Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Post »

U Ewy w ogrodzie właśnie siedzę,a ona u Ciebie :wink:

Na Budleję zdecydowałam się jakiś czas temu,muszę zamówić.

O! i czosnek olbrzymi,kurka muszę pamiętać latem,

Chyba przestanę oglądać cudze ogrody,bo mi się tylko przypomina co jeszcze chciałam mieć :roll:
Pozdrawiam-Ewa
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Iwonko, jak dobrze mi u Ciebie ;:196 Te kolory i to słoneczko :D śliczne zdjęcia. To śliczne i białe na 12 zdjęciu to co to takiego??
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Iwonko, witaj... :wit
Fotki robisz cudowne, swoim cudownie kwitnącym roślinom i gościom... ;:138
Moje Hibiskusy rosną i co jakiś czas podmarzają, a potem dają radę i rosną dalej. Tylko bardzo długo trzeba czekać, aż coś odbije, jak zmarzną...
Białe kwiaty niesamowicie rozświetlają, bardzo je lubię... :)
Pozdrowienia zostawiam... ;:167
I, tak się przymówię, możesz mi napisać, jakie masz odmiany Berberysów, tak z ciekawości pytam... ;:306
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I dobrze robisz Majeczko niech sobie ludzie siedzą, ile wlezie, kompy po to są :D . Myślę, że u mnie ciut cieplej, ale tropików nie ma ;:3
Ewa miło mi , że zawitałaś do mnie, a od tego, co powiedziałaś w głowie mi się poprzewracało i pękłam z dumy, oczywiście doskonale wiem, czym różnią się nasze ogrody, ale cieszę się, że Ci się u mnie coś spodobało. Stara, poniemiecka, przepyszna jabłoń tzw. kosztela z Pomorza to jedyne nietykalne drzewo w moim ogrodzie -chodzimy koło niej na palcach - owoce ma pyszne, wrześniowe. Pozdrawiam Cię i zapraszam jeszcze. :wit
No tak Zbyszku hortensje Ci nie przemarzną na pewno, pozdrawiam serdecznie.
Ewa a właśnie czytałam u Ciebie, że lista zakupów zamknięta :;230 :;230 , pozdrawiam Cię serdecznie, budleje kup koniecznie - trzy kolory i posadź razem - obłęd ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Małgosia dziękuję Ci za miłe słowa, kochana jesteś ;:168 , na 12 złocień wielki, taki trochę ma kremowy kolor, robaki go lubią :wink:
Dorotka witaj kochana, miło, że wpadłaś, ale berberysów Ci nie podaruję, ale jesteś. Wiesz ile czasu muszę to wypisywać mam 22 odmiany, aż po zeszyt poleciałam: Powwow, Golden Torch, Red Pillar, Golden Erecta, Erecta, Bagatelle, Goldalita, Dart's Red Lady, Golden Ring Nana, Golden Ring, Golden Carpet, Park Juweel, Red Juwel, Green Carpet, Helmond Pillar, Red chief, Superba, Maria, Admiration, Tiny Gold, berberis gagnepainii ...uff ;:131

dla Ciebie Superba ;:3

Obrazek
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Kochana,na trzy budleje,to ja nie mam miejsca! Phy! Ja mam góra 2 metry na szerokość,może ciut więcej.

Piszesz o koszteli,świetnie się składa,moja rośnie 6 lat i jeszcze ani jednego kwiatka nie miała! :twisted: Dzisiaj mówiłam mamci,że jak w tym roku nie zakwitnie choć jednym kwiatkiem,to będzie to jej ostatni rok u mnie!Nie mam miejsca na drzewa owocowe,które nie dają owoców :wink:

I nie śmiej się ,że lista zakupów zamknięta,jest na to całkiem proste wytłumaczenie! Budleja jest na liście z powojnikami (a ta jeszcze nie domknięta) będą zamawiane z jednego sklepu! ;:216
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa jeśli masz kosztelę , o której mówię, to warto czekać, uwierz :wink: . A co do budlei, to ja chyba mniej miejsca mam i trzy się zmieściły, na dwa metry to ja 15 roślin sadzę :;230 - wsadź - nie pożałujesz, budleja tania jest , no i bardzo do powojnika podobna, w sumie , to to samo :;230 :;230
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

:;230 :;230

No dobra,przekonałaś mnie,wsadzę dwie sztuki,a jak mnie mąż wyeksmituje ,to będę do Ciebie przyjeżdżała pielić :lol:

Po ilu latach kwitła u Ciebie kosztela?

Bo mój James Grieve dla przykładu, w roku,w którym go zakupiłam dał mi dwa jabłka!
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa błagam Cię trzy - biała, różowa i fiolet - chłop się nie połapie, oni kolorów nie odróżniają, powiesz, że to ten sam krzak i że nie wiesz, co jest :;230 . Kosztelę Ewunia mam poniemiecką, Niemce sadziły, więc Ci nie odpowiem, nie wiem, jakie masz jabłuszko ;:196. EDIT: w razie czego przyjedziesz do mnie, przenocuję Cię, pojedziemy na zakupy do fajnej szkółki :;230
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ale masz berberysów ;:oj też mam trochę,ale chcę kupić jeszcze Marię , co do koszteli to dla mnie to smak dzieciństwa ,szkoda że tych jabłek nie można kupić
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Iwonko, to chyba nie o złocień mi chodziło ;:131 Ten biały kwiatek o który pytam nie jest chyba złocieniem, ale zupełnie nic mi do głowy nie przychodzi jak na niego patrzę...
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorcia7 pisze:Ale masz berberysów ;:oj też mam trochę,ale chcę kupić jeszcze Marię , co do koszteli to dla mnie to smak dzieciństwa ,szkoda że tych jabłek nie można kupić
Dorotka, a no nie można, ale chętnie dam Ci worek we wrześniu, a Marię kup, bo cudna jest, widzisz teraz dlaczego o berberysach nie mogę rozmawiać ;:124

Małgosia jeszcze raz sprawdzę, zajrzyj jeszcze. ;:168
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

:;230 :;230
Ło matko! ,ale się uśmiałam! Tak huknęłam,że M przybiegł sprawdzić z czego się śmieję! :D
Zamówienie jeszcze nie domknięte,więc się pozastanawiam :wink:

Czytałam o koszteli,ponoć od podkładki zależy i może być tak,że dopiero w 6-7 roku zacznie kwitnąć. Tu na FO nawet ktoś miał podobną sytuację.

ahaha jeszcze się śmieję.
A z kosztelą przeprowadzę poważną rozmowę :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosia napoju Ty najlepszy, toż to ostróżka - piękna była tego lata, nie powiem ;:167

Ewa widzisz, co dwie głowy, to nie jedna, decyzję odpowiednią podejmij :;230 . Z kosztelką pogadaj i z mężem, albo jak zakupisz trzy budleje, to powiesz, że jedną chyba gratis włożyli do zamówienia, zdarza się ;:306 ;:196 , pozdrawiam Cię oraz Twojego M.
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewa spytam M po ilu latach kosztela zaowocuje, ale to stara odmiana i myślę, że musisz jeszcze poczekać, a warto, bo to pyszne jabłka, u mojej babci były w sadku. ;:170
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Iwonka, na teraz Ci dziękuję pięknie, za podanie odmian, aż sama muszę policzyć ile ich jest u mnie. Obawiam się jednak, że troszkę mniej i będę temu zapobiegać latem... ;:306
Ciekawość zaspokojona, mogę spokojnie iść spać...Te kontrasty kwiatów i liści będą mi się śniły po nocy... :lol: (widzisz, daruj mi, bo taka zadowolona jestem :heja )
Serdeczności... :wit
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”