Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Post »

Tadziu, w tv pokazują drogi nieprzejezdne w twoich stronach.Zapowiadają dodatnie temperatury i miejmy nadzieję,ze będzie już lepiej.Skręca mnie też,zeby już posiać,ale druga strona mówi,ze dłuzej będę miała jako taki porzadek w domu.
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Tadziu, jak tam żyjecie...to co pokazują w telewizji przeraża
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

A ja mam cichą nadzieje że to już po zimie będzie a teraz to tylko wiosna wiosna i wiosna :uszy
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Tadeo u mnie wiosna zapachniało ;:oj
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś witaj ;:168
Każdy się broni jak może , góra dół atakuje i obwinia za wszystko , doły na górę itd... Prawda jak zwykle pośrodku. Sciana wschodnia jest biedna i mimo szumnych zapowiedzi od lat niewiele się zmienia . Wójtowie i starostowie nie mają sprzętu , by udrożnić zasypane drogi . Czym maja to zrobić , normalne samochody z piaskarką i pługiem nic tu nie poradzą . Tylko pługi wirnikowe coś mogą zrobić a tych jest za mało. Albo taka sytuacja , wójt dostał wirnik do odśnieżenia wsi , niestety starosta nie miał czym odśnieżyć drogi powiatowej i pług nie miał jak dotrzeć do drogi gminnej ;:oj ;:oj ;:oj Wieś nadal zasypana. Temperatura jeszcze przez kilka dni ma być nie za wysoka. Jak nie zepchną śniegu za dwa tygodnie dwumetrowa warstwa nie rozpuści się. ;:185 Jest bardzo ubity przez wiatr i przez to twardy.
Pozdrawiam. :D
Marzeniu , zwyczaje ma każdy i ja to szanuję . Ale nie zmienia to faktu ,ż jesteś w gorącej wodzie kąpana :wink:
Gosia , porządek też , ale roślinki wyciągnięte na parapecie też nie będą na ogrodzie dobrze rosły . Od środy ma być na plusie , na pewno śnieg będzie topniał , byle nie za szybko . Może być powódź ;:oj
Ewuś , ja tego nie odczuwam , ulice w mieście w miarę drożne , nawet te boczne. Gorzej za miastem , tam bardziej zawiewało. 10 minut po przejściu pługa znowu nie można było przejechać. ;:131
Natuś , ja też . Jakby zima wróciła wielka tragedia by była. Możliwe jak nigdy dotąd. ;:oj
Lucy , pokrzywdzony jestem . ;:131 Trudno , muszę jeszcze poczekać. :evil:
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Tadzik u mnie tragedii by jeszcze nie było bo troszku śniegu jeszcze jest a i mróz jeszcze trzyma w nocy :lol:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Tadziu no taki charakter ;:131 Zaraz lecę bo może po 2 dniach coś wykiełkowało... :roll:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Tadziu, u mnie śniegu już prawie nie ma, a Ty już zażegnałeś klęski pogodowe? Współczuję problemów, jakby tych codziennych było mało ;:168
Ehhh?byle do wiosny? i niech się zbytnio nie ociąga :wink: Na najbliższe 2 tygodnie perspektywy obiecujące, codziennie na plusie! :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Natuś , według zapowiedzi ma być coraz cieplej , ale to dopiero początek lutego , połowa zimy. Mam obawy , czy nie zechce wrócić. ;:oj
Marzenko , czy nie mam racji ;:306 ;:306 ;:306 Po 2 dniach to może rzeżucha tylko :D
Kasiu . :wit
Dla mnie ta zima to pikuś. Zanim wstałem śnieg miałem odgarnięty. Do sklepu na drugą stronę ulicy.Tragedia dla tych co mieszkają w odległych przysiółkach. Sklep , szkoła , gmina kilka a nawet kilkanaście kilometrów. Dla nich to trudności nie do pokonania. A pomoc nawet jak była, to tylko w ograniczonym zakresie. W pierwszych trzech dniach rozpychanie nic nie dawało. Wiatr i padający śnieg powodował , że po 10 minutach wszystko wracało do stanu poprzedniego. Ba ,nawet gorzej , bo powstałe tunele były coraz wyższe i coraz grubsza warstwa śniegu była do rozepchnięcia. ;:202 ;:202 Oby to była już wiosna , bywały tak wczesne, jedna pamiętam właśnie po tak krótkiej zimie. Może teraz też. ;:131
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Tadziu por zaczął kiełkować-w cieple,trzymany na gzrejniku
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To zdejm go z grzejnika , bo w pięty go parzy :wink: Za ciepło , 20 - 22* wystarczy. Mało światła , wyciągnie się na pół metra. ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Tadeuszu :wit
Postanowiłam zwiedzić Twój ogród, zaczęłam od szóstej części i jestem pod wrażeniem alei liliowców. ;:138
Napisz mi czy Twoja Paulownia zakwitła Ci.Moja jest z nasionek i ma dopiero 2 latka, pierwszej zimy zmarzła i odbiła od zera ale za to 4 metry przyrostu miała. :heja Ciekawe po ilu latkach kwitnie.?
Pozdrawiam serdecznie Kasia. ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadziu u mnie też dużo śniegu, ale te ilości w Waszych okolicach są aż trudne do wyobrażenia .
Mrozik nadal trzyma..... ciekawe jak będzie dalej, oby tylko nie zrobiło się nagle dużo cieplej, bo jak to wszystko zacznie na raz topnieć to nie będzie ciekawie....
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Kasiu :wit
Paulownie w wątku nie są moje. Są trzyletnie , jeszcze nie kwitły. Mam sadzonkę jeszcze mikra, zrobiona właśnie z jednej z tych. Stoi w doniczce w piwnicy. Nie odważyłem się zaryzykować i na działce posadzić. Jeżeli Twoja tak ''strzeliła'' ma dobre warunki. Starsza nawet jak zmarznie właśnie tak się zachowuje i z ziemi wybija. ;:333 Zakwita po 3-4 latach , ale na pędach dwuletnich .
Pozdrawiam. :D
Aguś , tak ogólnie to śniegu nie ma wielkich ilości. Tragedia powstała z powodu silnego wiatru. Przenosił śnieg w niektóre miejsca. Na sczęście większość śniegu lód przytrzymał w miejscu. gdyby nie to ... ;:oj ;:oj Na naszych terenach nie przewidują szybkiego ocieplenia. Ziemie nie jest głęboko zamarznięta , nie powinno być powodzi. ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Moje paulownie miałam też w donicy ale nie przezimowała, zasuszyłam :;230 w ogrodzie 3 ładnie więc bez obaw i wsadzaj je na wiosnę.Również robię sadzonki i nawet szybko się ukorzeniają. ;:63 w tym roku ponownie pozabieram odrosty bo ją chce prowadzić na wysokim pniu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”