Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Małgosiu z imbirem to eksperyment gdzies wyczytałam że można sadzić go w doniczkach i używać do herbatki albo jako roslinę ozdobną ,
a ze miałam kawałek to wsadziłam do doniczki i wypuścił kiełki , zobaczymy co z tego eksperymentu urośnie. ;:7
Astry super ;:215 ;:215
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale u Ciebie pięknie ;:oj ;:oj przejrzałam kilka pierwszych stron ale wieczorkiem sobie doczytam-fajny teren-duży,warzywnik robi wrażenie-bardzo mi się podoba ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hiper okazał się być bardzo urodziwym! ;:63 prześliczny kolor ....i te róże do niego pasują, a co to za okazja?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu - dziękuję ;:196

Iwonko - ja astry co roku sieję, i to w różnych kolorach, i oczywiście igiełkowe. Inne nie przypadły mi do gustu specjalnie, ale o gustach się nie dyskutuje :D . Nasionka kupuję w ogrodniczym, sieję w kwietniu, w maju idą do gruntu. Kiedyś posiałam do gruntu, wyjechałam wtedy na jakieś szkolenie, prosiłam teściową, żeby zaglądała do mnie do domu, jak wróciłam....astrów już nie miałam, bo matka mojego męża chciała pobawić się w ogrodniczkę i wyrwała....wszystkie astry myśląc, że to chwasty. Od tamtej pory pozwalam jej realizować jej ogrodnicze zapędy upewniwszy się, czy rozróżnia wszystkie rośliny w zasięgu wzroku i łapek.
Większość róż w moim ogrodzie nie ma nazwy ;:185 Tą fioletową kupiłam kiedyś ( 2 lata temu) na targach ogrodniczych. Dla mnie ważny był wtedy tylko kolor. I jest śliczny. A róża naprawdę bezproblemowa i nie choruje. :wit

Marysiu - też spróbuję, bo ja lubię eksperymentować. Herbatka z imbirem mniam.W pracy na parapecie mam doniczkę, do której posadziłam nasionko avocado. Czekam z niecierpliwością co to będzie ;:173 :D

Marzenko - witaj, zapraszam serdecznie do mojego ogródka :wit i dziękuję.

Marysiu - Masko - róże mam bez okazji. Sama sobie kupuję kwiatki, bo ....lubię mieć zawsze świeże kwiaty w domu. Hiperek dostał towarzystwo i jest tak w barwach narodowych bardziej. Przygotowania do igrzysk zimowych u mnie trwają :D

Dziś kupiłam nasionka cynii, w związku z tym fotki cyniowe, wspomnieniowe.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Cynie to co lubię a jeszcze nasionek nie kupiłam ,a co do imbiru to próbuj ja tez lubię eksperymentować ,posadziłam nowet kokosa urosło wielkie krzaczysko ale owocka żadnego niet. ;:222
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Cynie u mnie zawsze są niezawodne,wcześniej wysiewam w namiocie a później pikuję a Ty jak robisz Małgosiu :?:
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ja też lubię cynie ale dwa lata temu miałam las cynii a w ubiegłym pojedyncze, może ślimaki je lubią ;:oj
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Witaj Małgosiu,przydreptałam do Ciebie ;:65 ;:65 ;:65
Jeśli pozwolisz będę częstszym gościem,bo jest cudownie ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Małgosiu, ja dziś biorę się za rozmnożenie pelaśki :D
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Pięknie Ci na intensywnie czerwono zakwitło Hipeastrum :D
Śliczne białe różyczki
OOO Motylek to chyba dobry znak, że idzie wiosna :heja
Przepiękne te astry igiełkowe zastanawiam się czy ich nie posiać ale czytałam że poraża je szara pleśń o może także atakować skoczek ziemniaczak, zmiennik lucernowiec, i mogą to też być piętnówki. :(
Piękne Cyniowe fotki wspomnieniowe ;:173
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Małgosiu hipeastrum przepiękne ;:63
cynie, też wysiewam dużo nasion ale do pikowania zostaje mi trochę
może ciut więcej jak dziesięć - ale i tak się cieszę
Dlatego wszystkich którym to się udaje ,bardzo podziwiam
a Twoje astry -bajkaaaa
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Małgosiu powiedz sama jak miło móc wyjść wcześniej z pracy i móc przespacerować się po ogrodzie ;:170
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj piątkowo Małgosiu
wpadam z poranną kawką :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Cynie śliczne, niestety nie mam na nie miejsca i bardzo żałuję..... one są tak niesamowicie energetyczne ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam w piątek, mój ulubiony dzień tygodnia. Rano nie lubię go tak mocno, jak w godzinach popołudniowych. :wit U mnie zima powoli, powoli odchodzi. Śniegi powoli topnieją, okoliczne pola zaczynają się zielenić. Tylko w ogrodzie jeszcze sporo śniegu, i nie widać żadnych cebulowych.

Marysiu - jestem pełna podziwu dla Twoich osiągnięć ogrodniczych. Palma z kokosa ;:333 Ja czekam cierpliwie co się pokaże w doniczce z avocado.

Beatko - dziękuję :wit

Grażynko - ja sieję w kwietniu do szklarenek ( takich domowych), a w maju pikuję wprost do gruntu. Są niesamowite prawda? :D

Marysiu Masko - może siew był zły? Zbierasz sama nasionka, czy kupujesz gotowe?? Przyznam, że te zbierane z własnych kwiatków, rosną u mnie gorzej, niż te zakupione. Może oni je jakoś modyfikują, coś zmieniają...A swoją drogą, taki las kolorowych cynii widziałam w zeszłym roku u koleżanki. Posadziła je w warzywniaczku, jako jedną z grządek. Była widoczna z bardzo daleka. Kolorowa plama kwiatów.

Maju - zapraszam Ciebie serdecznie, i dziękuję

Małgoś - jaką masz pelaśkę? Niestety, nie wypiłam z Tobą porannej kawki, bo na FO weszłam dopiero teraz :wit A teraz zapraszam do wspólnego czerwonego, wytrawnego ;:196

Pauli - siej astry i nie myśl o żadnych niepowodzeniach. Ja nie mam takiej praktyki ogrodniczej, jaką mają nasze koleżanki i koledzy z FO, a sieję i nigdy nic im nie było. A bukiet astrów w wazonie - bezcenny :D

Marysiu - Sasanko - takie niepowodzenia w uprawie naszych ulubieńców ogrodowych zdarzają się, ale jak piszesz, jesteśmy dzielne i wierne. I nawet te parę kwiatków nas uszczęśliwia. Bo są nasze, własną ręką posiane. Ja siałam heliotropa, wykiełkowało zaledwie 8 nasionek, i jak uda mi się chociaż wyhodować jeden pachnący kwiat heliotropu - będę szczęśliwa, i za rok posieję znowu.

Aguś - aage - to super sprawa, taki grzeszny spacer . Wszak urwałam się z pracy, po to aby ...rozkoszować się samotnym spacerkiem w zimowym, pełnym słońca ogrodzie. Takie chwile....są bezcenne.

Aguś - Agness - są jeszcze cynie miniaturowe, może do donic?? A swoją drogą, te parę kwiatków na pewno bys upchnęła. Wierzę w Ciebie ;:333

Zostawiam fotki z daliami, które pewnie już wcześniej pokazywałam, ale muszę jeszcze. Zmykam do mojego weekendu dla rodziny, jutro przyjeżdża moja córcia ( nie było jej od niedzieli ;:145 ), w niedzielę rano wraca syn - nareszcie będzie moje gniazdo wypełnione po brzegi. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”