Dzień dobry wszystkim!
Dziś wyjeżdżałam z domu przed 7ą i już było jasno! Zauważalnie wydłuża się dzień, a tym optymistyczniej nastraja, ponieważ w całym kraju ma być dziś pięknie i słonecznie

Świetna jak dla mnie perspektywa, bo jak jest słońce, to jest dobry nastrój.
Szkoda, że ogród wciąż pod śniegiem, ale i nie ma jak się on rozpuścić, skoro teraz na termometrze -10st. Niech się ociepla!
Asiu, bardzo dziękuję za przedwiosenne odwiedziny! Cieszę się, że i u Ciebie samopoczucie zwyżkuje, ale przyznaj, że z perspektywą niedalekiej wiosny inaczej być po prostu nie może! Za ruchem na ogrodzie tęsknię już ogromnie i co nieco próbuję przygotować do niego ciało, ćwicząc w domu. Dziś Chodakowska będzie grana, jak dam radę (kolana).
Dobrego dnia, Asiorku!
Aga, i Ty w świetnym nastroju - bardzo się cieszę! Jestem przekonana, że to słońce czyni cuda z naszym samopoczuciem i niech tak zostanie jak najdłużej

Dzięki za jak zwykle serdeczne słowa!
Elu, dziękuję, że podzieliłaś się swoim doświadczeniem z nawozami Astvit. Mówiąc szczerze, ja do nowości podchodzę ostrożnie, a będzie to coś nowego na mojej ogrodniczej półce. Jednak chciałabym pójść w nawozy naturalne i zapewne - po Twojej rekomendacji tym bardziej - właśnie w tą markę pójdę. Super, że masz po ich zastosowaniu tak dobre efekty. Miłego dnia!
Dario, witam w ogrodowym!
Sara jest sporo większa niż na zdjęciu z lata - spróbuję jej zrobić dobre zdjęcie, ale nie jest to proste, bo ciągle dokazuje

Pozdrowienia!
Marysiu, pamiętam że i mnie cleome w pierwszym roku niesamowicie urosło - bardzo polubiłam tę wdzięcznie kwitnącą bylinę!
Powodzenia w wysiewach zatem
Robaczku, energia mnie od wczoraj rozpiera, a to wszystko za sprawą pięknego słońca, które rozświetla zarówno okolicę, jak i serca

Ja także bardzo lubię to przedwiosenne nakręcenie - popatrz, niedługo Gardenia, a po niej już z górki do ogrodowych prac (a może luty będzie jeszcze łaskawszy i rozpoczniemy wcześniej?).
Jak wiesz, jeśli chodzi o nawozy, ja jestem wierna osmocote... na pewno zakupię go właśnie do kwasolubów, róż oraz jednorocznych, reszta dostanie nowy, naturalny nawóz. Muszę jeszcze doczytać, czy aby na pewno takie połączenie składników jest właściwe, czy raczej muszę wszystko podsypać jednym rodzajem.
Diamond Frost, Kasiu, to doskonały i niezawodny wypełniacz wszelkich ogrodowych kompozycji... unosząca się mgiełka pozostaje piękna do mrozów - jak się jej nie oprzeć?

Miłego dnia!
Moniko, dzień dobry - trzymajcie się!
Co do tego leżakowania, to jakbyś była w sezonie obok mnie - opis zgadza się co do joty

Czyżbyśmy nie potrafiły odpoczywać? E tam, odpoczynek w ruchu też jest przyjemny

Pozdrowienia gorące!