Piękne zmiany w Twoim ogrodzie, coraz bardziej wygląda jak typowy angielski ogród, można go będzie podziwiać całymi dniami

Pozdrawiam Cię serdecznie

Witaj Moniuvertigo pisze:
Aniu, mój ogród ciągle niedokończony, ale może kiedyś doczekam się, że będzie taki jak tego oczekujęAniaDS pisze:Hej Moniś, widzę, że nas obu nie było przez ten ostatni czas.
Piękne zmiany w Twoim ogrodzie, coraz bardziej wygląda jak typowy angielski ogród, można go będzie podziwiać całymi dniami![]()
Pozdrawiam Cię serdecznie
Rozeta pisze:...Ale zaraz, zaraz ... miałam pozachwycać się tym cuuudnym floksemvertigo pisze:. Jest przepiękny!
Widziałam go kilka dni temu w jednym sklepie internetowym i okropnie mi się spodobał. Powiedz jak Ci rośnie? Jesteś z niego zadowolona? Łapie mączniaka?
Witaj, Majeczkomajka411 pisze:Cześć Moniczko mało bywasz na forum
![]()
Gdzie można kupić tego floksa![]()
Zamawiasz nowe róże
Munstead Wood bardzo mi chorował jesienią. Ciekawe jak się sprawdzi u Ciebie. Kwiaty są bardzo ładne, ale wg mnie ta róża wymaga oprysków, a jak wiesz, ja ich nie stosuję, raczej wolę wybierać takie odmiany, które tego nie wymagają.majka411 pisze:Moniczko na obecną chwilę mam w koszyczku dwie róże Lady of Shalott i Munstead Wood.
Czekam jeszcze z decyzją co dalej..... zawsze na wiosnę pokazują się perełeczki![]()
Na jesieni zamówiłam bardzo dużo róż, wiele mam jeszcze zadołowanych. Te które domówiłam teraz wybierałam specjalnie na mocniejsze akcenty kolorystyczne.![]()
Muszę sprawdzić jak kolorystycznie wypadnie mi połączenie na rabatach. Lubię kolory, ale dobór ich musi być przemyślany.
sprzedaje na alleegro pod nickiem paeonia_plRównież zamówiłam sporo bylin....Mam z ubiegłego roku 2 floksy, które mocno mi zawróciły w głowie stąd moje
pytanie o Twojego. One mi pięknie kwitły do jesieni i były zdrowe.![]()
Nie znam tego sklepu... możesz mi wstawić link?
TradycyjnieJestem bardzo ciekawa jak obsadzisz nowe jesiennie rabaty
Dziękuję, Ewuniuewamaj66 pisze:Moja różanka w podobnych kolorachDosadzam ciemne róże, a na razie i tak mylą mi się odmiany bladawców
![]()
Odwilży jeszcze nie widać, choć wreszcie 0 stopni.
Zdjęcia zapierają dech
Kasiu, Spirit of Freedom ma się u mnie bardzo dobrze, nie choruje, ładnie trzyma kwiaty, choć mają tendencję do pochylania się, ale nie przeszkadza mi torobaczek_Poznan pisze:Monia, piękne widoczki![]()
Spirit of Freedom cudna, jak się u Ciebie sprawuje? Mam nadzieję, że upały jej nie straszne, bo posadziłam ją jesienią pod południową ścianą domu....
Dziękuję, Majeczko, gdzie mi tam do cudnych fotek. Nie mam do tego ani odpowiedniego sprzętu ani czasu - szybkie foto i jużedulkot pisze:Monia nawet jak już gdzieś były te widoczki to i tak są takie piękne że można by je oglądać w nieskończonośćta ławeczka z hortensjami cudo
i rabatki z różną roślinnością nie koniecznie różaną też wspaniałe
U mnie piękne słońce od dwóch dni - czuć wiosnę w powietrzuewamaj66 pisze:Do tej pory nie wychodziłam do ogrodu, bo okropnie wiało, może jutro się uda. Te róże, które rosną przy domu wyglądają przyzwoicie, pozostałym się nie przyglądałam. Te niskie mnie nie martwią, i tak je tnę. Gorzej z pnącymi. Marne -20 nie powinno im szczególnie zaszkodzić