Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

No .... Ilonko tych pasji robi się coraz więcej a doba wciąż ma tylko 24 godziny .
Witaj miła koleżanko ;:196 i od razu na wstępie prośba o link - też chce pobawic się w takie fryzurki u mojej wnusi - ślicznie Wam wyszły .
Pies z papugą rewelacyjne ujęcie ale natura skuta lodem - na każdej igiełce widac to dokładnie .
Wielkie brawa i chyba poproszę o zgodę na skopiowanie - zrobię zimowa tapetę - takiej nikt nie będzie miał (a jeszcze lepiej jak byś w wolnej chwili przesłała mi z większą rozdzielczością na - byłabym przeszczęśliwa)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ilonko, przybiegłam do Ciebie z wątku synowej która mi Twój ogród poleciła.
Pięknie masz ile kolorowych kwiatów, lilie, róże, tulipany i tak mogłabym wymieniać i wymieniać. Ogórd niesamowity. Ile dekoracji aniołków, kaczuszek. Pozwolisz że będę tutaj zaglądac bo nie wyobrażam sobie żeby przejść obojętnie przez Twój ogród. Bardzo dużo masz roślin w doniczkach. Muszę powiedzieć że bardzo mi sie to podoba i w nowym sezonie pomyślę o wiekszej ilości u siebie przynajmniej bliżej domu.
Oczko bardzo ciekawie zrobione.
Pozdrawiam i masz kolejnego gościa w swoim ogrodzie :)
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i stało się, pogoda była dzisiaj tak cudowna, że krew w żyłach zaczęła prędzej krążyć, a mózg nijak nie chciał słuchać rozsądku, niczym dzipies wskazał drogę do ogrodniczego, do którego oczywiście musiałam wejść, wiec podjechałam. Na moje szczęście (albo nieszczęście ;:306) niczego ciekawego jeszcze nie mieli, dopiero w przyszłym tygodniu, ale kilka opakowań nasionek do koszyka oczywiście wleciało i dwa nawozy również, a jak by inaczej. Jutro ma być tak samo, słoneczko, słoneczko i jeszcze raz słoneczko, więc dobrze, że po drodze z pracy do domu, nie mam więcej ogrodniczych, chociaż jak dobrze pomyślę :;230. W sumie to takie dozowanie nie jest aż tak złe, bo małe a cieszy, a kieszeń za bardzo od razu nie odczuje, szkoda, że w weekend ma padać, ale mówi się trudno najwyżej będę siała ;:108.

Iwonko, ja spryciula ;:306, pewnie troszkę tak jak każda kobieta zresztą, fajnie, że moje aniołeczki Ci się podobają, to dopiero pierwsze sztuki, mam nadzieję, że jak się "rozkręcę" będzie ich dużo więcej i bardziej foremne, na razie przerzuciłam się na ozdoby wielkanocne

Miłka, jajka a raczej koszulki do nich już robię :;230, myślę o jakiejś kurce i króliczku, koszyczek to chyba dopiero za rok jak mi się nie znudzi, o serwetkach już myślę, ale raczej o takich dekoracyjnych, a firaneczka zamarzyła mi się do łazienki. Wiesz ja dopiero raczkuję więc potrzebuję więcej czasu na ich wykonanie, więc doba jak zwykle dla mnie za krótka.

Aguś ;:196, co raz bardziej podobają mi się te określenia zdolna bestia, spryciula :tan

Krysiu, no właśnie doba nijak nie chce się wydłużyć, a ja mam czasami tyle pomysłów, że sama nie wiem co najpierw mam w ręce wziąć (w czwartek robiłam pastę z makreli, w piątek lazanię) poza tym nie da się ukryć, że wiek, co ja gadam ;:223 , no powiedzmy zmęczenie pracą też swoje robi i człowiek już nie jest taki szybki jak kiedyś. Fryzurki robiłam podglądając je na you tubie, nie mam zapisanych linków, ale postaram się odszukać i Ci wówczas podeślę na pw lub e:mailem, zdjęcia oczywiście też mogę, jeśli naprawdę chcesz

Sylwia, witam Cię bardzo serdecznie i dziękuje za tyle miłych słów, zapraszam oczywiście częściej, jak zacznie się sezon, to będzie dużo więcej zdjęć, na razie nie ma co pokazywać, a na "odgrzewańce" nie mam czasu i szczególnie chęci, wolę w tym czasie nadrobić zaległości, więc w najbliższym czasie zawitam i do Ciebie ;:108
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Ilonko jestem pod wrażeniem ,co ta zima z nami robi , zaskoczyłaś mnie niesamowicie ;:224 ,żebyś ty siedziała ,a tym bardziej zajęła się szydełkowaniem,aniołki całkiem fajne wyszły ,a do przyszłych świąt to już będą prawdziwe cudenka ;:63 ;:63 ;:63
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ilonka już Ciebie nosi po ogrodniczych ;:oj
Ja na razie odwiedzam te z koszyczkami do klikania :;230 , to też sprawia dużo przyjemności, a
ile tam tego jest ;:173 głowa boli. Wczoraj odwiedziła Królika i poklikałam na floxy.... coś mnie na nie
wzięło. Dziś rano popatrzyłam u Mufeczki na jej okazy i połączenia i już wiem, że to był dobry wybór ;:215
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, ja mogę usiedzieć na tyłku tylko muszę coś w tym czasie robić, w tygodniu wygląda to tak, że po pracy i zakupach, na większe wyzwania nie mam siły, no chyba, że mogłabym iść do ogródka, to insza inszość, więc to, co wymaga więcej siły i pochłania więcej czasu zostawiam zazwyczaj na weekend, ale bezczynnie siedzieć też nie cierpię, bo szkoda mi czasu, więc szydełko jak najbardziej.

Majeczko, ano nosi, klikanie do koszyczka jest chyba bardziej niebezpieczne, niż kupowanie w sklepie, gdy trzeba od razu wyłożyć gotówkę, więc troszkę się wzbraniam, bo wiele rzeczy mi się jeszcze podoba. Zajrzałam do Niego fajne ma te floksy, ciekawa jestem czy skusiłaś się na Lizzy, bo ten momentalnie wpadł mi w oko.

wczorajszy dzień pełen słonka, młodszy syn pomalował drzewka owocowe
Obrazek

tu widać jeszcze śnieżne pozostałości
Obrazek

niezmordowana trawka, wciąż wygląda tak samo
Obrazek

i różom chyba też nic nie dolega
Obrazek
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Jak mało u Ciebie śniegu !! u mnie to jeszcze duża biała pokrywa :roll:
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Ilonko :wit , jestem zdziwiona że u Ciebie brak pokrywy śnieżnej. To już wiosna sie zrobiła. ;:oj U mnie jeszcze biało, biało ale słoneczko świeci i prawie jak wiosna :)
Pozdrawiam cieplutko :)
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKA....róże u Ciebie wyglądają jakby do snu zimowego się szykowały a one już zimę mają za sobą.....oj chyba w tym roku będą oblepione kwieciem....zima chyba im nie szkodliwa była.....
...a za czym Ty jeszcze biegasz po szkółkach.....może ja pójdę Twoim tropem.... ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu, u nas nie było, aż tak dużo tego śniegu, więc jak słoneczko zaświeciło znikał w oka mgnieniu.

Sylwuś, tak od trzech dni czuć w powietrzu zapach wiosny, od razu człowiek ma więcej chęci, dołuje mnie jednak myśl, że to jeszcze nie czas i pewnie aura ulegnie zmianie, a moźe jednak nie :?: Melduję, że "przestudiowałam" obie części Twojego wątku :tan

Krysiu, liczę na to, że róże w tym roku będą kwitły o wiele ładniej niż w zeszłym, bo do tej pory, zima rzeczywiście była dla nich nieszkodliwa i mam pobożne życzenie, aby tak już zostało. Czy Ty wiesz, że ja dopiero dzisiaj zobaczyłam, że masz wątek szydełkowy, przeczytałam wszystko od A do Z, reszta tam. Nie biegam po szkółkach, ja tylko tak przez przypadek przejazdem ;:306, a że dzisiaj rano zaplanowałam, że przez przypadek wpadnę do "mojej Pani" to inna inszość ;:306 ( też jeszcze nic nie miała). Nie szukam czegoś konkretnego lubię po prostu zajrzeć czy mają coś ciekawego, a lada chwila pojawią się cebulki tulipanów i lilii, więc może coś upoluję.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ilonko, nie masz już prawie śniegu! Jakże Ci zazdroszczę widoku zieleni, nawet tej przygaszonej...
U mnie jeszcze biało, ale słońca nie brakuje i ptaki głośno śpiewają :) Już niedługo!
Spokojnego wieczoru!
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ilonko - dzięki za poświęcenie czasu, którego też Ci brakuje .
Wszystko już mam. Widok jakby wiosenny w Twym ogrodzie ale kalendarz mówi coś innego ...
Co nas jeszcze czeka tej zimy lepiej nie myśleć ... ale ja takich nagłych zwrotów akcji nie lubię :D
U mnie regularna zima i tak ma być !!!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ilonka zgadłaś mnie też momentalnie wpadł mi w oko floksik Lizzy ?. :;230
przecież nie mogło być inaczej??...............odbieramy na tych samych falach? :;230
A, kliknęłabyś na 'ALL IN ONE', 'SHERBET BLEND', 'BRIGHT EYES' I na PHLOX - PŁOMYK WIECHOWATY BIAŁY hahahah..ha :;230
Rozmarzyłam się patrząc na zdjęcia z Twojego ogrodu.
Pojadę w niedziele zobaczyć czy moje róże też tak ładnie wyglądają.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Ilonko, Twoje róże wyglądają zdrowo, piękne słonko okala Twoją posesję... ślicznie...
U nas to jeszcze śnieg leży, dopiero dzisiaj pojawiła się dodatnia temperatura (+2 o 6 rano) na termometrze...

Zlodowaciały śnieg okala ogród... muszę go porozbijać by dopuścić tlenu do roślinek...
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

Śniżnych pozostałości masz naprawdę maleńko. Oby już zima nie wróciła, będę musiała wybrac się na działkę z aparatem i pokażę jak tam u mnie.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”