokłada się do tego zmienność pogody, pewnie zbliżająca się starość i związane z tym rewelacje :lol:
W waszych wątkach pewnie kipi od wiosennych sensacji, postaram się nadrobić zaległości jak najszybciej będę mogła.

Ivonko bardzo dziękuję ;:196 możesz papugować ile wlezie, po obchodzie sobotnim widzę, że Innocent przezimował nieźle!
Iwonko-Heloifitka ja też się tym zawsze zachwycałam i zachwycam! Niestety nie wsadzam cebul jesienią tylko komponuję już z dostępnych w marketach. Nie mam gdzie przechowywać w zimie i pewnie nic by z tego nie wyszło. Nie zmarzły ci Iwonko te cebulki? Czy osłaniałaś czymś donice dodatkowo?
Agnieszko tak jak piszę powyżej, kompozycja moja jest spreparowana wiosną ;:173 Oczywiście można obsadzać donice jesienią, ale z przechowywaniem jest gorzej. Ale zachęcam, bo cudne ostre kolory na tarasie jak jeszcze za oknem buro-szaro to miód na serce. Bratki tez lubię, ale nie jestem w stanie przytrzymać ich do lata, z końcem wiosny padają? Jaki może być powód? Dziękuję za życzenia zdrowia ;:168
Iwona- majowa czy w tym roku też będziemy podziwiać cebulowe w donicy?
Magda tak się tylko mówi ;:306 Po tygodniu od twojego wpisu wszystko się stopiło :;230 ale na parkingu pod moim ogrodem usypali górę ponad mój płot, tkwi tam do tej pory jak jakiś lodowiec :? i wygląda paskudnie, może deszcz rozpuści...
Małgosiu nie dawaj się ! Ja się trzymam w ryzach jako tako. Z zamawianiem nie szaleje, mam trochę zmian i nie chcę komplikować sobie żywota niepotrzebnymi chciejstwami. Jak na razie jestem z siebie dumna :lol:
Agunia ty mnie rozumiesz :lol:
Wreszcie udało mi się dopasować rozmiar :D
Agnieszko aage już mi lepiej, dziękuję ;:168
Agnieszko agatka dziękuję, miło Cię widzieć u mnie ;:173
gaura ;:168 dzięki
Asta witam w moich skromnych progach, zapraszam i dziękuję za życzenia :wit

Za niedługo takie będą już na rabatkach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Proszę wstawiać mniejsze fotki(regulamin), poprawiłam./Iwona
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

magenta pisze: Agnieszko..... Bratki tez lubię, ale nie jestem w stanie przytrzymać ich do lata, z końcem wiosny padają? Jaki może być powód?
Kasiu trudno mi odpowiedzieć na to pytanie.... ja w maju bratki z donic przesadzam do ogrodu i kwitną aż do później jesieni, do sporych mrozów. Nie są już takie zwarte i piękne kępki jak wiosną , ale na rabatkach bardzo ładnie wyglądają i fajne jest to, że wysiewają się, więc na przyszły rok robi się kwiatowa łączka.... często pozyskuję z nich egzemplarze do donic. W zeszłym roku miałam całe łany drobnego, żółtego brateczka, przepięknie pachnącego :D
Może też spróbuj z wysadzeniem do ogródka...
Śliczną wiosnę pokazałaś, cudnie skomponowała się magnolia z tulipankami w takim samym kolorku :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, piękna wiosna! Taka tajemnicza i subtelna ;:170
Zdjęcie z kotem konkursowe. Rewelacja ;:180
Dobrze, że wracasz do zdrowia! Przeżyłam słonko, u nas pięknie świeci od rana ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, bratki może też atakować grzyb. Ja tak miałam w zeszłym roku i nie pomogło już opryskiwanie. Kupuję teraz gotowe sadzonki dla samej przyjemności kupowania i dobierania kolorków. A to już będzie całkiem niedługo :D
Kocio wędrowniczek uroczy :)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :)
Od rana leje :? Ale w sumie bardzo się cieszę, bo deszcz zmywa wszystkie brudy pozimowe, roztapia resztki śniegu i lodu, który mi zalegał na tarasie.
Niestety w związku z tym jest bardzo niskie ciśnienie i kawa jest niezbędna.

Agnieszko bardzo dziękuję za wskazówki, zawsze sadziłam do doniczki w niezbyt dużej ilości, ale może teraz spróbuję więcej, a potem hop do gruntu. Może się sprawdzi. ;:173

Kasiek dziękuję bardzo ;:196 u nas stety deszcz, ale zapowiadają dwa dni więc da się przeżyć ;:173 Sporo roślin w gotowości do wyłażenia z ziemi. Czy u ciebie już coś widać? Ciekawe jak mój anemon, który brał się do kwitnienia, jeszcze siedzi pod śniegiem więc trudno wyczuć. Serduszka biała wystawiła czułki :heja . Natomiast zobaczyłam, że hortensje ogrodowe które od 4 lat nie kwitły, mają żywe pąki na końcówkach, może w tym roku im się uda. ;:oj Życzyłabym sobie bardzo ;:65

Wanda no właśnie moje bratki po prostu gniły, a też kupuję co roku malutkie sadzoneczki. Z tym, że nie przyszło mi do głowy, żeby je opryskać. :lol: Kociska rwą się do ogrodu, jak nie wiem! Ryżolowi nie przeszkadza deszcz, a Stara Kota, uwielbia mi towarzyszyć i w sobotę nawet się poświęciła (nie lubi sobie brudzić i moczyć łapek) i wyszła za mną :lol:

Pozdrawiam :wit
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Pytałaś o głębokość fundamentu - na zależy od wysokości murka. Ale też znaczenie ma głębokość przemarzania gleby. Ale przecież pisałaś,że znalazłąś wykonanwcę, on na pewno dobrze Ci wszystko dopasuje. Więc pełnia nowego sezonu już będzie w nowej odsłonie, fajnie. Ale jestem ciekawa efektu!
Powojnik Innocent Blush zachwycający. Czy te kwiaty są wielkie?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, niestety ja w donicy też nie umiem przetrzymać bratków. Ale u mnie bardziej wina lenistwa, bo nie zawsze chce mi się obrywac przekwitłe kwiaty. Najlepiej rosną w gruncie. Jakoś tam nie trzeba przy nich nic robić
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit Bardzo mnie cieszy pogoda za oknem, dzisiaj wyściubię nos i spróbuje złapać pierwsze oznaki wiosny :)
W naszym regionie zaczynają się ferie, więc nadrobię zaległości w waszych ogrodach ;:138

Izo tak mam wykonawcę i pewnie będzie wiedział, jak głęboko ma to wykopać. Niedługo chciałabym się z nim spotkać. Ale i tak póki ziemia nie rozmarznie, a jeszcze jest twarda jak kamień, nie ma co myśleć o robocie ;:131 Do tego zależy mi na krzakach i innych roślinach, więc muszę poczekać do prawdziwej wiosny. Innocent, ma średniej wielkości kwiaty. Wsadziłam go do gruntu przy tarasie i ciekawa jestem jak sobie poradzi, nogi będzie miał w cieniu :)

Małgosiu może ja też nie obrywałam i dlatego :lol: Zobaczę, czy będę z nimi walczyć w tym roku. Głównie do donic idą byliny i tym się muszę na wstępie sezonu zająć.

Ostatnie letnie obrazki:
Obrazek

Ciekawe jakie będą w tym roku ;:131
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu nie mogę się napatrzeć na każde ze zdjęć które pokazałaś..... każdy widok przepiękny....
Ta wstęga chabrowego clematisa płynąca po pergoli ;:167 .....albo te niesamowicie ukwiecone hortensje ;:167 .... albo ta mgiełka lawendy ;:167 ....albo........ można wymieniać i wymieniać.... każde zdjęcie wspaniałe ;:180
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Przepięknie u Ciebie :) Jaką powierzchnię ma Twój ogród?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie, niestety poszukiwania wiosny nie doszły do skutku, bo po powrocie do domu tak zmarzłam, że za nic w świecie nikt by mnie nie wyciągnął do ogrodu. Wietrznie i przejmująco zimno mimo, że jest 4 st na plusie. Spróbuję jutro wykonać drugie podejście.

Agnieszko dziękuję bardzo :) ;:196 Co roku o tej porze nadziwić się nie mogę, że wszystko tak będzie wyglądało ;:306

Niestety mam problem z wklejaniem zdjęć. Wybieram na imageshacku jeden rozmiar, a on mi wkleja jak mu w duszy gra :? I jest taki trochę bałagan rozmiarowy :oops: , nie bardzo wiem jak to ogarnąć ;:14

Magda witam serdecznie i dziękuję za odwiedziny , ogród jest niewielki ma tylko 309 m2 i jest w kształcie litery L .

Pozdrawiam was! :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”