Mój Kwiecisty Zakątek cz6
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6
Tadziu,witaj porannie.U mnie znowu ponad 11 mrozu,mam serdecznie już dosyć.Ta końcówka zimy będzie się nam ciągnęła jak g........o przez morze.
Ja też witam z rana i nie narzekam tylko wręcz przeciwnie bo zimę mamy dopiero od 2 tygodni
a co by było jak by przyszła w listopadzie
Pamiętam taki rok kiedy 15 listopada było śniegu po pachy i tak leżał do marca.
a co by było jak by przyszła w listopadzie

Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie narzekajcie na pogodę, odwilż idzie. U mnie od rana wieje mocno halny, świeci słońce i jest +6. U Was też niedługo tak będzie.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tadziu!...u Ciebie spora pierzynka śnieżna..u mnie ziemia polukrowana ...no może posypana cukrem pudrem
Cieszę się,ze zrobiłam jesienią okrycia z liści i kompostu swoim roślinkom ...największy mróz u mnie do tej pory - 14C...a dzisiaj?...słonecznie i +1C w tej chwili.Pozdrawiam!

Cieszę się,ze zrobiłam jesienią okrycia z liści i kompostu swoim roślinkom ...największy mróz u mnie do tej pory - 14C...a dzisiaj?...słonecznie i +1C w tej chwili.Pozdrawiam!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
- 200p
- Od: 24 lut 2013, o 22:22
Dziewczyny, to u Was prawie wiosna, u mnie -15 za oknem, a wiatrzysko takie, że za -25 obleci.
Pozdrawiam Lidka

Pozdrawiam Lidka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tadek jak tam pogoda, już roztopy dotarły do Ciebie ?
U mnie od kilku dni 6 w plusie a nocą tyciutki przymrozek.
Wiosna idzie.....
U mnie od kilku dni 6 w plusie a nocą tyciutki przymrozek.
Wiosna idzie.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Tadziu witaj mam pytanko czy werbenę patagońską to już siać
...różnie piszą... 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Tadziu pokazują w TV, że Twoje okolice zawiało na całego
u mnie odwilż i teraz jeszcze z dachu kapie a wdzień +7 i słoneczko grzało, podmucham ciepełka troszkę do Ciebie 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Lidziu odezwała się ułańska fantazja zakodowana w genach po przodkach
Marzeniu , daj Ty sobie na wstrzymanie z wysiewami. Nie ma potrzeby tak szaleć. Szałwia omączona to bylina , jeszcze na pewno za wcześnie . Begonie nie mój temat.
Misiu werbena dla Was obu. To bylina , u nas niestety nie zimuje. Wysiew koniec lutego , początek marca. Szybko kiełkuje i rośnie. Posiejesz za wcześnie to po prostu przerośnie . To że sadzonki duże nie znaczy , że szybciej zakwitną. Trudniej przyjmą się i gorzej zniosą zmianę miejsca. Na jesieni wystarczy zostawić badyle a same nasieją się.
Gosia , dzisiaj pewnie cieplej
Jeszcze będzie różnie w pogodzie. końcówka dla mnie także najgorsza, robię się niecierpliwy
Natuś niby nie jest długo , ale mogła by już spadać
Nie płakał bym za nią.
Liduś , Ty masz zawsze dużo cieplej . Mnie nadal nie opuszcza, coś słyszałem o odwilży za kilka dni. Prognozy ostatnio niezbyt trafne, raz zimnem syberyjskim straszą , raz ''zimowym upałem'' .
Bogusiu , jak oglądałaś dzisiaj wiadomości , to sporo było lubelskim.Nawet sam premier interweniował , by nas odkopali
Boczne drogi zawiane, zwykłe pługi nic mogły tu zrobić. Na noc -10* , czyli zima na pełny etat.
Graziu , jak spojrzę za okno to przechodzi nie chęć na wyruszanie z domu , i gdyby nie piesa nikt by mnie nie wyrwał za drzwi. Pogoda jak wyżej , Na razie ucichło , i dobrze niech odkopią dalekie wioski. Tam chleba nie mogą kupić. Jutro znowu ma dąć.
Nawet zaczęło
Marysiu , dzięki za szczyptę ciepełka
Może i do mnie dojdzie odwilż , na razie ziąb. Krajobraz jak na biegunie, jak przyjdzie odwilż będzie wilka debra

Marzeniu , daj Ty sobie na wstrzymanie z wysiewami. Nie ma potrzeby tak szaleć. Szałwia omączona to bylina , jeszcze na pewno za wcześnie . Begonie nie mój temat.
Misiu werbena dla Was obu. To bylina , u nas niestety nie zimuje. Wysiew koniec lutego , początek marca. Szybko kiełkuje i rośnie. Posiejesz za wcześnie to po prostu przerośnie . To że sadzonki duże nie znaczy , że szybciej zakwitną. Trudniej przyjmą się i gorzej zniosą zmianę miejsca. Na jesieni wystarczy zostawić badyle a same nasieją się.

Gosia , dzisiaj pewnie cieplej

Natuś niby nie jest długo , ale mogła by już spadać

Liduś , Ty masz zawsze dużo cieplej . Mnie nadal nie opuszcza, coś słyszałem o odwilży za kilka dni. Prognozy ostatnio niezbyt trafne, raz zimnem syberyjskim straszą , raz ''zimowym upałem'' .

Bogusiu , jak oglądałaś dzisiaj wiadomości , to sporo było lubelskim.Nawet sam premier interweniował , by nas odkopali

Graziu , jak spojrzę za okno to przechodzi nie chęć na wyruszanie z domu , i gdyby nie piesa nikt by mnie nie wyrwał za drzwi. Pogoda jak wyżej , Na razie ucichło , i dobrze niech odkopią dalekie wioski. Tam chleba nie mogą kupić. Jutro znowu ma dąć.

Marysiu , dzięki za szczyptę ciepełka

Może i do mnie dojdzie odwilż , na razie ziąb. Krajobraz jak na biegunie, jak przyjdzie odwilż będzie wilka debra

Tadziu wcale się nie dziwię że nosa za drzwi nie chce się wysunąć przy ostatnim lodowatym porywistym wietrze
Widziałam w TV jakie drogi w Twoich stronach były zawiane...u nas też było nie za ciekawie...jest odśnieżone, ale momentami jedzie się wąskimi tunelami. Największa pociecha że prąd był przez cały czas...ogrzewanie centralne bez prądu nie chodzi :roll:oby wytrwać do wiosny 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Witam w niedzielny słoneczny dzień.
JAniu już lepiej, nie wieje , mróz zelżał.
Dzisiaj Dzień Swistaka, chyba widzi swój cień .
Czyli zima jeszcze nieco potrwa.
Z prądem nie było problemu , na Roztoczu lód zrywał druty, gałęzie także robiły swoje. Nawet tam gdzie pługi jeździł jest skorupa lodowa z wyrwami . Nie da się szybko jechać , kręci na każdym dołku. Co roku mniej sprzętu na drogach. Jeszcze kilka lat temu na trasie Zamość -Hrubieszów piaskarki mijałem co 10 minut , teraz i tam zawiało.

JAniu już lepiej, nie wieje , mróz zelżał.

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Tadziu
Dawno nie zaglądałem do ciebie
,a tu takie zawieje .U mnie już drugi dzień temperatura powyżej zera .Teraz jest już 3* i śnieg szybko topnieje.Sprzętu coraz mniej,nie wiadomo czy to z oszczędności czy z lenistwa

Dawno nie zaglądałem do ciebie

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Tadziu u mnie na razie 3 stopnie w plusie...nie pada,nie wieje-łudzę się jak głupia ale co robić 

Tadziu
U mnie z pogodą bardzo podobnie.Trzeba się uzbroić w cierpliwość i przeczekać te pogodowe zawirowania.Już niedługo miejmy nadzieję będziemy się cieszyć wiosną.