Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Post »

Tadziu,witaj porannie.U mnie znowu ponad 11 mrozu,mam serdecznie już dosyć.Ta końcówka zimy będzie się nam ciągnęła jak g........o przez morze.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Ja też witam z rana i nie narzekam tylko wręcz przeciwnie bo zimę mamy dopiero od 2 tygodni
a co by było jak by przyszła w listopadzie ;:306 Pamiętam taki rok kiedy 15 listopada było śniegu po pachy i tak leżał do marca.
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie narzekajcie na pogodę, odwilż idzie. U mnie od rana wieje mocno halny, świeci słońce i jest +6. U Was też niedługo tak będzie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu!...u Ciebie spora pierzynka śnieżna..u mnie ziemia polukrowana ...no może posypana cukrem pudrem ;:306
Cieszę się,ze zrobiłam jesienią okrycia z liści i kompostu swoim roślinkom ...największy mróz u mnie do tej pory - 14C...a dzisiaj?...słonecznie i +1C w tej chwili.Pozdrawiam! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Dziewczyny, to u Was prawie wiosna, u mnie -15 za oknem, a wiatrzysko takie, że za -25 obleci. ;:202
Pozdrawiam Lidka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tadek jak tam pogoda, już roztopy dotarły do Ciebie ?
U mnie od kilku dni 6 w plusie a nocą tyciutki przymrozek.
Wiosna idzie..... :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Tadziu witaj mam pytanko czy werbenę patagońską to już siać :?: ...różnie piszą... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Tadziu pokazują w TV, że Twoje okolice zawiało na całego ;:202 u mnie odwilż i teraz jeszcze z dachu kapie a wdzień +7 i słoneczko grzało, podmucham ciepełka troszkę do Ciebie ;:3
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Lidziu odezwała się ułańska fantazja zakodowana w genach po przodkach ;:306 ;:306
Marzeniu , daj Ty sobie na wstrzymanie z wysiewami. Nie ma potrzeby tak szaleć. Szałwia omączona to bylina , jeszcze na pewno za wcześnie . Begonie nie mój temat.
Misiu werbena dla Was obu. To bylina , u nas niestety nie zimuje. Wysiew koniec lutego , początek marca. Szybko kiełkuje i rośnie. Posiejesz za wcześnie to po prostu przerośnie . To że sadzonki duże nie znaczy , że szybciej zakwitną. Trudniej przyjmą się i gorzej zniosą zmianę miejsca. Na jesieni wystarczy zostawić badyle a same nasieją się. ;:108
Gosia , dzisiaj pewnie cieplej ;:333 Jeszcze będzie różnie w pogodzie. końcówka dla mnie także najgorsza, robię się niecierpliwy ;:134
Natuś niby nie jest długo , ale mogła by już spadać ;:65 Nie płakał bym za nią. ;:185
Liduś , Ty masz zawsze dużo cieplej . Mnie nadal nie opuszcza, coś słyszałem o odwilży za kilka dni. Prognozy ostatnio niezbyt trafne, raz zimnem syberyjskim straszą , raz ''zimowym upałem'' . ;:131
Bogusiu , jak oglądałaś dzisiaj wiadomości , to sporo było lubelskim.Nawet sam premier interweniował , by nas odkopali :wink: :D Boczne drogi zawiane, zwykłe pługi nic mogły tu zrobić. Na noc -10* , czyli zima na pełny etat. ;:333
Graziu , jak spojrzę za okno to przechodzi nie chęć na wyruszanie z domu , i gdyby nie piesa nikt by mnie nie wyrwał za drzwi. Pogoda jak wyżej , Na razie ucichło , i dobrze niech odkopią dalekie wioski. Tam chleba nie mogą kupić. Jutro znowu ma dąć. ;:oj Nawet zaczęło ;:223 ;:223
Marysiu , dzięki za szczyptę ciepełka ;:196
Może i do mnie dojdzie odwilż , na razie ziąb. Krajobraz jak na biegunie, jak przyjdzie odwilż będzie wilka debra ;:131
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Tadziu wcale się nie dziwię że nosa za drzwi nie chce się wysunąć przy ostatnim lodowatym porywistym wietrze ;:224 Widziałam w TV jakie drogi w Twoich stronach były zawiane...u nas też było nie za ciekawie...jest odśnieżone, ale momentami jedzie się wąskimi tunelami. Największa pociecha że prąd był przez cały czas...ogrzewanie centralne bez prądu nie chodzi :roll:oby wytrwać do wiosny ;:306
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Witam w niedzielny słoneczny dzień. :D
JAniu już lepiej, nie wieje , mróz zelżał. ;:333 Dzisiaj Dzień Swistaka, chyba widzi swój cień . ;:202 Czyli zima jeszcze nieco potrwa. ;:131 Z prądem nie było problemu , na Roztoczu lód zrywał druty, gałęzie także robiły swoje. Nawet tam gdzie pługi jeździł jest skorupa lodowa z wyrwami . Nie da się szybko jechać , kręci na każdym dołku. Co roku mniej sprzętu na drogach. Jeszcze kilka lat temu na trasie Zamość -Hrubieszów piaskarki mijałem co 10 minut , teraz i tam zawiało.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Tadziu :wit
Dawno nie zaglądałem do ciebie :oops: ,a tu takie zawieje .U mnie już drugi dzień temperatura powyżej zera .Teraz jest już 3* i śnieg szybko topnieje.Sprzętu coraz mniej,nie wiadomo czy to z oszczędności czy z lenistwa
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Tadziu u mnie na razie 3 stopnie w plusie...nie pada,nie wieje-łudzę się jak głupia ale co robić ;:219
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Tadziu :wit U mnie z pogodą bardzo podobnie.Trzeba się uzbroić w cierpliwość i przeczekać te pogodowe zawirowania.Już niedługo miejmy nadzieję będziemy się cieszyć wiosną.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Tadziu dziękuję...