Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

Grażynko pozdrawiam ;:196
Grażynko ja też mam żylaki i takie wylewy mi się robią brzydkie ....byłam u lekarza naczyniowego ,zapisał leki ,ale ich nie biorę bo są drogie ,a nie skuteczne .Najlepsze lekarstwo to warzywa i owoce :)
Ja mam takie nóżki ,a tu takie wylewy i jak tu w mini chodzić ;:306 ;:306
Pozdrawiam Alicja
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Grażynko na paprykę i pomidorki jeszcze czas-ja w marcu zacznę podkiełkowywać nasionka-a najlepiej przeczytaj wątki o tym gdzie forumowicz to wykłada w fajny sposób
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit Grażynko strasznie mi przykro z powodu Twoich nóżek mam nadzieję że znajdzie się na to jakiś skuteczny sposób. ;:196 .
Pomidorami i ogóreczkami narobiłaś smaka ;:108 ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko,warzywka swoje to super sprawa,ale ja napawam się piwoniami i jeszcze z poprzednich zdjęć powojnikami,po prostu, bajka nie mam słów ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ja też uważam, że śremski jest najlepszy ;:108 Dostałam od koleżanki wczoraj nasionka polana, ale...nie mam przekonania. Na śremskich kilka lat się nie zawiodłam.
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Małgosiu-Polan jest nie do zdarcia
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
A ja dzisiaj wysiałam paprykę, bo w zeszłym roku ta z marca nie zdążyła dojrzeć i zamiast słodkich kolorowych miałam takie liche zielone :roll:
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Ewunia na ja mam właśnie dylemat z terminem siewu...nieczego się nie boję wysiać ale przy papryce mam cykora ;:218
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

Pięknie udokumentowałaś historię działki. Ogrom pracy, dużo inwencji i wspaniale efekty. Bardzo lubię kamienie na dzialce, ale u Ciebie znalazłam też szyszki i fantastycznego grzyba, no i dzbanki super. Gratuluję i życzę dalszych owocnych pomysłów.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Mnie też się Twoja działka bardzo podoba Grażynko-sama mam działeczkę i takie klimaty działkowe są mi najbliższe,chociaż w tym roku mam do zagospodarowania kawałek ziemi w szczerym polu-tam planuję tylko warzywka
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

Wracam jeszcze raz do Ciebie. W Twoim wątku - częśc i na str. 67 na trzecim zdjęciu jest biało kwitnący niski kwiatek. Co to jest i jakich warunków potrzebuje?
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Grażynko, to prawda wspomnienia bezcenne. ;:108
A na takiego swojskiego pomidorka to mam taką ochotę że nie wiem. Niech już szybciej wiosna idzie.
Pozdrawiam cieplutko i przesyłam moc buziaków ;:196
Co słychac u Ciebie? Jak minął dzień?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Andziu pomidorek oczywiście malinowy i ja takie lubię i jeszcze bawole serca,najbardziej smakują prosto z krzaczka ,ale u nas z obawy przed złodziejami musimy zrywać na pół dojrzałe i dochodzą w ciemnym :wit
Alu to chyba z leżenia nam się takie żylaki porobiły :;230
Marzenko cieszę się że oprócz mnie jeszcze komuś moja działeczka podoba się ,,, nic jeszcze nie wysiewam bo nie mam nawet ziemi a to chyba musi być specjalna :?:
Z tego co piszesz to w tym roku u Ciebie będą warzywne szaleństwa,sądzę że będziesz miała różnorodność, u mnie ze względu na małą powierzchnię będą tradycyjne ale i tak się cieszę :wit
Semirku dzięki serdeczne za pochwały działeczki,niby urządza się i pielęgnuje dla samego siebie ale miło usłyszeć pochlebne opinie,,
jeśli chodzi o tego kwiatka to jest orlik pospolity,wysiewają się u mnie same i w jednej kępie są ich różne kolory, rosną na każdej ziemi ale najlepiej na przepuszczalnej i wilgotnej , słoneczko też lubią ,najlepiej przed południem , myślę że można je rozdzielać z korzenia więc mogę Ci podesłać :wit
Marysiu dzięki że mi współczujesz ale w tym wieku to już po kolei wszystko wysiada i podobno nie będzie lepiej tylko coraz gorzej ,podobno na wszelkie dolegliwości najlepsza jest praca a więc jak najszybciej na działeczkę ,,pomidorki i ,papryka i ogóreczki to specjalność pana domu :wit
Martusiu cieszę się że Ci się podobają moje kwiatuchy :wit
Małgosiu nasiona śremskiego ogórka u nas najwcześniej wykupują,jeszcze nic nie kupowałam z nasion chyba muszę się pospieszyć, czy kupujesz przez internet czy u siebie na miejscu :wit
Ewuniu nie jestem specem od wysiewów dlatego podpytuję co i jak,a jakiej używasz ziemi do siania :?:
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Grażynko no bo jak tu nie pochwalić skoro włożyliście tyle trudu i znoju w urządzenie działeczki? :wink:
Ziemię do wysiewów kupuję-jest to podłoże do siewu i pikowania Aura z Pasłęka.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sylko witam Cię u siebie, dobrze że smak pomidorków swojskich mamy zimą w słoiczkach , zupka pomidorowa bez porównania smaczniejsza od tej z koncentratu ze sklepu, u mnie dzień jak co dzień do 16 tej w pracy a popołudnie w kuchni, swoją rodzinę karmię teraz szpinakiem , nie dawno robiłam naleśniki a dzisiaj makaron ze szpinakiem,na razie nie marudzą ;:306
Kupowałaś już nasiona ,bo ja chyba kupię w tym roku przez internet ,będzie to dla mnie wygodniejsze bo nie mam czasu chodzić po sklepach :wit

-- 5 lut 2014, o 19:51 --

O dzięki Marzenko już będę wiedziała w jaką ziemię się zaopatrzyć, bo tak szczerze to będę to robiła pierwszy raz ,kiedyś trzeba zacząć ,jakby co to uderzam do was po pomoc ;:306
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”