Niekończąca się opowieść....cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Niekończąca się opowieść....cz.2

Post »

:wit

Jakie wspaniałe zimowe widoki ,taką zimę to ja lubię ;:138
Na nartach nie jeżdżę , ale w góry tak to są moje klimaty . ;:3
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Śnieżne widoki bardzo lubię ... oglądać na zdjęciach ;:198 , zdecydowanie bardziej wolę te ogrodowe. Zwłaszcza w Twoim wydaniu ;:170 .
Pozdrawiam i łącze się w bólu codzienności ;:224 .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zimowe widoki prześliczne ..... jak z bajki..... zima jest przepiękną porą roku....ale dlaczego tak długą ;:224
.....a letnie obrazki..... no i tu można się zatracić...... w tej bujności, kolorach i zieloności...... raj ;:167
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Daffodilku! :wit

Jak cudownie zobaczyć zaśnieżone góry! Jak okropnie wrócić do codzienności...
Ciesz się, kochana, że nie mieszkasz na płaskich ziemiach. Ja cieszę się z Twojego powrotu i serdecznie pozdrawiam.

P.S. Mam nadzieję, że ujeździliście się jak psy!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Asiu- pokazujesz zdjęcia pięknych okolic! Ja co prawda na nartach nie jeżdżę- w ogóle nie uprawiam żadnego sportu zimowego bo nie cierpię zimy.. Jednak mimo mojej niechęci ogromnej do tej pory roku- na zdjęciach się nią zachwycam nieustannie..
Udany wyjazd miałaś i zazdroszczę widoków ze stoku.. ;:224

Pozdrawiam serdecznie i z niecierpliwością czekam na fotki wiosennych murków, zatopionych w kwitnących bylinach.. ;:3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu a może tak jakąś fotkę z ogródka wkleisz ?
Może tam gdzieś pod krzaczkiem też już coś wychodzi. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majutku Edulkotkowy ;:168 lenia mam, ot co.... Łatwiej się biega po waszych wątkach... do pisanie trzeba się zmobilizować. Ale, ale czytałąm że Ty teraz mobilizujesz się przed wielkim wydarzeniem i do tego jeszcze na dietę się porwałaś. Szacun - jak mówią moje dzieci - wielki szacun
Trzymam kciuki ;:108
Ps. A...czytałam o jakimś buncie :;230 ....efekty są?
Asiu żadnej diety nie trzymam bom ciągle głodna i nawet teraz w brzuchu mi burczy bo kawka była dawno i tylko dwa suche ciasteczka do niej ;:222 więc pewnie zaraz polezę coś zjeść. Stwierdziłam że do kiecki się mieszczę to po co mam głodować ;:224
Bunt to ja mam jak w doła wpadam, a że ostatnio ciągle głodna chodzę to i doły co i rusz mam pod nogami ;:223
Czekam z utęsknieniem na wiosnę i będę kopać doły ale pod roślinki ;:333

Widoki z gór piękne ale ani narty ani spacery w takie zimne klimaty nie dla mnie ;:303
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wreszcie było na co popatrzeć :heja :heja
Oj fajnie miałaś ;:333 Ja ani nart ani śniegu nie cierpię....no poza fotkami ;:306 ;:306
W wątku cię gonię bo nie mam swojego ( za wcześnie na mnie :;230 muszę się rozkręcić) a muszę u kogoś pogadać ;:224 A twoje widoki zapadają w pamięć i serce. Już widzę oczami wyobraźni te nowe nasadzenia ;:167 Będzie cudnie. Przykładasz tak wielką wagę do planowania że nie może być inaczej.
Jubilee C. u mamy to też świetny wybór. Nie mam tej róży ale też podziwiam ją u Kasi. No nie da się mieć wszystkiego. Choć zamówiłam kolejne 19 sztuk ;:119
:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dziękuję Asiu za mój kłos rozplenicy. Doskonale trafiłaś, bo w ogóle uwielbiam wszelkie trawy, a już rozplenice szczególnie. Zamówilam właśnie jeszcze trzy sztuki, bo doszłam do wniosku, że za mało mam jesienią rozplenicowych kotków. Szkoda, że nie kwitną wcześniej i trzeba czekać do jesieni, ale cóż trawy już tak mają.
Cudne są te twoje odpowiedzi na posty. Każdy pewnie czyta i usatysfakcjonowany odchodzi z uśmiechem. Pozdrawiam cię serdecznie. ;:196
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Witam was w sobotni wieczór. Leżę zakatarzona pod kocykiem i cholera mnie bierze, że nie mogłam dzisiaj wyjść do ogrodu.
Do pracy musiałam pojechać, a teraz zdycham.....
Ale, nie ma co narzekać, trzeba Gościom odpowiadać

aage pisze:Zdjęcia śnieżne cudowne, na nartach nie jeżdżę ale takie krajobrazy mogłabym podziwiać siedząc na leżaczku ;:170
Zdrowiej kochana ;:168
Aguś Aage ;:196 zawsze jeszcze się można nauczyć. Moja mama zaczęła jeździć po pięćdziesiątce, tak że Ty masz jeszcze sporo czasu.
A jako, że lubisz zimowe widoki, to dla Ciebie jeszcze raz zima w górach

Obrazek

Dorotko Keetee tutaj na forum na szczęście wszyscy mają nierówno pod sufitem :;230 I to jest piękne
Ale spisik przydałoby się zrobić, sama muszę się za to zabrać...
A jeśli tylko masz możliwość sadzenia u mamy, to czemu nie? Upiększaj świat gdzie się tylko da ;:196
Charles'a Austina nie mam....jeszcze, ale ja też na początku w ogrodzie żadnych róż nie przewidywałam... i co? Już mam kilkadziesiąt - tylko muszę je w końcu spisać.

Ps. A Marathona nie ma, wiesz o tym, no nie? Będę polować na jesień ..

A teraz dla równowagi (żeby nie było, że tylko zimę pokazuję na zdjęciach) zobaczcie jak obecnie pięknie wygląda dereń biały Sibirica. Te jego czerwone pędy przepięknie odznaczają się na zielonym tle.

Obrazek

Jatro to Ty widzę tak jak ja góry lubisz. Super ;:304 Wiesz, ja to chyba wolę góry od morza - ale to tylko dlatego, że nie znoszę dzikich tłumów na plażach, a górach łatwiej znależć bezludne szlaki

Asiu asia2 To Ty tu ze mną łączysz się w bólu codzienności, a niepostrzeżenie wymykasz się nad morze.
Wypocznij kochana i naładuj baterię ;:196 - sezon wiosenny wkrótce i trzeba mieć siły
I liczę na fotorelację w Twoim wątku ;:168
Serdeczności i odpoczywaj

No to dereń raz jeszcze, ty razem bliżej

Obrazek

Agnieszko Agness ja bardzo lubię zimę i bardzo lubię narty, narty to wręcz uwielbiam :heja . Ale rozumiem, że nie każdy lubi zimę.
A letnich obrazków u mnie już brakło. Muszę więcej fotek pstrykać w tym roku ;:108
Piszesz, czemu zima taka długa? A u nas w tym roku całą zimę panuje wiosna :roll: - ot, przewrotność natury. Chociaż, może zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa?

Lisiczko Moja Droga powrót do rzeczywistości był bardzo, bardzo bolesny ;:223 ... wciąż nie mogę dojść do siebie....
Pojechałabym jeszcze raz
A Ty, kiedy się wybierasz? Alpy włoskie czy austriackie? Napisz, przynajmniej będę mogła chociaż wirtualnie Ci potowarzyszyć.

Ps. Oj tak, tak - ujeździliśmy się jak psy - Na ski performance wyświetlił mi się komentarz, że mam zwolnić ;:112
Lisico ;:196 , no to dla Ciebie jeszcze jeden widoczek zaśnieżonych Dolomitów. Toto białe, płaskie terena z przodu to nic innego jak zamarznięta jezioro. I jeśli lubisz - a jakżeby inaczej być mogło - zagadki, to zgadnij proszę jaka dyscyplinę sportową się tam rozgrywa? Z Twoim lisim sprytem na pewno to jakoś odkryjesz.....

Obrazek

Moniko-Sz witam Cię bardzo serdecznie ;:196
Wiesz, jak już pisałam wcześniej rozumiem, że ktoś zimy nie lubi. Ja lubię, nawet bardzo lubię, ale to chyba dlatego, że kojarzy mi się ze świetnymi wspomnieniami, wspólnym czasem spędzanym z rodziną czy przyjaciółmi, mnóstwem radości i szczęśliwych chwil
Moniko, fotki będą jak tylko murki zakwitną - będzie sesja specjalnie dla Ciebie

kogra pisze:Asiu a może tak jakąś fotkę z ogródka wkleisz ?
Może tam gdzieś pod krzaczkiem też już coś wychodzi. :uszy
Grażynko, Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem. Mówisz i masz: zobacz jakie już mam hiacynty i jakie róże wypuściły pędy ... Nie jest aż tak wiosennie jak u Ciebie, ale u mnie zawsze zimniej. Chociaż ostatnio - w porównaniu z resztą Polski - to wcale nie
Przedwczorajsze hiacynty

Obrazek

Majutku Edulkotkowy ale się uśmiałam z Twojej odpowiedzi. Ale masz całkowitą rację - jak się do kiecki mieścisz, to po co się głodzić; a doły to rzeczywiście lepiej będzie pod róże kopać ;:306
Ale, ale zobacz jakie u mnie niektóre róże wypuściły pędy. Zastanawiam się czy ich nie przysypać ziemią, bo to młodziaki sadzone jesienią Chippendale. I jeśliby tak jeszcze mróz siarczysty zawitał, to ;:145

Obrazek

Jolu Kwietniowa wybaczam Ci, że jeszcze wątku nie reaktywowałaś i doskonale Cię rozumiem. Ale, chyba już najwyższy czas o tym pomyśleć, bo wiosna się zbliża. No chyba, ze Ty potrzebujesz jakiegoś jeszcze innego bodźca ;:oj
Widziałam Jubilee C. na Kasi zdjęciach - cudna jest .... , mam nadzieję, że u mamy też będzie taka piękna.
Ile róż zamówiłaś? 19 ;:215 - no nieźle.... Przyznawaj się zaraz, które to królewny zawitają do Ciebie.

Wandziu cieszę się bardzo, że trafiłam ze zdjęciem. Faktycznie traw U Ciebie całkiem sporo i tworzą ten tajemniczy i niepowtarzalny klimat pod Czesławem. Powiem Ci, że Twoje ścieżki cudnie wyglądają w obramowaniu z traw. Klika takich zdjęć oglądałam po kilka razy.
Odpowiedzi na posty...myślę, że piszę tak jak każdy z nas. Może to, że jestem z natury gadułą sprawia, że pisze dłuższe wypowiedzi i te lepiej się czyta? Sama nie wiem. Ale bardzo, bardzo się cieszę, że wychodzisz z mojego ogrodu zadowolona.

No to na koniec jeszcze raz dereń

Obrazek

Jak mnie to irytuje, jak mi uśmieszków brakuje. Kto ten limit wymyślił? Powinien być proporcjonalny do długości pisanego postu!!!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Asiu jak dasz radę zwlec się z łoża spod ciepłego kocyka to lepiej przysyp te młode pędy róż bardzo delikatnie żeby ich nie złamać. Szkoda byłoby jakby jakiś mrozik je zniszczył. ;:108

Ten widok dla Lisicy wspaniały, zresztą lubię oglądać takie śliczne góry ;:215 ale co za dyscyplina tam może się rozgrywać to nie mam pojęcia ;:185
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Zapisuję się do wątku, bo zajrzałam zwabiona informacją, że tu są piękne zdjęcia - no i są! Nie tylko ogrodowe zresztą, ale też zimowe, górskie i narciarskie. Życzę Ci zdrowia, Asiu, i kolejnego pięknego sezonu w ogrodzie. :wit
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Daffodilku! :wit

Tak, lubię zagadki. Na pokazanym przez Ciebie terenie obstawiałabym dwie dyscypliny, obie dość snobistyczne:
1. Polo na śniegu
2. Gonitwa na nartach zaprzężonych w konie (nie wiem jak to się fachowo nazywa).
No i ciekawe, czy zgadłam? :twisted:

Wyjeżdżam na początku marca, podobnie jak Ty - w Dolomity. Będziemy objeżdżać Sella Rondę i okolice (Val Gardena, Alta Badia, Marmolada). Będzie mi bardzo miło wyobrażać sobie Twoją wirtualną obecność ;:197 .
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Asiu w ślicznym miejscu byłaś, chociaż, za zimą nie przepadam, ale muszę przyznać, że są miejsca w których wygląda cudnie ;:167 Sportów zimowych nie zażywam, kiedyś, dwa-trzy lata temu dałam się jeszcze skusić na łyżwy, teraz już raczej nie :roll:
Przyroda powoli budzi się już do życia, pogrzebałabym już w ziemi :wink:
Widziałam buki, chyba w tym roku już się im nie oprę i zaproszę do siebie ;:108
Pozdrawiam gorąco i życzę dużo zdrówka ;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Widoki bajeczne. Od razu kojarzą mi się z puzzlami, które uwielbiam układać.
Ale i ja zimy nie lubię.
A u Ciebie wiosna na całego. Trzymam kciuki, żeby mrozy już nie nadeszły
Zdrówka życzę
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”