Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2

Post »

Joasiu achhhh ten twój Gucio ;:167 U mnie też raczej śniegu jutro już nie będzie, bo te malutkie ilości ,które były do juta na pewno stopnieją ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Fajny Gucio jak misiaczek wygląda :lol: Mnie też narcyzy radują oko :roll:
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Joasiu ;:196
Jak tam zima u Ciebie?
Gucio zainteresowany nowym zakupem będzie obserwował kiedy zakwitnie lub wypatruje wiosny :tan
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joasiu, popieram twój plan ogrodu wiejskiego z głebi serca. Sama mam bardzo osobliwy stosunek do 'babcinych kwiatów". Dla mnie babcine kwiaty, to kwiaty mojego dzieciństwa, których urok zapadł mi w pamięć i serce do tego stopnia, że przeniosłam je też do mojego wsiowo-małomiasteczkowego ogródka. Kocham babcine piwonie, naparstnice, floksy, lilie złotogłów, pierwiosnki ;:167
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

hmm,dopiero się zorientowałam,hmm.
Wracam czytać od początku.

No,przeczytałam! Jak ja bym chciała mieć taką ćwiartkę okręgu o promieniu ok. 10 m !!! Zazdroszczę!
Róże wybrałaś piękne. Część z nich zagościła lub zagości też u mnie :)

A jak masz wahania nastroju,to sobie coś posiej! Jak codziennie tam zajrzysz,to Ci się buzia będzie sama uśmiechała :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

jonatanka pisze:Na wiosnę będą prawie kurki.Ja zamierzam dla moich "wybudować" nowy kurniczek i zamierzam powiększyć grupkę kurek o zielononóżki.Może jeszcze dwie gąski. ;:65
Joasiu no to się rozwijamy, wszystkie trzy ;:333
Ale o zielononóżkach poczytaj jeszcze m.in. u Małgosi
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zapowiada sie piękny ogród .Jak zazdroszczę Ci tych planów i zacięcia .Za 2 -3 lata gdy roślinki się rozrosną będzie pięęęęknie i sama bym na boso pospacerowała w takim pachnącym buszy i tętniącym życiem ,bo owadów będzie moc .Masz fajne plany Joasiu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

plany na twój ogród bardzo fajne ;:138 sama w takim ogrodzie czułabym sie nieziemsko :D pozdrawiam :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Jonatanko -za kilka lat zobaczysz będziesz zaskoczona jak wszystko się pięknie rozrosnie.Jak dozyje będe podziwiać :D Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Joasiu. Jesteś bardzo mi bliska chyba jeszcze bardziej jak sie dowiedziałam że jesteś jedynaczką. my jedynaczki musimy trzynać sie razem. Nowa rośłinką zaciekawiony piesek i jeszcze łapki sobie grzeje przy grzejniku. Gucia proszę pogłaskać ode mnie.
Pozdrawiam cieplutko i miłego wieczoru życzę. ;:196

-- 3 lut 2014, o 18:59 --

To jeszcze ja plany ambitne i realizację będę bacznie obserwować. U Martusi też zamówiłam:)
Celina
50p
50p
Od: 29 sie 2010, o 15:57

Post »

Jonatanko, witaj. Właśnie zakończyłam czytanie i spacer po Twoim ogrodzie. Fajnie, superancko! Tempo prac- rewelacyjny, Wielkości ogrodu-pozazdrościć! Pięknie się ogląda z wygodnego fotela, jak ktoś walczy w ogrodzie :uszy . Czekam z niecierpliwością na wiosnę i ciąg dalszy, a zwłaszcza na róże, bo też poszalałam w tym roku.
I jeszcze jedno: Maksio kopie dziury w ogrodzie? Polubić dziury! Ja też mam psa kopiącego i też czekam aż z tego wyrośnie...już 15 lat. W tym wieku to już mu nawet nie wypada, a jednak...to silniejsze od niego. Pozdrawiam wczesnowiosennie.
Mój ogród też kiedyś będzie piękny. Pozdrawiam, Celina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Joasiu mam chwilkę to się chociaż przywitam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

I ja się przywitam, bo chociaż zaglądałam to się nie odzywałam :wit . Jak ja ci zazdroszczę, że masz taką dużą powierzchnię na spełnienie swoich marzeń. Za kilka lat jak wszystko się rozrośnie, będzie super ;:215 . Jeżeli mogę Ci coś doradzić, to narysuj sobie w skali swój ogród, wrysuj ścieżki i główne nasadzenia drzew, krzewów i dużych roślin. Z mniejszymi można się przenosić, jak uznasz, że za bardzo się rozrosły lub nie pasują w danym miejscu, natomiast duże lepiej nie ruszać, bo potem odchorowują.
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witajcie. U mnie wiosna słonko świeci i temperatura dodatnia. Słońce jeszcze niemrawo przebija się przez chmury, a my już jesteśmy spragnieni promieni słonecznych, które ogrzeją ciało. Czekając na wiosnę czekamy także na pierwsze promienie słońca. Lubimy, gdy nasza twarz nabiera zdrowych rumieńców, zdrowych to znaczy muśniętych delikatnie lekkimi promieniami słońca .Ale nie sadzę ,że to koniec zimy ,za dobrze by było.

Grażynko- Gracha Gucio to straszny słodziak.

Martusiu- Koziorożec Plany i zamiary powoli będę realizować. W drugiej części ogrodu będzie cześć ogrodu w stylu ogrodu angielskiego ale z babcinymi kwiat uchami i druga część typowo warzywniczka z kurkami. To duża działka około 20 arów jest jak podzielić.

Joanna_68 zainteresowany jest nową roślinką. Zawsze jak pojawia się w domu coś nowego musi dokładnie to obejrzeć.

Aniu ?Sweety tak nasze psiaki ciekawskie muszą zawsze skontrolować czy nie umknie im czasem smakołyk.

Jadziu-JAKUCH cieszę się ,że jest ciepło ale troszkę martwi mnie ta pogoda bo obawiam się żeby nie było powtórki z ubiegłego roku. Chyba 2-3 lata to dla mnie za mało żeby ogród coś okazał ponieważ jak na razie to tylko przesadzam. Dlatego ostatecznie zadecydowałam jakie rabatki będą i tym się kieruję.

Marysiu ja uwielbiam zwłaszcza zima takie zieloności na parapecie narcyza, tulipanka i oczywiście prymule. To będziemy przygotowywać dla naszych kurek salony. Poczytam jeszcze o zielononóżkach gdyż właściwie moja wiedza na ich temat jest znikoma. Wiem ,że jajeczka są zdrowsze od zwykłych kurek.

Reniu on tez lubi kwiaty na parapecie

Grażynko ?Byna Planując rabatki pominęłam tą właśnie z babcinymi kwiatami. Dobrze ,że mam druga część działki dość dużą i mogę tam wygospodarować część na taką rabatkę.

Ewuniu ?Terlica Bardzo się cieszę ,że mnie odwiedziłaś i zapraszam. Róże będziemy sadzić te same odmiany ,ale chyba z innych szkółek .Będziemy miały porównanie naszych sadzonek. Czytając na forum często czytałam ,że to od sadzonki bardzo dużo zależy min. ilość kwiatów ,wielkość .

Gosiu - gogo76p mam nadzieję ,że uda mi się stworzyć taki klimat.

Jadziu e-babcia myślisz ,że zajmie mi to tyle czasu?

Sylwuniu dziękuję za tak miłe słowa. Widzisz jak to jest czasem znamy kogoś kilka, kilkanaście lub kilkadziesiąt lat i nie słyszymy tak miłych słów i można sobie zadać pytanie czy właściwie dla tych osób mamy jakieś znaczenie. Niektórzy uważają ,że jedynaki to egoiści. Chyba nic bardziej mylnego nie słyszałam. Gucio to mały wielbiciel kwiatów.

Celinko witaj i zapraszam. Na Maksia nie ma lekarstwa pozostaje akceptacja .Najbardziej boli jak widać wykopane lub zniszczone roślinki. Jakie różyczki zamawiałaś?

Jolu już postanowione i narysowane rabatki właśnie dlatego żeby unikać przesadzeń a to robię nagminnie do tej pory. Roślinki nie zdążą wyrosnąć i zostają ponownie przesadzone. Właśnie temu powiedziałam stop i ostateczne postanowienia rabatka hortensjowa , różana oraz lilie. W drugiej części ogrodu połowa warzywniak i druga część to ogród na styl angielski z babcinymi kwiatami. Pozostaje nam do wycięcia kilka drzew owocowych których bardzo szkoda ale są bardzo suche i musimy to zrobić.

Kilka fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Joasiu witaj ;:196
Piękną masz wiosenkę na parapecie, żółty, energetyczny kolorek aż się buzia sama śmieje :D
Piesio uroczy ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”