Moja rabatka2- perdii
Re: Moja rabatka2- perdii
Czytałam o Twoich planach rabatowych tylko nie pamiętam u kogo 

- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Pewnie u Marty, bo ją ciągle podpytuję o różne rzeczy i to ona jest patronem tej mojej nowej rabaty bo się u niej piwoniami zaraziłam.
Zapewne u Marty. Moja skleroza nie zna granic
Zobaczyłam u Ewy lilię i szukam jej w necie tzn cebulek , ale jak napatrzyłam się na zdjęcia to światełko jak u Dobromira mi zaświtało że chyba zamawiałam taką lilię zeszłej wiosny Sprawdziłam i oczywiście zamawiałam i nawet miała kwiaty 

Gosiu widzę że ty już szalejesz z zakupami nasion i nie tylko.
Też mam zamiar coś kupić ale jeszcze się zastanawiam. mój warzywniak jest miniaturka więc za dużo nie będę sadzić.

Ja też zastanawiam się co roku nad zmniejszeniem warzywniaka,ale jak przyjdzie do siania i sadzenia to ciągle mi mało miejsca
Tym bardziej że lubię eksperymentować z mało znanymi warzywami.Jak nam odpowiadają to zostają jak nie to idą w zapomnienie W tamtym roku pierwszy raz siałam musztardowca i on zostanie u mnie na dłużej.Natomiast nietypowe ogórki nam nie smakowały więc się z nimi pożegnałam.Oprócz ogórka białego W tym roku mam na wypróbowanie tą kapustę.Zobaczymy czy przypadnie nam do smaku

Gosiu dziękuję Ci za musztardowca.Powiedz jak go uprawiać i kiedy siać?
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu- ja podobnie zmniejszam warzywniak ,ale od dwóch lat przkroczył nowy obszar za siadką i wlazł na trawnik
Doszły nawet swoje ziemniaki sadzone pod szpadel i dużo cukini.
Pozostało jeszcze 5arów
do zagospodarowania.ALe sił juz brak.Pomyslimy
Pozdrwiam cieplo.

Doszły nawet swoje ziemniaki sadzone pod szpadel i dużo cukini.
Pozostało jeszcze 5arów

Pozdrwiam cieplo.

Witaj Magdo W ubiegłym roku robiłam sadzonki. Nasiona wysiewałam po koniec marca,lekko przysypując ziemią.Sadzonki do gruntu wsadziłam po 15 maja. Tam gdzie rosły jest ziemia żyzna,trochę gliniasta,na jesieni nawieziony był obornik.Słoneczko w tym miejscu jest rano, a potem popołudniu.Niczym nie nawoziłam.Podlewane tak jak inne warzywa.Zanim zebrałam nasiona część się obsypała i zaczęły wschodzić małe musztardowce niestety nie urosły do zimy
Jadziu cieszę się, że mnie odwiedziłaś.Co do powiększania warzywniaka to chyba w myśl przysłowia "apetyt rośnie w miarę jedzenia"
Jadziu cieszę się, że mnie odwiedziłaś.Co do powiększania warzywniaka to chyba w myśl przysłowia "apetyt rośnie w miarę jedzenia"

Ja dodawałam surowy do wszelkiego rodzaju sałatek oraz twarożku.Więc jedliśmy surowy.Szczególnie przypadł do "smaku" dodany do twarożku wiejskiego .
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
też się przeniosłam z warzywnikiem w drugie miejsce i jakoś mi się powiększył prawie podwójnie ,, Może nie będę się utykać z warzywami między kwiatami ..
Jak możemy to powiększamy
Gorzej mają ci co muszą zmieścić się na małych działkach 

Ja zawsze myślę o działkowcach ,jak oni przy tak małych areałach coś tam sobie uprawiają.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Madziu byłam takim działkowcem przez 10 lat -wierz mi musiałam sie sporo nagimnastkować ,ale nigdy nie brakło mi zimą warzyw i przetworów ,najczęściej kupowałam tylko ziemniaki.
Gosiu- pozdrawiam ciepło w
sobote 
Gosiu- pozdrawiam ciepło w

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosieńko
A ja mam nie wielki warzywniak,owszem wcześniej deko powiększyłam już
.Ale chyba tak zostanie.Ja tylko rabaty kwiatowe wciąż powiększam

A ja mam nie wielki warzywniak,owszem wcześniej deko powiększyłam już

.Ale chyba tak zostanie.Ja tylko rabaty kwiatowe wciąż powiększam