6.00 rano i +4 stopnie! Przez noc stopniała większa część śniegu! Jeeee! Idzie wiosna!
Ja tam wierzę w rychłe jej nadejście,koniec,kropka!
Dzisiejszy dzień,trochę porządków w ogrodzie,cięcie sprzątanie.
Justyna dzisiaj biegnie i kwalifikacje skoczków,a jutro konkurs!
Agnieszko cudne te dzwonki to prawda,ja w zeszłym roku kupiłam trzy sztuki z wyprzedaży,takie trupki były,jak wsadziłam do ogrodu,to druga młodość w nie wstąpiła
Marysiu będę siała za miesiąc następne! Będzie jeszcze więcej wschodów mam nadzieję. Nasion mam w tym roku dostatek!
Kot mnie zaraz do szaleństwa doprowadzi

Łazi i miauczy ,ale jak jej drzwi otwieram,to najchętniej stałaby w progu.
Ivonko 
. Cisa przesadzę i do istniejącej kratki dostawię drugą,bo ta hortensja już ewidentnie się nie mieści na jednej. Za cisem jest jeszcze wiąz karłowy (nie widać go na zdjęciu), ale choruje mi na coś (czytałam o tym na FO) w lipcu liście zaczynają jakby obsychać od końców do środka i nie umiem sobie z tym poradzić już 3 rok. Wiem,że kilka osób na FO, wywaliło je ze swoich ogrodów. Ja się jeszcze zastanowię,może zmienię mu miejscówkę i dam jeszcze szansę.
asma dam Ci znać jak coś drgnie.
Aniu wiosnaa,wiooosna,wiosna ach to ty! Czytałam przed sianiem
heliotropu ,że jest kapryśny,ale nie sądziłam,że aż tak. W sumie ma dopiero dwa tygodnie,ponoć do miesiąca czasu potrafi kiełkować,więc może coś jeszcze wzejdzie.
Hortensja sama się pnie,sama się owija,tylko te gałązki,które wyjdą poza kratkę, to albo naginam do niej albo ucinam i robię sadzonkę

Bardzo łatwo się ukorzenia.
Ewuniu dzwonki spokojnie przechowasz w domu, później zahartujesz i wysadzisz do ogrodu. Na zagramanicznych stronach piszą też o nich jako o roślinach domowych. Stąd właśnie moje wcześniejsze obawy czy one w ogóle zimują w gruncie. Wcześniejsze ,to wtedy kiedy kupiłam 3 sztuki,chyba w sierpniu ub.roku, ale
Agnieszka-aage uspokoiła mnie,że ma ich pełno w ogrodzie i zimują bez problemu.
No to trzymam kciuki,żeby Ci odbiło!