Nowości super
posty powyżej potwierdziły moje przypuszczenia z jakiego źródła pochodzą. Gratuluję szczęścia, wyglądają na okazy w naprawdę dobrej formie - też miałem chęć na kilka egzemplarzy z tej dostawy - głównie na kolczastego Gymnocalycium monvillei, sprawdzałem w trzech miejscach, ale wszędzie były w opłakanym stanie.
Pozdrawiam
Witam po krótkiej przerwie
Mam jeszcze do pokazania ostatnie kwiaty z zeszłego sezonu: Lobivia hertrichiana Lobivia maximilina var. caespitosa Lobivia aurea var. sierragrandensis
to tyle co miałem na zdjęciach
Będzie jeszcze kilka małych zbioróweczek i koniec wspomnień.
BigDonn pisze:Witam po krótkiej przerwie
Mam jeszcze do pokazania ostatnie kwiaty z zeszłego sezonu: Lobivia hertrichiana Lobivia maximilina var. caespitosa Lobivia aurea var. sierragrandensis
Nie pokazywałeś tego.... to ile łącznie z tych lobivii zakwitło?
BigDonn pisze:Witam po krótkiej przerwie
ładnie
....hm nie chwaliłeś się nimi jak to kwitło osz ty
Moje echino idą w pąki i to już..... nie dość że zachował się stary co przetrwał i nie usechł to jeszcze widać ze tworzą się nowe.
Wygląda na to że szykuje się kwietniowe kwitnienie..... sprawdź swoje co wyprawiają
A moje grzecznie sobie śpią na zimowisku. Co prawda pąki z jesieni nadal się trzymają, ale czy się rozwiną to już nie wiem.
P.S. To mam nadzieję, że się pochwalisz tymi pączusiami...
Pokazywałem w wątku o echinopsisach ten wcześniejszy co przetrwał... Te nowe to zaczynają się tworzyć i za jakiś czas będą widoczne bo na razie są takie zalążki.
Witaj Andrzeju,
mam duże opóźnienia w odwiedzaniu wątków. Ale na szczęście trafiłam już do Ciebie!
Masz przepiękne rośliny w swojej kolekcji, widziałam,że trafiło Ci się piękne-kolorowe Gymnocalycium.
Cieszę się bardzo,że zainteresowały Cię Adenium- trzymam kciuki za ich wzrost!