Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Andrzeju, mam nadzieję, że rzeczywiście za tymi wyższymi temperaturami kryje się przedwiośnie :)
Czytałam o Twojej koncepcji - jestem przekonana, że tawułki świetnie się w nią wpiszą, właśnie jedna odmiana, w kilku sztukach.
Małgosiu, dzięki za doprecyzowanie oczkowego problemu. Rzeczywiście, chyba rozsądniej było je zasypać i wybrać inne, korzystniejsze miejsce.
Ileż masz planów na ten rok! Będę Ci kibicować, zwłaszcza w koncepcji ogrodu zimowego ;:173
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś jasne, zaproszenie przyjmuję z przyjemnością. ;:196 Nie ukrywam, że chciałabym żebyś i Ty odwiedziła mój skromny przybytek, może jakoś jak będziesz coś załatwiać w mieście znajdziesz trochę czasu?
Dziękuję za zdjęcie, ten Twój jest piękny taki do zjedzenia.
Ochojniki............ten temat zawsze będzie wywoływał mój uśmiech. :D Pisałam kiedyś, że mam sąsiadkę, która zaczęła nas kopiować i po kupieniu działki na wiosnę zobaczyłam, że na iglakach jest masę takich jakby szyszek, poszperałam...........wyszło, że to ochojnik, więc któregoś dnia sekator w dłoń i zaczęłam obcinać. Sąsiadka spoglądała z zaciekawieniem, spytała się co robię, grzecznie odpowiedziałam. Na drugi dzień jedziemy na działkę, a u sąsiadki iglak do połowy łysy. :;230 Sąsiadka chyba zrozumiała, że trzeba obciąć te gałązie na której są. :roll:
x-ag-a
---

Post »

Beti, największą przyjemnością odwiedzę Twój różany raj i to nie przy okazji, tylko z namaszczeniem :)
Jesteśmy więc umowione!
Twoja sąsiadka jest przebojowa :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W zeszłym roku wysiałam begonię za późno i zakwitła dopiero w lipcu. Za to miała kwiatki jeszcze po pierwszych przymrozkach :D Szukam jeszcze takiej o różowych kwiatach. A 15 zł za paczkę nasion nie zapłacę :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,piękny twój modrzew.Za twoim przykładem w tym roku nie będę cięła swojego juz w parasolkę i pozwolę mu zejść nieco niżej.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, już wystarczająco mocno przycinałaś swojego modrzewia - w tym roku zrób tylko korektę i pozwól mu urosnąć :)
Ewo, 15zł za paczkę nasion? ;:oj
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Z jasnych odmian tawułek co byś poleciła ? ,bo myślę ,że jasno różowe czy białe będą w tym miejscu dobrze wyglądały

Edit :
Zdecydowałem się na białą odmianę Diamant
fiwonka

Post »

Aguniu, melduję się w kolejnej części Twojego wątku :wit Widzę, że nie tylko ja nie mogę doczekać się wiosny. Może i powtórzę się po raz kolejny, ale muszę to powiedzieć - Twój ogród jest po prostu bajeczny ;:3
x-ag-a
---

Post »

Andrzeju! Z białych tawułek mam tylko odmianę 'Washington'. Zerknęłam na 'Diamant'... będzie Pan zadowolony! :)
Fiwonko, witaj! Bardzo się cieszę, że zajrzałaś, a za miłe słowa z serca dziękuję! ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Taką cenę na begonie stale kwitnące znalazłam i od razu zrezygnowałam z przeglądania oferty sklepu :? Na pewno gdzie indziej mają normalne ceny :D
Przestało tak okropnie wiać :tan Wiatr nie ustał całkowicie, ale kotów nie porywa :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam niedzielnie i deszczowo ale ciepło :wit
Wyraźnie czuć ciepło z południa tylko ciekawe jak długo potrwa to ocieplenie :roll:
Jak szukam nasion to najbardziej mnie dobija koszt przesyłki - w jednym sklepie było tyle co za kuriera z sadzonkami, choć znalazłam tanią przesyłkę tylko 7zł ale begonii nie mają, choć ja się z nimi nie będę zabawiać. Jeszcze muszę u nas w sklepach poszukać i zamawiam bo czas zabrać się za siewy. :uszy
x-ag-a
---

Post »

Witajcie w Dzień Świstaka! :wit Już 2-gi lutego na kartce z kalendarza :)

Bardzo bym chciała, żeby dzisiejsze zero stopni oraz świszczowe nie dostrzeżenie swojego cienia, oznaczały rychłą wiosnę :)
Ciekawe jest to - a propos przepowiedni - że świstak w 2013 swojego cienia nie zobaczył, a wiosna przyszła kiedy przyszła.
Zatem sprawdzalność jak zwykle w przypadku prognoz, wynosi 50% ;-)

Jak się dziś czujecie? U nas niestety zupełny brak słońca...

Majutek, u mnie też ciepło, jak na ostatnie tygodnie z ponad 10-cio stopniowym mrozem... jakże przyjemnie zobaczyć zero na termometrze! Siać w tym roku będę symbolicznie: pomidorki koktajlowe, macierzanka, orliki, łubin. I tak nie wiem, czy cokolwiek się uda.
Życzę Ci spokojnej niedzieli!
Ewo, rzeczywiście wspomniana przez Ciebie cena była zaporowa. Nie warto w ogóle kupować w takim sklepie.
U mnie też wiatr ustał! Och, jakże bym chciała, żeby śnieg stopniał...
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Wpisałam nie do tego wątku to co wpisałam, przecież ten ogrodowy :)

Ogrodowo witam, ciepło ale pada deszcz, ale to dobrze bo u nas bardzo sucho jest. :wit
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

U nas też ponuro i pochmurno, zaczyna się ten paskudny okres, kiedy śnieg powoli topnieje i odsłania szarość, ale jednocześnie dosłania też kiełkujące narcyzy i inne obietnice kolorowej wiosny :wink: Dziś jest wlaśnie taki dzień, że posiedziałoby się przy kominku, a jako że budowa mojego zaplanowana jest na rok 2046, to przytulę się do Twojego.

aaaa...doczytałam, że orliki i łubin zamierzasz siać - chcesz nasionka? :wink:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś witaj :wit I ja się doczekałam po dłuższym czasie 0 stopni na termometrze, a nawet w porywach było....2 na plusie ;:oj Ale bez słoneczka ;:185 Ponurzasto, ale nie narzekam. Ja wiem, że zima jest ale ....dość mrozów.Dziś rano córcia wyjechała na ferie, syn w piątek....i z tej samotności i żeby sobie humor poprawić pojechałam do O....i. Przywiozłam sobie mnóstwo nowych dalii, mieczyków i begoni, zakupiłam też nasionka warzyw.Po prostu musiałam mój żal po wyjeździe dzieci ogłuszyć. :wink: ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”