Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Aga zapomniałam o wątku ogrodowym wpadłam dziś z rana tylko przy kominku :wink:
a Ty tu takie widoki serwujesz zielone :D
Czy Sara tak urosła czy na tym zdjęciu tak tylko wyszła? :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

beata68 pisze:Wpisz Astvit, coś takiego wynalazłam, spróbuję co to warte.
W ubiegłym roku na tym nawozie wyhodowałam sadzonki papryk i pomidorów a w trakcie sezonu robiłam nim oprysk krzaków tych które wskazywały niedobory , pąków kwiatowych i samych owoców które zabezpieczałam przed suchą zgnilizną wierzchołkową . Hoye podlewane tym nawozem kwitły mi przez cały rok praktycznie non stop . Po przymrozkach zamawiam pierwszą turę czterech litrów a później w zależności od potrzeb . Może miałam szczęście z uprawami a nawóz to tylko przykrywka albo faktycznie jest tak dobry :wink:
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Kontakt:

Post »

Aguś..doskonale rozumiem Twój dzisiejszy nastrój :). Ja również czułam się bardzo naenergetyzowana :) A jak zobaczyłam zdjęcia Twojego ogrodu to aż wzięłam głęboki oddech :). Cudeńko :*
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Agnieszko i ja zauroczona na nowo widokami z Twojego cudnego ogrodu i naładowana pozytywnie czekam na wiosnę i trochę ruchu na świeżym powietrzu, ;:215
PS.
dziewczyny ale galopujecie
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry wszystkim!

Dziś wyjeżdżałam z domu przed 7ą i już było jasno! Zauważalnie wydłuża się dzień, a tym optymistyczniej nastraja, ponieważ w całym kraju ma być dziś pięknie i słonecznie :) Świetna jak dla mnie perspektywa, bo jak jest słońce, to jest dobry nastrój.
Szkoda, że ogród wciąż pod śniegiem, ale i nie ma jak się on rozpuścić, skoro teraz na termometrze -10st. Niech się ociepla!

Asiu, bardzo dziękuję za przedwiosenne odwiedziny! Cieszę się, że i u Ciebie samopoczucie zwyżkuje, ale przyznaj, że z perspektywą niedalekiej wiosny inaczej być po prostu nie może! Za ruchem na ogrodzie tęsknię już ogromnie i co nieco próbuję przygotować do niego ciało, ćwicząc w domu. Dziś Chodakowska będzie grana, jak dam radę (kolana).
Dobrego dnia, Asiorku!
Aga, i Ty w świetnym nastroju - bardzo się cieszę! Jestem przekonana, że to słońce czyni cuda z naszym samopoczuciem i niech tak zostanie jak najdłużej :) Dzięki za jak zwykle serdeczne słowa!
Elu, dziękuję, że podzieliłaś się swoim doświadczeniem z nawozami Astvit. Mówiąc szczerze, ja do nowości podchodzę ostrożnie, a będzie to coś nowego na mojej ogrodniczej półce. Jednak chciałabym pójść w nawozy naturalne i zapewne - po Twojej rekomendacji tym bardziej - właśnie w tą markę pójdę. Super, że masz po ich zastosowaniu tak dobre efekty. Miłego dnia!
Dario, witam w ogrodowym!
Sara jest sporo większa niż na zdjęciu z lata - spróbuję jej zrobić dobre zdjęcie, ale nie jest to proste, bo ciągle dokazuje :)
Pozdrowienia!
Marysiu, pamiętam że i mnie cleome w pierwszym roku niesamowicie urosło - bardzo polubiłam tę wdzięcznie kwitnącą bylinę!
Powodzenia w wysiewach zatem :)
Robaczku, energia mnie od wczoraj rozpiera, a to wszystko za sprawą pięknego słońca, które rozświetla zarówno okolicę, jak i serca :)
Ja także bardzo lubię to przedwiosenne nakręcenie - popatrz, niedługo Gardenia, a po niej już z górki do ogrodowych prac (a może luty będzie jeszcze łaskawszy i rozpoczniemy wcześniej?).
Jak wiesz, jeśli chodzi o nawozy, ja jestem wierna osmocote... na pewno zakupię go właśnie do kwasolubów, róż oraz jednorocznych, reszta dostanie nowy, naturalny nawóz. Muszę jeszcze doczytać, czy aby na pewno takie połączenie składników jest właściwe, czy raczej muszę wszystko podsypać jednym rodzajem.
Diamond Frost, Kasiu, to doskonały i niezawodny wypełniacz wszelkich ogrodowych kompozycji... unosząca się mgiełka pozostaje piękna do mrozów - jak się jej nie oprzeć? :)
Miłego dnia!
Moniko, dzień dobry - trzymajcie się!
Co do tego leżakowania, to jakbyś była w sezonie obok mnie - opis zgadza się co do joty :D
Czyżbyśmy nie potrafiły odpoczywać? E tam, odpoczynek w ruchu też jest przyjemny :D
Pozdrowienia gorące!

Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

hej Agnieszka :wit
jestem i ja :D ostatnia, najostatniejsza :;230
dobrze, że jest już wątek ogrodowy i twoje piękne zdjęcia :wit
Pozdrawiam
x-ag-a
---

Post »

Justi, ostatni będą pierwszymi! :)
Witam Cię gorąco... słonko świeci, prawda?
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Ach ten Twój zadbany trawnik, tak pięknie podkreśla rabaty :) . Mam zawsze problem z równomiernym rozsypaniem nawozu na trawniku, mimo że robię to siewnikiem. Kiedyś stosowałam Osmocote, ale kiedy roślin przybyło, jednorazowy koszt mnie przerósł. Podsypuję 100-dniowym w kwietniu, a później ewentualnie jakimś o miesięcznym działaniu. Mam nadzieję wrócić kiedyś do osmocote. To będzie piękny, słoneczny dzień. Pozdrawiam cieplutko :wit .
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Słoneczne dzień dobry Aguś, zdjęcie ;:167 . Miłego.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie też -10, ale wreszcie od rana słońce :D Koty mnie zachęcają do zabawy :"Wpuść kotka-wypuść kotka", może trochę schudnę przez to ciągłe wstawanie od komputera ;:306
Na razie myślałam o zakupie EM-ów, widziałam efekty w warzywniku. Nie ta ziemia, a i rośliny widocznie ładniejsze. Szkoda, że to nie był mój warzywnik :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Zaznaczam. Wpadnę później. Miłego dnia :wit
x-ag-a
---

Post »

Asiu, serdecznie zapraszam! ;:196
Ewo, w tę samą zabawę bawię się z Sarą - ciągle coś ją ciągnie na ogród, a przede wszystkim dokazujące ptaszęta :)
EM-y to z pewnością nawozy warte zastanowienia... fajnie, że potwierdzasz efekt ich działania. Ja jednak ja pójdę chyba w tym roku inną drogą :)
Bogna, słoneczne dzień dobry i odwzajemnione pozdrowienia!
Edyto, widzę, że wzajemnie odwiedzamy dziś nasze ogrody - dziękuję za miłe słowa pod adresem trawnika! To moje oczko w głowie i mimo, że w teorii ważniejsza kondycja roślin, to czymże by były, bez odpowiednio zadbanego tła. Cieszę się, że mój zielony dywan wywołuje pozytywne skojarzenia :)
Osmocote niestety jest bolesny dla kieszeni... pewnie w tym roku kupię tylko ich nawozy celowane, a reszta otrzyma naturalny, ten o którym pisałyśmy wcześniej.
Miłego, słonecznego!
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś ty dobra duszyczko ;:109 ty masz róże Charming Piano i siedzisz cichutko ;:150
A ja dwoje się i troję aby kogoś znaleźć kto ma to cudo ;:oj czy możesz coś o niej napisać głównie ciekawi mnie jak zachowuję się kwiat przy deszczowej pogodzie chodzi o tzw: mumie
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Oo myślałam, że cavalierki są mniejsze..nie znam tej rasy więc stąd te pytania :wink: podeślij fotkę nowej Sary :)

ten twój trawnik to jak dywan wygląda na bosaka do chodzenia się nadaje :D
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu cieszę się bardzo, że postanowiłaś zaprosić nas do swojego ogródka już teraz i wspólnie powspominać piękne widoki....
Uwielbiam Twój ogród.....te przestrzenie, z wielkim smakiem skomponowane rabaty, piękne rośliny.....baaardzo lubię spacerować Twoimi alejkami ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”