Jagódko, dziękuję! Jestem pewna, że w sobie też nosisz wiosnę i przelejesz pozytywne emocje w cudne, wiosenne kompozycje!
Życzę dobrej pogody do końca tygodnia! U mnie też dzisiaj było przyjemnie
Jonatanko, dzięki! Żyrandol dostaliśmy w prezencie od taty, nie znam marki. Wcześniej, przez 3 lata wisiał papierowy
Wiosenne dekoracje sprawiły, że przyjemniej jest znieść oczekiwanie na wiosnę w ogrodzie?a te zapachy hiacyntowe wręcz odurzające!
Grażynko, w ogrodzie jeszcze przedwiośnie w powijakach, ale każdy najmniejszy zielony pączek i listek cieszy ogromnie! Za 2 tygodnie z hakiem Gardenia, a potem już tylko 3 tygodnie do kalendarzowej wiosny, ja już w duchu odliczam
Bożuniu, byłaś na giełdzie? Ciekawe co kupiłaś

Oczywiście mam nadzieję na spotkanie na Gardenii! Dogadamy szczegóły wkrótce
Irminko, byłam taka podekscytowana perspektywą wykonania tych ozdób, że jakoś kwiatki same kleiły się do rąk ;-)
A Twój domek już gotowy na przyjęcie wiosny? Pozdrawiam!
Dzięki
Monia!Pozdrawiam
Elwi, dziękuję! Ale to tylko amatorskie wyczyny. Nie licząc tegorocznych świątecznych wianków, pierwszy raz robiłam takie dekoracje. Prym w temacie wiedzie moja Mama. Elwi, a jakie masz odmiany? Z Angielek moje ulubione to
Jude the Obscure, Lady of Shalott, A Shropshire Lad, Jubilee Celebration, Geoff Hamilton, Charles Austin i Crown Princess Margaretta. Mam też inne, ale to młodziaki i jeszcze nie zdążyły mnie zachwycić
Ja też mam cichą nadzieję, że zimy już w tym roku nie będzie?prognozy są sprzyjające
Madziu, pierwszy raz bawiłam się w wiosenne dekoracje, ale sprawiło mi to wiele przyjemności! Cieszę się, że Wam się podoba!
Kasiu, oprysk Promanalem można już wykonać. Na Miedzian jeszcze za wcześnie, temperatura powinna być pow. 8 stopni.
Chciałabym zacząć porządki i zbierać opadłe liście, ale przed cięciem to chyba nie ma większego sensu?bo jeszcze mnóstwo liści na krzakach. A jak róże wyglądają u Ciebie?
Witaj
Aguś! Mam nadzieję, że śnieg topnieje w tempie i wkrótce ogród Ci się zazieleni! A jak Twoje wysiewy? Zaczęłaś już? Pogoda dzisiaj była piękna, oby tak dalej. Wysyłam słonko i pozdrawiam serdecznie!
Nifredil, hortensje dostają wiosną to, co reszta czyli hydro-complex. Przed kwitnieniem, w czerwcu zasilam je jeszcze dedykowanym nawozem do rh i innych kwasolubów.
Aprilku, witaj! Mam nadzieję, że poczujesz się lepiej?

Przydałby Ci się jakiś urlop ze słonkiem?nie planujesz? Dla mnie to zawsze najlepsza terapia, terapia słońcem. Dziękuję kochana za miłe słowa i serdeczności, trzymaj się
Daffodilku drogi, i Ty też zaniemogłaś? Kuruj się, wiosna za pasem! Na poprawę nastroju proponuję jakieś wiosenne dekoracje, poprawiają humor wyśmienicie! Dziękuję za przemiłe słowa! Choć zawodowo daleka jestem od artystycznych uniesień, Mama mnie skutecznie zaraża swoją pasją
Agness, dziękuję! A czy Ty też już tworzysz swoje śliczne wianki na wiosnę? Jestem pewna, że będą piękne, jak zawsze! Pozdrawiam serdecznie!
Marzenko, bardzo mi miło, że tak myślisz, dziękuję! Chciałabym mieć choć trochę tego zmysłu artystycznego co Mama

Wiosnę zaprosiłam do domu i od razu mi lepiej i lżej na sercu. Łatwiej uwierzyć, że w końcu przyjdzie
Jagi, dzięki! Jak widzisz, uskuteczniam czary na każdym froncie, teraz na domowym

Zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)) Liczę, że w tym roku nie będzie zimowych epizodów do kwietnia (tfu, tfu) i wiosna przyjdzie już na początku marca!
Danusiu, oczywiście wiele razy podziwiałam wianki naszej Agness, bardzo utalentowana dziewczyna! Pozdrawiam!
Ula, ja mam wenę na kolejne, ale kwiatki mi się skończyły

Może jeszcze coś kupię i zrobię na prezent. To bardzo budujące, pozytywne uczucie, jestem pewna, że wena i do Ciebie przyjdzie
Majutku, dziękuję

Ogrodowa się ociąga, to mam domową wiosnę na dopingu